|
Poni
|
 |
« Odgovori #3 dne:: torek, 25. april 2017 ura: 15:08 » |
|
Včasih se zgodi da z leti spremenimo pogled na kak dogodek ali osebo. Morda zato, ker smo v letih prejeli kaka dodatna spoznanja, ali smo se kratkomalo sami spremenili. Saj veste, kako pravijo: Svet je tak, kot ga sproti sami ustvarjamo. Jaz se spreminjam, a se tega ne zavedam. Zato imam občutek, da se spreminja svet okoli mene. Torej, na tak način bom morda kdaj v prihodnosti pripravljen odpustiti ljudem..... Ali jih vsaj razumeti in zato ne več obsojati zaradi določenih dejanj. Ampak proces, da prideš do tega, je pa vsaj po mojem prepričanju prav "hudičev posel". Aha, pa s Tojinim citatom se ne bi čisto strinjal. Marskikomu je absolutno najpomembnejše v življenju mnenje njegovih staršev. S tem seveda ima tudi pohvala staršev, izražanje ljubezni in priznanje od staršev veliko večjo težo, kot pa od prijateljev ali morda celo neznancev. Večina tega seveda ne bo priznala. Pri odraslih je to tako globoko potisnjeno v podzavest..... Ampak vseeno ima tam globoko spodaj zakopano mnenje staršev o meni tako veliko težo, da pogosto izniči mnenje prijateljev, sošolcev..... Zato se potem kakemu opazovalcu morda zdi, da nočem slišati pohval od prijateljev ali morda tujcev. Če mi torej na primer mama ni izkazovala ljubezni ali morda spoštovanja do mojih talentov, je že vedela zakaj. Pač nisem vreden ljubezni ali spoštovanja. Tako razmišlja otrok in to se potem vžge tja nekam globoko. Zato potem občutek, da prijatelji samo nekaj nakladajo, če me hvalijo, občudujejo, ali kaj takega. Capito? Pa prekleto dobro poznam ta občutek. "Zakaj se spakujete s tem?" bi pogosto rad vprašal prijatelje, kadar me na vse pretege hvalijo. Saj jaz dobro vem, da nič ne znam, si takrat mislim, da sem neroden, neumen, itd. Ja, to prepričanje pač izvira iz tistih globokih "kletnih etaž", ane?
Poni
|