FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 24. avgust 2026 ura: 06:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ne znam naprej  (Prebrano 13091 krat)
Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 400

« Odgovori #60 dne:: sreda, 06. september 2017 ura: 12:47 »

Travis, hvala!
Saj ne vem o čem bi sploh pisala... Te dni sem spoznala ene stvari... zacela drugače gledati na mojega. Hecno mi je, kako se je takoj odzval. In noro, kako se energetsko odzivamo en na drugega.. Ko sem spet uzrla v njem luč. .. jo je očitno tudi on v meni. Obremenjevali so me eni otroški stosi. Zdaj sva pa spet... Nekako v plesu. Pa upam, da bo trajalo;-))
Iz tvojih pisanj sem dobila občutek, da si precej spoznaval partnerstva in se marsikaj naučil, kar me je pritegnilo.  Cenim, kako se hkrati znaš realno zavedati svoje omejenosti in majhnosti.. kakršni smo vsi v končni fazi. Tako dolgo se ucimo...in se vseeno tako malo naucimo v tem zivljenju.
Zanimivo mi je partnersko področje.  In se nameravam zdaj še naprej učiti v njem. Tako...Malo načrtno,  da gre vse hitreje potem. rozicodam

Ples je odlična analogija za intimno razmerje, pa tudi za razmerja nasploh.
Usklajenost gibov, taktnost, smisel za ritem, izmenjavanje vodilnega v paru
in nenazadnje izbira glasbe, ter lokacije. Včasih je bil ples s partnerjem
ključnega pomena za odločitev ali z nekom jit v razmerje ali ne. Morda bolj,
ali jit z nekom med rjuhe ali ne, haha.

Ampk ja, se da dostikrat že na daleč samo iz hoje dveh partnerjev razbrat
v kakšnem razmerju sta. Kaj šele, če zaplešeta. Pa seveda iz načina kako
drug z drugim govorita. Sploh pred drugimi. Na začetku vsi pojejo. Četudi
strahovito fušajo jih to ne odvrne od petja. Ker so luškani. Oh, ja.

Da se ne zapletem spet v esej neskončih misli in asociacij z oklepaji, hehe.

Chuss, T.
Prijavljen

Blessed are the forgetful, for they get the better even of their blunders.
Travis
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 400

« Odgovori #61 dne:: četrtek, 07. september 2017 ura: 20:53 »

Kar se tiče njenih potreb, sem vedno delal v tej smeri. Ona pač ni imela urejene družine, mati jih je vzgajala, da je njihov oče slab in zmotno je bilo moje mišljenje, da bo ona kaj drugače obravnavala svojega partnerja. Bolj mislim, da je začutila, da jo resnično imel rad, ter da lahko manipulira z mano. Tega pa nisem dovolil. Marsikaj sem pogoltnil, vendar teptanja pa ne. Ko sem se postavil zase je pa sklenila da z mano ne more več. Zdaj ko gledam za nazaj, sem jemal tablete zaradi osebe, ki bi jih morala, pa jih ni. V sebi nosi veliko breme, da je očetu obrnila hrbet, skupaj z materjo in bratom, da se je kasneje obesil. Vendar sem ji vedno stal ob strani. Hvala obema, nekako bom moral to preboleti...

Sem se danes tekom zaradi ne ravno spodbudnega vremena podaljšane vožnje čisto
naključno spomnil nate oz. na zgoraj citiran odgovor. Morda je na to vplivala
neka soul pesem iz 60ih s podobno tematiko tvoji "Baby mamma drama" ali pa enostavno
slaba vest na moji strani, ker sem dobil občutek, da sem morda malo preveč "udrihal
po tebi" vse zavoljo iskrene želje, da se čimprej izvlečeš in se ne "ujčkaš" s spletnimi
tolažbami v nedogled, ampak ukrepaš. Sicer vedno najprej tudi pri sebi iščem vzroke za
nastale situacije v življenju, bi se pa postavil še malo na tvojo stran, izhajajoč iz
dejstev, ki si jih sam navedel.

Kristalno jasno in razvidno iz tvojega teksta je, da je pod vplivom svoje mračnjaške
in strupene matere očitno nadaljevala odnos do moških in ga v celoti projecirala nate.
Ljubezen oz. intimni odnos zmotno doživlja, kot nekaj, kjer se to izkazuje z manipulacijo
in bolj, ko lahko to izvaja - večjo zadovoljitev doživlja, obenem pa jo seveda najbrž
(v kolikor še ni dokončno čustveno zafurana) dejstvo, da lahko samo tako doživlja "pravo
ljubezen", (saj je drugačno nesposobna izkusit), v stalnem konfliktu sama s seboj, kar
trenutno rešuje s tem finalnim dejanjem, kjer tebe neusmiljeno reže ven iz kadra, kjer si
ti po vsej drami pričakoval romantičen konec, a ona zate niti nima več vloge.

Po vsem tem je nekako logično, da je s tvojim zoperstavljanjem drugačnem režiranju
tekom odnosa, sploh pa sedaj proti koncu njej dokončno prekipelo saj v svoji bolani
glavi ne vidi več priložnosti za pravo "ljubezen". "Man-eater bitches" so to, če se
še bolj po moško postavim na tvojo stran. Dolgoročno si lahko vesel, da si se jo rešil,
saj bi glede na njeno družinsko anamnezo, če že ne končal, kot njen oče pa zagotovo
živel v pravem peklu, kjer bi še naprej izgubljal sebe in po nepotrebnem trpel.

Kar se tiče zdravil se ne strinjam s tabo in mislim, da bi jih morala imeti oba poleg
kvalitetne partnerske terapije, obenem pa absolutno zmanjšat ali pa kar prekinit stike
z njeno materjo, saj je njen rakav vpliv v veliki meri zaslužen za vse nastalo.

Vsekakor pa moraš razčistit tudi pri sebi zakaj si sploh rinil v tak odnos oz. se v njem
po tem, ko si že videl koliko je ura & komu zvoni še nadaljeval, celo s spočetjem otrok,
ki sedaj vse skupaj, vsaj na začetku prekinitve še toliko bolj otežujejo, kot predmet
viška manipulacije z njene strani & družine. Zdi se mi, kot da gre s tvoje strani za neko
vrsto samokaznovanja oz. kot da si ne zaslužiš boljšega, ne vem. Te odgovore boš moral
poiskati sam. Racionalno že vidim, da štekaš, torej, ne ovira te pomanjkanje učinkovitosti
uma, ampak čustveno prevajanje situacij, ki bi se smiselno naselile tudi v razum.

Vse dobro, T.

P.s.: Seveda se lahko v vsem popolnoma motim..
« Zadnje urejanje: četrtek, 07. september 2017 ura: 20:58 od Travis » Prijavljen

Blessed are the forgetful, for they get the better even of their blunders.
Strani: 1 2 3 [4]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar