FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 08:28

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: kaj je narobe in kaj je prav  (Prebrano 2938 krat)
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 112

« dne:: torek, 27. junij 2017 ura: 15:23 »

Saj niti ne vem kje naj začnem.  Zadnjič sem pisala o svojem fantu s katerim živiva skupaj že dolgo časa in jaz se ga držim kot klopa tako sem se navadila na njega.

Ko sem živela doma, sem popolnoma sama šla na sprehod,  v naravo dvakrat, trikrat na dan, in to vsak dan. Nihče ni šel z mano, nikogar nisem potrebovala, da gre z mano. Sama sem tudi hodila z avtobusom, v tudi malo daljše kraje. Naučila sem se vozit avto čeprav me je bilo vedno strah ampak izpit sem naredila. Vozila sem avto in preko študentskega servisa sem tudi delala, skoraj tri leta pridna. Čeprav mi v šoli ravno ni šlo, me je moja trma vedno vlekla naprej in končala sem srednjo šolo, se vpisala na fax,  na katerem so imeli težje sprejemne izpite in tudi tam mi je uspelo priti na fax. Nekaj časa sem hodila ampak ni trajalo dolgo...

Poleti sem se zaljubila, v nekega fanta s katerim sva preživela nekaj lepih dni. Že v preteklosti pa sem doživela zelo slabe odnose  najprej glede svojih staršev - sem se vedno počutila tuj človek, ki bi ga radi ves čas spreminjali, da bi jim bila podobna. Ko sem karkoli povedala se me nikoli ni poslušalo - upoštevalo. Zato sem enostavno nehala govorit, ker sem vedela, da karkoli rečem, da me ni. Mene ni in me nikoli ni bilo.  Čeprav sem jaz svoje imela rada in nisem nikoli in nikdar čutila, da me imajo oni radi. Trudila sem se ugajat, prilagajat ampak to nisem bila jaz. Ugotovila sem tudi, da karkoli naredim zanje, da nikoli ni in nikoli ne bo dovolj dobro zanje. Podobno sem našla prav tako pri prvem fantu zavračanje, ignoriranje čeprav sem jaz osebo imela rada. Pri fantu s katerim sva pa preživela 13 dni  sem bila že močno utrujena in takrat sem se tudi na žalost močno zaljubila in mogoče, da sem dala vse upanje v njega. Mislila sem, da me oseba razume, ker sva se tako ujela ampak besede so bile samo besede. Od teh 13 dni sem se naučila, da očitno obstajajo osebe s katerim se močno ujameš ampak na žalost ne morem pričakovati, da osebo dobro poznaš , da bi oseba ravnala enako kot jaz. Sem pa  mislila, kot, da osebo dobro poznam ampak ni bilo tako. Besede
so le besede.

Po tej močni zaljubljenosti sem bila popolnoma prepričana, da osebo poznam. Klicala sem ga po telefonu  jokala kot zmešana, ko sem ga rabila ampak ga je samo še bolj odvrnilo stran od mene moja drama. Od takrat sem hodila po cesti sama brez smeri in se mi je zdelo, da se v meni vse lomi, da razpadam. Hodila sem in hodila in se lomila tako dolgo...

Na pot mi je prišel še nek fant kateri je danes moj fant in sem se tudi preselila k njemu. Po selitvi panični napadi, mravljinci , telesne bolečine... Nikakor se mi nihče ni mogel, smel približati. Ko sem slučajno videla, da je katerakoli  oseba poleg mene le nekaj metrov stran me je začelo boleti v sebi. Bolečine so čez čas izginjale ampak so bile nenormalne. Kar nekaj mesecev je bilo potrebno, da je šlo moje stanje na boljše. Da se je kaj premaknilo na bolje.

Že od malega pa sem veliko opazovala saj sta se moja starša ločila prav tako sem imela kar nekaj sestričen okoli sebe katere so imele velikokrat drugega partnerja pa sem si vedno rekla, da jaz ne bom imela nikogar. Kot ,da bi menjala vedno enega za drugega. Enostavno mi je šlo na bruhanje kako lahko imaš vsakič drugega.

Se zavedam danes še predobro, da sem jaz popolnoma drugačen človek in se nikakor ne morem primerjati....Ampak življenje mi daje čudne lekcije.

Zgodilo se mi je nekaj kar je preko mojih pravil. Zaljubila sem se ponovno ne, da bi si želela. Moški v katerega sem se zaljubila mi je včeraj priznal, da goji čustva do mene.

Krivdo sem na sebe valila in spet bolečine .Tudi če sem zganjala vso dramo in bila res zelo previdna, ker nisem točno vedela s kom imam pa zdaj opravka je on moje drame, zavračanje dobro prebavljal.

Stran sem ga podila na vse možne načine, brisala vse zaključila konec. Najprej se je on vračal k meni in se potem nekako sprijaznil. Potem, ko sem končno zmogla, da prekinem za vedno sem pa tako močno pogrešala, da ne znam pojasniti.

Ogromno sva se pogovarjala kaj drugega pa se ni zgodilo saj si še sama ne znam razložiti jasno kaj vse to pomeni. Pogrešala sem ga toliko, da sem kar jokala.

Bolečine, ki sem jih čutila zaradi krivde jih zdaj nimam več in povezana sva bila med seboj kot slon in muha. Zdaj pa se je v meni naselil nek mir in imam namreč občutek , da bo vsak živel svoje življenje. Da sem se od tega kaj naučila, da je bila to moja lekcija. Mogoče. Kaj bi pa vi naredili  Cry Tega me je pa strah.

Na žalost sem v ljudi kar prenehala verjeti in prav tako sem danes popolnoma drugi človek. Spremenila sem se saj ničesar ne znam več sama. Že pet let nisem prijela za barve, da bi kaj narisala. Sama se težko spravljam ven in ničesar ni boljše. Mogoče je edino moje razpoloženje malo lepše kot je bilo saj si včasih dam kar potrebujem in drugič sem zopet na istem. Ne vem kaj me je včasih gnalo naprej kje sem vse pobirala.

« Zadnje urejanje: torek, 27. junij 2017 ura: 17:30 od spomniseme » Prijavljen
gogi
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 696

« Odgovori #1 dne:: torek, 27. junij 2017 ura: 15:46 »

Smiley
Pomanjkanje zdrave komunikacije v zivljenju se kako boli. Iskala in nasla, nehote, si osebo ki ti je prisluhnila. Razumem te, ta tvoj mir v tebi, to zadovoljstvo da si vredna.
 rozicodam
Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #2 dne:: torek, 27. junij 2017 ura: 20:44 »

Zivjo Spomniseme!

Jaz pa kar se tiče partnerstva težko verjamem v pravljice. Naučila sem se, da je pravljica v odnosu lahko na začetku. .. Sploh, če je zaljubljenost. Potem pa odnos postane vsakdanji in je treba vanj vlagati. V zacetku vse samo teče...potem so vložki.  Spoznanja, da ti partner ne more dati vsega ali vsakič,  ko duša rabi. Da drugi ni samo zato, da zadovolji moje potrebe in želje.  Da je tak kot je in edina, ki se lahko spreminjam sem sama. Da so kompromisi. Da je potreben tudi čas za sprejemanje različnosti in tega, da partner ni v vsem idealen. Ni idealnega. So sami bolj primerni. V začetku vse zgleda super in krasno. .Potem se pa kaže vedno širša slika.
Ves... mi ki smo ranjene velikokrat iščemo na zunaj nekega odrešitelja. Pa nismo samo zenske taksne. Tudi kakega moskega sem ze tako srecala. Ampak v resnici ne gre tako. Same sebi moramo pozdraviti custvene rane. Ni zunanjega odresitelja.  Ni vecne zunanje ljubezni, ki nas bo povsem izpolnila, da se bomo zacelile.
Ko izbiramo partnerja se srečamo tudi na istih oz nasprotnih vsebinah. Partnerji pritiskajo tudi na kakšne naše rane, vzorce... Ker so nam blizu, se te rane ob njih najbolj dvignejo. In potem jih lahko zdravimo. Če jih prepoznamo. In se ne vrtimo vedno znova v istih bitkah s partnerjem...
Edino same smo tiste,  ki se lahko zacelimo, ki si damo vrednost, varnost, moč. .in vse kar pač rabimo. Saj nekaj dobimo tudi od njih... Ampak. . Če bi dobile samo od njih, kako bi pa to izgledalo? Kot da smo kužki na vrvici...odvisni od svojega lastnika.
Ko smo ranjene, nismo cele nekako... in znamo biti kar odvisne od partnerskega odnosa.
V partnerju iščemo vse, kar nam manjka. Noben partner pa nam ne more vsega dati.  Tukaj je lahko potem velika bolečina in razočaranje.  In iskanje vedno novega in novega partnerja, ki bo zapolnil nas manjko nima nobenega smisla.
Tudi sama sem nekoč iskala zunaj sebe ..Se zaljubljala.  Mislila sem, da bom srečna in izpolnjena, ko dobim pravega partnerja.
Ampak...spoznala, da ne gre tako. Odnosi ne gredo tako, partnerstvo se manj.
Odpirajo se nam rane, da jih zacelimo. Če jih ne znamo prepoznati in začelitI, samo naraščajo rane,  ponavljamo vedno iste vzorce.  Dokler ni prehudo in se ne gremo več tega. Ali prepoznamo kaj nosimo v sebi in se zdravimo ali pa ponavljamo boleče vsebine in morda več ne zmoremo odnosov.  Zakljucimo z njimi za vedno. Ali pa smo vedno znova prizadeti, ko iščemo. .Sami sebe prizadenemo.
Jaz ne bi zmogla ne prepoznavanja, ne celjenja, ne ničesar skoraj brez psihoterapije. Tako sem spoznavala in se vedno spoznavam, kako to gre. Tudi tebi ponovno zelo toplo priporočam psihoterapijo Spomniseme.  Škoda te je, da se utapljas v svoji bolečini.  Edino ti se lahko resis. In bolj, ko si zaceljena,  boljšega partnerja imaš potem ob sebi.
Ne biti kužek,  odvisen od pozornosti,  mnenja in odzivanja drugih....
Sama se tudi še ukvarjam s temi mojimi vzorci. Ranami.  Z vsem manjkom, ker sem tako malo dobila. In ranami, ker sem toliko slabega dobila. Kar nekaj je tega, kar mi še ven skače. .. Nekatere stvari sem v letih že cisto presegla. Ampak so se druge, se močnejše. Bolj ko sem močna,  težje prihajajo.  In jaz postajam vedno bolj močna,  ko se učim biti ljubeča do sebe, si dati kar rabim.
To je ena od stvari,  ki največ štejejo v življenju.  Prinese potem tudi rezultate v partnerstvu, pri delu, pri otrocih in povsod drugje. To je najboljša možna pot za nas. Zelo se moramo potruditi in nimamo toliko na pladnju stvari, kot marsikdo drug. Ki morda tega, kar samoumevno ima, sploh ne ceni. Vse kar naredimo v življenju je za nas veliko več vredno. Ker vemo, kako smo se morali potruditi za to. Dana nam je modrost, da si znamo pomagat. Da vemo, kako stvari funkcionirajo. Ja... ta pot je zares vredna!
Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 28. junij 2017 ura: 07:45 »

Zavedam se, da nihče noben partner ni popolen in prav tako vidim napake na tem moškem Nives ampak če bi gledala na njegove napake me že več ne bi bilo. Problem je, da sva oba čustveno navezana drug na drugega in oba sva enaka pri tem in povezava je tako močna, da se kar ne more prekinit in tega me je strah saj ima pravzaprav vsak svoje življenje. Nisem več zaljubljena, boli me ne več.  Zdaj je vse dobro.

Vendar me je močno strah saj se nikoli nisem znašla v taki neprijetni situaciji.
« Zadnje urejanje: sreda, 28. junij 2017 ura: 07:53 od spomniseme » Prijavljen
spomniseme
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: petek, 30. junij 2017 ura: 02:26 »

Zivjo Spomniseme!

Jaz pa kar se tiče partnerstva težko verjamem v pravljice. Naučila sem se, da je pravljica v odnosu lahko na začetku. .. Sploh, če je zaljubljenost. Potem pa odnos postane vsakdanji in je treba vanj vlagati. V zacetku vse samo teče...potem so vložki.  Spoznanja, da ti partner ne more dati vsega ali vsakič,  ko duša rabi. Da drugi ni samo zato, da zadovolji moje potrebe in želje.  Da je tak kot je in edina, ki se lahko spreminjam sem sama. Da so kompromisi. Da je potreben tudi čas za sprejemanje različnosti in tega, da partner ni v vsem idealen. Ni idealnega. So sami bolj primerni. V začetku vse zgleda super in krasno. .Potem se pa kaže vedno širša slika.
Ves... mi ki smo ranjene velikokrat iščemo na zunaj nekega odrešitelja. Pa nismo samo zenske taksne. Tudi kakega moskega sem ze tako srecala. Ampak v resnici ne gre tako. Same sebi moramo pozdraviti custvene rane. Ni zunanjega odresitelja.  Ni vecne zunanje ljubezni, ki nas bo povsem izpolnila, da se bomo zacelile.
Ko izbiramo partnerja se srečamo tudi na istih oz nasprotnih vsebinah. Partnerji pritiskajo tudi na kakšne naše rane, vzorce... Ker so nam blizu, se te rane ob njih najbolj dvignejo. In potem jih lahko zdravimo. Če jih prepoznamo. In se ne vrtimo vedno znova v istih bitkah s partnerjem...
Edino same smo tiste,  ki se lahko zacelimo, ki si damo vrednost, varnost, moč. .in vse kar pač rabimo. Saj nekaj dobimo tudi od njih... Ampak. . Če bi dobile samo od njih, kako bi pa to izgledalo? Kot da smo kužki na vrvici...odvisni od svojega lastnika.
Ko smo ranjene, nismo cele nekako... in znamo biti kar odvisne od partnerskega odnosa.
V partnerju iščemo vse, kar nam manjka. Noben partner pa nam ne more vsega dati.  Tukaj je lahko potem velika bolečina in razočaranje.  In iskanje vedno novega in novega partnerja, ki bo zapolnil nas manjko nima nobenega smisla.
Tudi sama sem nekoč iskala zunaj sebe ..Se zaljubljala.  Mislila sem, da bom srečna in izpolnjena, ko dobim pravega partnerja.
Ampak...spoznala, da ne gre tako. Odnosi ne gredo tako, partnerstvo se manj.
Odpirajo se nam rane, da jih zacelimo. Če jih ne znamo prepoznati in začelitI, samo naraščajo rane,  ponavljamo vedno iste vzorce.  Dokler ni prehudo in se ne gremo več tega. Ali prepoznamo kaj nosimo v sebi in se zdravimo ali pa ponavljamo boleče vsebine in morda več ne zmoremo odnosov.  Zakljucimo z njimi za vedno. Ali pa smo vedno znova prizadeti, ko iščemo. .Sami sebe prizadenemo.
Jaz ne bi zmogla ne prepoznavanja, ne celjenja, ne ničesar skoraj brez psihoterapije. Tako sem spoznavala in se vedno spoznavam, kako to gre. Tudi tebi ponovno zelo toplo priporočam psihoterapijo Spomniseme.  Škoda te je, da se utapljas v svoji bolečini.  Edino ti se lahko resis. In bolj, ko si zaceljena,  boljšega partnerja imaš potem ob sebi.
Ne biti kužek,  odvisen od pozornosti,  mnenja in odzivanja drugih....
Sama se tudi še ukvarjam s temi mojimi vzorci. Ranami.  Z vsem manjkom, ker sem tako malo dobila. In ranami, ker sem toliko slabega dobila. Kar nekaj je tega, kar mi še ven skače. .. Nekatere stvari sem v letih že cisto presegla. Ampak so se druge, se močnejše. Bolj ko sem močna,  težje prihajajo.  In jaz postajam vedno bolj močna,  ko se učim biti ljubeča do sebe, si dati kar rabim.
To je ena od stvari,  ki največ štejejo v življenju.  Prinese potem tudi rezultate v partnerstvu, pri delu, pri otrocih in povsod drugje. To je najboljša možna pot za nas. Zelo se moramo potruditi in nimamo toliko na pladnju stvari, kot marsikdo drug. Ki morda tega, kar samoumevno ima, sploh ne ceni. Vse kar naredimo v življenju je za nas veliko več vredno. Ker vemo, kako smo se morali potruditi za to. Dana nam je modrost, da si znamo pomagat. Da vemo, kako stvari funkcionirajo. Ja... ta pot je zares vredna!

Hvala najlepša našla sem pot še lepšo !!!! Zdaj po novem, ko se počutim slabo, ko se mi zdi, da je vse narobe si odpuščam znova in znova si odpuščam, da se nimam dovolj rada, ko se tako počutim.  Zelo boljše se počutim.  rozicodam rozicodam rozicodam

« Zadnje urejanje: petek, 30. junij 2017 ura: 02:31 od spomniseme » Prijavljen
Nives
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.001

"I See You"

« Odgovori #5 dne:: petek, 30. junij 2017 ura: 19:50 »

Super..   Saj ti gre vredu...  oki
Če se boš pa spet kaj zaciklala v te stvari, se pa spomni najinih pisanj..
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar