Popolnoma me je dekoncentriral, celo padla sem 1x, se spotaknila ob korenino, kar se mi sami nikoli ne dogaja. Moti me ko je ob meni, tudi doma...
Imam zelo težavnega moža, ki je perfekcionist, obseden s kontrolo, ljubosumen....da ne naštevam. Sem že nekaj let brez službe in odvsina od njega. Za vsak EUR....dobesedno za vsak.
Pozdravljena Slovenija
Kapo dol, da pretečeš toliko Km . Sama ne bi zmogla niti enega.
Po drugi strani pa bitka s to depresijo. Si kdaj povezala niti in prišla do vozla, kaj je tisto, ki ti jo napaja? Kot nevtralni opazovalec bi rekla, da je to tvoj "mož". In mislim, da nisem zgrešila.
To, da se spotakneš, ko je zraven, to da je doma poleg tebe....verjetno je še kaj. Po drugi strani si še odvisna od njega.

Kar nekaj težav, ki se ne morejo kar tako odpraviti, popraviti.Ne poveš ali si od vedno brez dela, gospodinja ali si ostala brez službe.
V takem sanju boš verjetno prisiljena jemati AD-je še naprej. Pa neke pametne rešitve ti ne moremo dati. Da zapustiš moža ni tako enostavno. Da živiš še naprej tako pa skrajno težavno.
Izbori si določene pravice, predvsem pravico, da zaživiš tako, kot paše tebi in ti predstavlja veselje. Druži se s prijateljicami, pojdi na sprehod po trgovinah, sanjaj kako si boš kaj lepega privoščila in zahtevaj, da ti mož da določen znesek mesečno izključno zase. Obstajajo CSD, sodišče, razne svetovalne službe. Dolžan ti je to. Držanje v šahu z denarjem ni samo podlo, ampak je kratenje tvojih pravic kot zakonskega partnerja!
Dokler boš mirno prenašala njegove muhe....Bitke bodo težke, a vojno boš dobila ti.
Globoko upam, da imaš ob stani kako dobro prijateljico, sina/hčero, ki ti stojijo ob strani. Naslabša izbira je izolirati se od vseh in v tišini in ponižno prenašat tako življenje.
Drži se in verjemi, da boš zmogla. Objem do Mine