FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 14. julij 2026 ura: 06:14

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pulsiranje v ušesu  (Prebrano 4840 krat)
muca5
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« dne:: sreda, 16. marec 2016 ura: 15:13 »

Pozdravljeni,
mene pa zanima, če ima kdo podobno težavo z ušesom. Namreč, občasno slišim v ušesu neopredeljen zvok, ki pa je usklajen z bitjem srca, v bistvu slišim v ušesu utrip srca. Sicer sem zelo anksiozna in tesnobna. In zdaj me seveda skrbi ali je to kaj hujšega.
Hvala za odgovore in lp
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.394

« Odgovori #1 dne:: sreda, 16. marec 2016 ura: 19:31 »

Jaz ga slišim velikokrat, ko ležim v postelji, z ušesom na roki. Zato me pa zanima, ali ga ti slišiš vedno, ne glede na položaj telesa in morda ne glede na to, ali se uho dotika (ali tišči) kakega dela telesa. Na primer roke, da bi se po njej prenašal zvok.

Poni
Prijavljen
muca5
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 17. marec 2016 ura: 11:39 »

Jaz slišim to pulsiranje včasih takoj zjutraj, včasih popoldan pa tudi zvečer, neodvisno od položaja, sede ali leže v postelji. Slišim ga ne glede na to, da bi se uho dotikalo. Je pa zelo zelo moteče. Ne, zvok se ne prenaša, to utripanje je prav v ušesu. A ti ga pa slišiš samo, če ležiš?
Prijavljen
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.394

« Odgovori #3 dne:: torek, 22. marec 2016 ura: 13:40 »

Jaz slišim prav utrip srca, ki se prenaša najbrž prek kosti. Mi je pa to zelo moreče. Nevem zakaj, ampak nekako imam občutek, da če bom dalj časa poslušal srce, se srce lahko ustavi.

Sem pa včeraj postal pozoren še na eno stvar. Zadnje čase se večkrat zgodi, da če sedim sam v tihi sobi, da slišim nekako tako nejasno utripanje ali butanje. Preveč nejasno, da bi lahko ugotovil, kaj ga povzroča. Pa tudi smeri ne morem določiti. Lahko bi prihajalo iz sten. Ali pa kar iz mene. Prišlo mi je na misel, da bi bila lahko kaka glasba iz sosednjega stanovanja, ki pa je zaradi debeline sten in stropov tako pridušena, da se sliši samo še ta čuden ritmičen bum-bum. Pa saj nevem, če je to res. Nikoli nisem šel preverjat.

Poni
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar