FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 10:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Doma me ne morejo vec poslusati..  (Prebrano 3476 krat)
vesna25
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 88

« dne:: četrtek, 30. junij 2016 ura: 07:09 »

Čutim potrebo po pisanju tukaj,zbiram pogum,da bi predstavila mojo zgodbo.
Iscem prave besede in obcutke,brisem,natipkam,spet zbrisem.
Ok,vdih,pa zacnimo...

Prvi panicni napad sem dozivela,ko sem bila stara 14let.Še vedno se zivo spomnem,ko sem jokala v postelji,da bom umrla ali znorela.
Babica me je peljala naslednji dan na urgenco,kjer sem dobila helex.Zdravnica se ni dosti pogovarjala z mano,niti vedela nisem kaj mi je,in tako sem tavala v temi.
Odrascala sem z babico,ker so bile skozi tezave pri mojih starsih.Ali kreganje,ali pomanjkanje case za naju s sestro.tako sem do mojega 22leta zivela pri babici.
Nekega vecera,8let po prvem panicnem napadu,sem ga dozivela ponovno...spet ista obcutja,spet nisem vedela kaj mi je.
Tisti vecer sem vtipkala simptome in nasla to stran.Vsa objokana,zmedena.Koncno je vse skupaj dobilo smisel,in koncno sem vedela in razumela kaj mi je.Z vaso pomocjo je bilo vse dosti bolj razumljivo in prijazno.Obcutek,da nisi sam v temu...Moja spremljevalka je postala tesnoba,vsiljive misli,kompulzije in neizmeren strah pred boleznijo.Tako sem se testirala za aids,pa se par mojih namisljenih bolezni imela vmes.Seveda,karseda najhujse.Spomnim se,da sem pri babici v rosni mladosti brala zdravstveni leksikon,in vmes obcutila tesnobo in strah.Od vedno to pocnem.Nakar me je postalo izjemno strah grozljivk,strah pred duhovi,skratka strah,da kaj pa ce je res nekaj na temu in da je npr neko bitje tukaj.Tudi takrat sem zelo trpela.
Ko se je ta faza zakljucila,sem dobila strah pred psihozo,in se spet pocutila slabo.Med tema dvema fazama me je bilo strah,da bi komu kaj naredila(pojavljale so se vsiljive misli)..
No,in moj trenutno se obstojeci in glavni strah je strah pred boleznijo.Leta 2010 sem trpela za glavoboli,in si predstavljala najhujse mozne diagnoze.Vmes sem dosti jokala,brala simptome,itd.Stopila sem do nevrologa,ki mi je predpisal cipralex,ker je menil,da sem
pretirano anksiozna,ter me poslal na magnetno resonanco,da se pomirim in da izkljuci vzroke glavobola.S cipralexom nisem pricela,cakal me je v predalu.Najhujsi dan v mojem zivljenju je bil magnetna resonanca,strah,kaj bo izvid pokazal,nenormalen strah,jok,molitev v kabini pred MR.No,nekako sem prezivela,vprasala sem radiologa ce se kaj vidi in je rekel da nic posebnega.Cez cas sem prejela na dom izvid,poklicala me je mama in mi ga prebrala.Jokala sem kot dez,ker sem se bala najslabsega,nisem razumela vseh izrazov,in sibala v prvemu nevrologu,ki se mi je oglasil,da mi obrazlozi izvid.
Rekel je,da mi ni nic,imam nakljucno najdbo,majhno cisto,ki je prirojena,in je nepomembna,ter neke nepomembne spremembe oz pac znake,ki kazejo,da imam glavobole.
Pomirilo me je za mogoce 10minut.
Slike sem poslala tudi mojemu nevrologu,ki jih je pogledal se njegov kolega,in mnenje je bilo,da je z mojo glavo vse ok ter da naj se urgentno narocim k psihiatru.Namrec,konstantno sem klicala in pisala mojemu nevrologu,ker me je bilo strah,in sem dvomila,da je z glavo vse ok.

Tako sem se narocila k psihiatrinji in pricela z jemanjem cipralexa.Glavoboli so izginili,strahovi tudi.Spet sem
zazivela.Sedaj,po 6letih od jemanja cipralexa,sem ga ob dogovoru z dr.prenehala jemati.Prvi teden je bilo ok,drugi teden se je stanje izredno poslabsalo,vrnili so se vsi strahovi,le v desetkrat mocnejsi obliki.Nisem spala,nisem jedla,skratka nocna mora.
 Brez cipralexa sem bila 1mesec,nato sem ga pricela ob dogovoru z dr.pricela sept jemati.Sedaj ga jemljem dobre 4tedne,imam mravljince,strahove,nenormalno se bojim multiple,skozi se vrtim okoli te misli.
Pogovarjam in berem samo o boleznih,strah me je teh mojih mravljincev v stopalih in rokah,bojim se moznosti ponovne mri,skozi izjavam kompulzije,npr ce kaj odlozim napacno,se bo kaj hudega zgodilo,ce kaj ne poberem ali ne naredim tako kot mora biti,spet izvajam te kompulzije...
Cakam,da cipralex prime,saj si zelim srecnega zivljenja.Pricela sem obiskovati tudi avtogeni trening.upam,da bo kmalu bolje..hvala vsakemu,ki bo prebral mojo zgodbo ali mu bo morda v pomoc.
« Zadnje urejanje: četrtek, 30. junij 2016 ura: 17:06 od vesna25 » Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar