FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 28. marec 2024 ura: 14:30


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: okm  (Prebrano 7704 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
zmajcica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 119


okm
« dne:: ponedeljek, 13. februar 2017 ura: 17:09 »

Ojla. Ali je kdo tu ki je premagal vsiljive misli? Seveda agresivne. Sama se borim že od leta 2013 pa sem jih premagala z Zoloftom in ogromno dela na sebi. Sedaj že mi je ponovilo. Se pa z možem že dolgo časa ne razumeva in sva že govorila o ločitvi. Spet sem na Zoloftu 100 že en mesec. Pa meni čisto dobro. Malo mi zmanjkuje potrpljenja in potrebujem malo podpore. Kako naj si to oprostim? Cry
Prijavljen
redondo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103


« Odgovori #1 dne:: četrtek, 16. februar 2017 ura: 14:48 »

Zdravo vidim, da ti nihče ni odgovoril.

Meni so se vsiljive misli pojavile pri mojih 30tih. Skratka vse v življenju je bilo takorekoč brezhibno do takrat...Šola, šport-aktivno, univerza ...Po končanem 4 letniku faksa in diplomi sem se odločil da se preselim na svoje, kar se po redni zaposlitvi tudi zgodilo.

Ker so se vse stvari zelo hitro odvijale, sam pa sem precej bil tudi službeno odstoten so mi letaa 2012 pojavile vsiljive misli različnih tematik, sam pa sem padel posledično tudi v depresijo. Misli so bile močne in praktično ves dan pristone, kar me je začelo močno ovirati v službi in tudi sicer v privatnem življenju. Skratka začel sem se informirati, brati in kasneje redno hoditi na psihoterapijo, pri raznih terapevtih katere sem plačeval tudi po 90€/uro, vendar pa moram povedati da razen enega niti niso imeli izkušnje z OKM, pač pa z klasičnimi oblikami anksioznih motenj (panični napadi, agorofobija itd...). Šele po enem letu ko sem dobil pravo dozo AD jev sem in nato z mojim delom sem hitro napredoval in v letu 2013 začel opuščati postopoma AD in z 8.2014 dokončno opustil tablete, vendar če bi jih še potreboval bi jih brez presodkov jemal dalje, ker je bila moja tesnoba na trenutke neznosna. Pojav derealizacije sem imel le 2 krat, pančnih napadov pa v pravem pomenu nisem imel.
Lahko rečem da je prava farmakološka terapija in pa delo na sebi odločilnega pomena.  Tablete sem jemal več kot skoraj 3 leta sedaj pa sem popolnoma brez AD in tablet 2,5 leti in nimam tesnobe ali podobnih simptomov, življenje pa se stabiliziralo. Ne vem v kakšni situaciji si tudi v privatnem življenju ampak razumevanje bližnjih in domačih ti bo seveda zelo pomagalo.

Lp
Prijavljen
Sivka46
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2


« Odgovori #2 dne:: petek, 17. februar 2017 ura: 22:15 »

Zdravo,

že nekaj časa berem forum in ker imam tudi jaz vsiljive misli sem se odločila, da se prijavim in povem svojo izkušnjo. Pri meni se je začelo enako kot Redondo. Pri 30ih letih, po večletnem študiju ob delu in družini, po opravljeni diplomi, ko sem se oddahnila in bi lahko živela bolj sproščeno. Začelo se je z vsiljivimi mislimi, depresijo.. prvi AD mi ni pomagal, kasneje sem dobila Zoloft 50mg, po katerem pa se mi je začelo stanje izboljševati. Prebrala sem ogromno knjig o psihi, pozitivnem mišljenju, zdravljenju depresije,...Po dveh letih sem poskušala prenehati z AD vendar so se mi vsiljive misli in depresija kmalu vrnila. Nato sem  14 let jemala AD in se res čedalje bolje počutila, bila pozitivna,...Lani sem se odločila, da ponovno poskusim brez AD in zmanjšala dozo na 25mg. Na žalost nisem izbrala pravi trenutek saj sem imela v službi povečano delo, v katerem sem si vzela premalo časa zase. Ponovno so se vrnile vsiljive misli,  začeli so telesni simptomi izgorelosti, tresenje, napetost, glavoboli,...ponovno sem začela z dozo 50mg, brati, brskati po forumih.
Analiziram moje simptome in nenehno iščem vzroke za ponovitve. Mogoče je vzrok v tem, da se razen branja knjig,  nisem odločila za nobeno obliko psihoterapije. Z AD sem se počutila čisto OK vendar sem zdaj spoznala, da če hočem prenehati z AD moram ugotoviti vzrok in spremniti nekaj v življenju.

Zmajčica povej, koliko časa že jemlješ Zoloft, tam nekje po 5,6ih tednih se bo stanje začelo izboljševati.
Prijavljen
zmajcica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 119


« Odgovori #3 dne:: petek, 17. februar 2017 ura: 23:15 »

HvalA obema za odgovor. Meni se je zacelo po prvem porodu pri 28 je bila ena vsiljivka ni  strasnega. Izgubila sem drugega otroka v 4 mesecu in to doma sem ga drzala v roki. Tretji se je rodil v 8 mesecu hb je danes z njim vse ok je  pa res , da sem se mu eno leto posvecala 400% fth in razvojna in pedokinetika. Ko sva se po enem letu nehala dojit je moj okm eskaliral do nezavesti. Obcutek, da se mi je do konca zrolal ne znam opisati xrugace kot z besedo teror za telo. Zoloft je hitrl prijel 150 mg sem ga jemàla ene tri leta potem pa postopoma nizala in bila pol leta brez. Pa spet podivjal ko sva z mojim resno govorila o locitvi. Jem Zoloft 100 mg ze en mesec in sem boljse. Edino kar me mori je to. Strah da se ponovi. Dvom ali je to res okm. Itak da je samo ta vecni dvom. Uh je komu to znano? Aja pa da ne omenim da me je strah izgube kontrole nad sabo in pred norostjo. Delam na sebi hodim k ga. BATTOLINO, ki je zlata in me zna zelo pomiriti. Hvala vsakomur za vsak nasvet. Smiley
Prijavljen
redondo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103


« Odgovori #4 dne:: sobota, 18. februar 2017 ura: 12:29 »

Cipralex 25 in torendo od zacetka cca 6 mesecev pa sm opustil me je kr uspaval in otopel sem ratal.. groza...
Prijavljen
Sfear
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 65


« Odgovori #5 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 21:42 »

Trenutno jemljem zoloft 200mg in niti slucajno sa bi zaradi tega imel manj vsiljivih misli. Pac tam so. Jih prepoznam in se ne sekiram. Poleg jemljem se 400mg seroquel in kventiax cca 100mg dnevno. S temi tabletami cutim da je malo boljse kar se kompulzij tice. Tako da se lahko bolj kontroliram. Da pa bi s tabletami se pozdravil pa ne. Zal
Prijavljen
ThinkPink
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 136


Ljubezen do sebe, je pot do zdravja.


« Odgovori #6 dne:: torek, 01. avgust 2017 ura: 08:54 »

Hej, zmajčica!

kako si pa kaj sedaj? (vidim, da je kar stara tema)... So prislike popolnoma izginile, ali jih pač lažje sprejemaš?  Upam, da si ok, da so AD prijeli, psihoterapija pomagala.

Tudi pri meni se je tesnoba v večji meri pojavila že med nosečnostjo...bila sem prepričana, da bom prehitro rodila (nato sem rodila po roku Smiley), samo takrat še nisem vedela, da je to depresija. Res sem bila prepričana, kaj je z mano vse narobe. Po rojstvu 2. otroka, sem imela težko obdobje, starejša je zbolela za epilepsijo, z dvema malima otrokoma sem bila nonstop sama doma, živela sem v občutku krivde, da se ne morem ne enemu in ne drugemu dovolj povečati, mislila sem, da sem za hčerino epilepsijo kriva jaz (ko še nisem vedela, da sem noseča, sem pila alkohol in so me razjedali dvomi, da je zaradi tega zbolela). Tudi teh stisk nisem jemala dovolj resno.

No, ko pa te konkretno butne po glavi, pa jih začneš jemati resno.



Prijavljen
Sfear
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 65


« Odgovori #7 dne:: torek, 01. avgust 2017 ura: 09:00 »

ampak okm je nekaj drugo. depresija je lahko zelo ločena od okm ali pa je posledica tega. kot npr tesnoba, v primeru ko izhaja iz okm simptomatike
Prijavljen
zmajcica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 119


« Odgovori #8 dne:: nedelja, 16. december 2018 ura: 15:58 »

Je tu kdo ki ima okm in jemlje Brintelix?
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.103 sekundah z 22 povpraševanji.