FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 16:18

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Strah pred boleznijo  (Prebrano 2099 krat)
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 113

« dne:: petek, 19. februar 2016 ura: 17:22 »

Pozdravljeni, lahko rečem ponovno med vami.Pri meni se je začelo z tiscanjem v zgornjem delu trebuha.Potem sem pa jaz to premlevala dan dan in prišla do te teme da imam raka na crevesju.Pojavila se mi je driska ,nenehno tiscanje na blato .....in zdaj sem tam da sem zelo bolan na crevesju.a mislite da so to lahko posledice nenehnega trazmislanja o tej stvari ali dejansko se kaj dogaja.....obupana v nenehnem razmišljanju hvala da mi prisluhnete
Prijavljen

LP Jasa
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #1 dne:: petek, 19. februar 2016 ura: 19:18 »

Pojdi k zdravniku. Če ni nič hvala bogu, se vsaj ne boš več spraševala če je kaj narobe Smiley
Prijavljen
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #2 dne:: petek, 19. februar 2016 ura: 21:33 »

Pozdravljena Smiley

tole mi diši po strahcu  Tongue Tudi jaz sem taka, občasno. Koker me kaj zaboli že tuhtam, katero bolezen imam. Pa sem počasi ugotovila, da sem pravi hipohonder  Shocked Prvi dan imam nekaj, čez dva dni nekaj novega - tipično za nas strahce.

Ko sem jaz pri sebi 1x opazila kri (svežo) na wc papirju sem takoj zagnala paniko, googlala, prišla do tega, da imam raka - sigurno. No po premisleku in logičnem sklepanju sem ugotovila, da je bila kri zaradi zaprtja in se je sluznica ranila.

Hočem ti povedati, pa saj verjetno že veš, da, ko si damo v glavo neko bolezen se nam kar na 1x pojavijo vsi znaki... to dela naša psiha  zglavovzid
Kar pogumno, odmisli vse skupaj, boš videla, da bo boljše. Seveda pa pojdi do zdravnika če se stanje ne izboljša oz umiri, ali pa tudi, če se hočeš 100% prepričat, da je vse OK, kar verjamem, da je!  oki
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
jasa
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 113

« Odgovori #3 dne:: petek, 19. februar 2016 ura: 21:57 »

To traja pri meni kakšen teden da imam mehko blato in večkrat na dan poleg tega da mam občutek da me skoz tišči na ......mozgaM mozgam ne gre iz glave posledično vsi simptomi bolezni črevesja žalostna zelo
Prijavljen

LP Jasa
Regina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 894

Rule your mind or it will rule you.

« Odgovori #4 dne:: sobota, 20. februar 2016 ura: 11:34 »

To traja pri meni kakšen teden

tudi jaz imam kdaj kakšne simptome več dni, toliko, da grem hmali že do zdravnika. Potem pa izginejo sami od sebe. Bolj boš tuhtala, slabše bo, več simptomov se ti bo kazalo... Očitno je, da te je strah, strah tudi sili na WC. Ko imam jaz težave z zaprtjem, me en strah požene za celi teden nazaj  sesmejem sesmejem
Prijavljen

You wake up every morning to fight the same demons that left you so tired the night before, and that, my love, is bravery.
skylost
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 21. februar 2016 ura: 18:55 »

Pozdravljena,
tudi jaz sem imela že kar nekaj bolezni, no samo v svoji glavi  sesmejem sesmejem sesmejem. Moja osebna zdravnica, ko me zagleda v njeni ordinaciji, se ji pomojem kar zmrači pred očmi. Sem imela vse simptome za srčni infarkt (no to smo verjetno imeli že vsi tu gor), pa še nekatere druge. Če te zelo skrbi, pojdi naredit preglede... ampak jaz sem pri sebi ugotovila, da več hodim okrog zdravnikov po diagnoze, slabše počutje je. Tako, da sem se odločila pred dvema tednoma, da ne grem več nikamor na preglede.. pa če me bo pobralo, pa naj me.. saj vemo, da če bo bolezen prišla, bo, brez da jo kličemo ali diagnosticiramo vnaprej  Tongue Tongue. In ko sem to sklenila v svoji glavi, ne boš verjela, od takrat gre moje počutje samo navzgor.  Zadnje dni pa se po 7 mesecih končno počutim kot "stara" jaz, pred napadi panike in anksioznostjo.
Samo hrabro, pozitiva, ven na zrak, šport, sprostitvene vaje, avtogeni trening.. In jaz hodim še na KVT. AD-je ne jemljem.
Srečno!!
Prijavljen

Love the life you live, and live the life you love
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar