Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 10
|
 |
« dne:: nedelja, 11. september 2016 ura: 21:20 » |
|
Pozdravljeni. Potrebujem pomoc. Srecujem se z tezkimi panicnimi napadi. Zacelo se mi je dogajat,da ne morem pisat pred drugimi oz.ne samo pisat,napadi se zacnejo ze ko sedim z mnozico ljudi v istem prostoru-sestanki v soli,vrtcu,cakalnica pri zdravniku. Prvic se mi je zgodilo ko sem sla s hcero na zdr.pregled pred solo,sestra mi ke dala nek vprasalnik in kuli,naenkrat sem se zacela trest,slabo mi je postalo,srce mocno utripalo,potne dlani. Mislila sem si ok,malo sem panicna,dokler nisem sla na prvi solski dan,en kup papirjev je bilo za izpolnit,nisem mogla. Liste sem podtaknila mozu in se zgovorila da sem nervozna zaradi hcere. Zdaj je pa postalo zelo resno,na posti nisem mogla napisat datuma in se podpisat,ker sem dobila priporoceno posto odlozila sem kuli,rekla da me nekaj stiska v srcu in se sla usest,ljudje so strmeli v mene,mene je bila pa groza.zbezala sem iz poste. Zdaj me je strah povsod it,na kaksne urade,na solo...opazam,da ze tezko vtipkam pin st.ko kaj placam v trgovini. Ne vem kako dolgo bom se zdrzala ta pritisk. Ce se se kdo sooca s takim problemom naj mi prosim javi.hvala
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: nedelja, 11. september 2016 ura: 22:21 od Bojc83 »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Juliette
|
 |
« Odgovori #1 dne:: nedelja, 11. september 2016 ura: 21:35 » |
|
Pozdrav in dobrodošla med nami!
Tukaj imamo vsak svoj strah ali psihično tegobo - nekateri so si podobni, drugi bolj posebni, bistveno pa je, da zanje obstaja pomoč in da jih lahko omilimo do te mere, da lahko zadovoljivo živimo in funkcioniramo v družbi. Nič ne pišeš, ali si že iskala kakšno strokovno pomoč in kakšno je ozadje tvojih paničnih napadov - imaš kako posebno stresno obdobje, se ti trenutno kaj posebnega dogaja, spreminja ipd.; si imela panične napade že kdaj prej v drugih situacijah ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 11. september 2016 ura: 21:43 » |
|
Cau hvala za 5voje sporocilo. ,strokovne pomoci se nisem poiskala. Za zacetek sem narocena k osebni zdravnici. Vedno sem bila nekoliko plasna oseba,nisem marala biti v srediscu pozornosti,zelo sramezljive sorte. Je res,da sem se preselila pred 14.dnevi,hcera je zacela hodit v 1.razred. kar nekaj sprememb je za mano...panicne napade prej nisem imela,sem se pa pocutila nelagodno v mnozicu ljudi. Zdaj med njimi vec ne funkcioniram..lahko sem se podpisala oz.podpisala pred drugimi,tudi izpolnila obrazce...zdaj vec ne zmorem. Ne vem kako naprej.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Angst
Novinec / novinka
Odsotni
Spol: 
Prispevki: 29
|
 |
« Odgovori #3 dne:: nedelja, 18. september 2016 ura: 20:39 » |
|
Bojc83, glede na tvoj opis težav bi sklepal, da je tvoj glavni problem v socialni fobiji (seveda že s pridruženimi napadi panike). Tule si lahko prebereš vse glavne stvari o tem konkretnem problemu: http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=38 Napisano imaš tudi, kako je mogoče pomagati oz. socialno fobijo zdraviti, ampak ti predlagam, da ne odlašaš in čimprej poiščeš strokovno pomoč (= obiščeš psihiatra). Srečno! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Stress, anxiety and depression are caused when we are living to please others.
-- Paulo Coelho
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 16:05 » |
|
Spet se javljam-po dolgem casu. Glede mojih napadov panike in strahom pred pisanjem ni nic boljse-se huje,kot je bilo. Obiskala sem psihiatra,predpisal mi je aurorix 300mg proti socialni fobiji,me napotil k nevrologu. Aurorix ne pomaga,se vedno ko morem kam it,kjer se je treba podpisat ali kaj napisat me zagrabi panika. Nevrologinja me je poslala na mr mozganov-imam jutri in eeg mozganov. Lexaurin 3mg ne pomaga,aurorix ne pomaga...nevrologinja mi je omenila,da mi bo predpisala se ene tablete
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 7.885
Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.
|
 |
« Odgovori #5 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 16:13 » |
|
Bojc kaj pa psihoterapija? Da malo spoznaš odkod strahovi in kako jih preseči, da razviješ samozaupanje ... Psihoterapija je proces samospoznavanja ... in spreminjanja tam kjer čutiš da ti želiš. Nažalost naš sistem zdravstva tega ne uvršča v redni proces zdravljenja in je v 99% samoplačniško. (psihoterapija ni enako kot obisk psihologa ali psihiatra) Zdravila ti lahko omilijo tesnobo, strah, a odvzeti ti tega ne morejo, niti trajno spremeniti ne. Lahko so le pomoč, da pogumneje stopaš v situacije in dobivaš nove, boljše izkušnje. Piši doma, piši zase ... naj pisanje postane povezano z nečim lepim .... morda riši, barvaj pobarvanke ali čečkaj karkoli že ... da se sprosti "krč" v tebi ... strah pred izraziti sebe .. Morda te je strah, da boš napisala kaj narobe, da te kdo kontrolira, gleda, ocenjuje .. Morda imaš kakšno travmo iz vrtca, šole ... malo pobrskaj pospominih odkod ta strah ...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #6 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 16:19 » |
|
Pozdravljen Aslan,kar se tice psihoterapije se popolnoma strinjam s tabo-treba bo se to. Travm je pa iz sole in otrostva en kup milijon,ce zacnem se ne ustavim. Strahu pred pisanjem nisem imela nikoli. Zacelo se je ko sem na csd mogla napisat celi roman...tresla sem se tako mocno,da ne vem ce je gospa,ki sem bila pri njej sploh znala prebrat -to je bila prelomnica strahu. Od tega dne naprej se bojim pred drugimi podpisat ,kaj sele kaj napisat. Ostalo mi je v glavi. In ne vem vec kako naprej
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 16:24 » |
|
Da ne govorim,ko sem mogla na posto prevzet priporoceno posiljko...gospod za salterjem mi je dau papir-napisite datum in podpis...odmaknila sem list in rekla,da mi je slabo...podpis je bil cacka,datuma pa nisem mogla napisat tako sem se tresla.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #8 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 16:36 » |
|
Je se kdo tukaj s podobnimi tezavami?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #9 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 16:42 » |
|
Bojc83 moje sočutje. Zgleda je bilo veliko stisk tako v šoli kot sicer v tvojem svetu. Slaba izkušnja prinese "strah" pred ponovno slabo izkušnjo .. Tako kot če paniko doživiš v trgovini potem odklanjamo odhod v trgovino ... se izogibamo... s resnični vzrok ni v trgovini temveč v nas samih .. ki povežemo mesto strahu (ali dejanje - pri tebi pisanje) z travmatično izkušnjo.
Tovrstne travme se uspešno predelajo s pomočjo psihoterapije, ne gre pa čez noč. V pomoč je tudi tehnika EMDR, pri kateri se travme lahko hitro sprocesirajo.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #10 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 16:49 » |
|
Tudi v trgovini se je zgodil napad....ne vem kaj naj...strah me je
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #11 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 18:09 » |
|
Zelo bi zelela nekoga spoznat,ki ima enake tezave kot jaz
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Aslan
Global Moderator
Heroj

Odsotni
Spol: 
|
 |
« Odgovori #12 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 19:36 » |
|
Mogoče se lahko pridružiš DAM skupini za samopomoč? Tam srečaš sotrpine.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Bojc83
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #13 dne:: sreda, 22. marec 2017 ura: 19:41 » |
|
Bi se,z veseljem
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Ti.sa
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 7
|
 |
« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 03. april 2017 ura: 22:42 » |
|
Pozdravljena.
Tudi sama imam podobne težave, prava groza me zagrabi, če moram kaj napisati. Pri meni je strah omejen na službenene zadeve. Sem vedno tako živčna, da resnično prihaja do napak, ponavadi izpustim kakšno črko. Razmišljam, ali lahko naša psiha vpliva na napake pri pisanju? Naj še omenim, da sem bila v času celega šolanja precej dobra učenka in nikoli nisem imela težav s pisanjem. Sedaj pa sem, kot polpismen človek samo v prisotnosti sodelavcev, kot bi bila v nekakšnem krču.
Tisa
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 03. april 2017 ura: 22:54 od Ti.sa »
|
Prijavljen
|
|
|
|