FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 01:40

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nizka samozavest  (Prebrano 2866 krat)
katicapovatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 24

« dne:: ponedeljek, 15. februar 2016 ura: 20:25 »

lepo pozdravljeni!  pomisli

Moje ime je Katarina, stara sem 26 let, jaz bom malo olajšala dušo, ker prvič pišem svojo zgodbo, vbistvu je moja zgodba dokaj komplicirana ampak bom samo na kratko ,celo življenje oz. odkar pomnim, od 6 leta sem bila bolj sramežljiva, tiha, moje otroštvo je vseeno bilo dokaj normalno, do osnovne šole, tam so začela zbadanja od drugih vrstnikov, do valete ko sem sama videla razlog, in razlikko drugih, na fotografiji. jah pač nimam neke popolne postave. iz leta v leto je bilo čedalje slabše, srednja šola še dokaj normalna, ampak vedno tiha mirna Katarina. že takrat sem se bala in imela nizko samozavest, kasneje se je to še bolj izrazilo. veliko sem pila alkohola na zabavah da bi se nekako sprostila in bila kot drugi,ampak vse se je samo še poslabšalo ker nisem bila to jaz zarad tega sem dosti napak naredila in se osramotila ker sem takrat mislila da me bojo zaradi tega sprejeli ampak je imelo kontra učinek. srednjo šolo sem končala uspešno, takrat v tistem obdobju sem bila tudi na različnih mamilih, kratko, vendar me je to še bolj potisnilo na dno. no zdaj že nekaj let ne pijem, mamila hvala bogu tud nikoli več, ampak ja bistvo je da se bojim ljudi,lljudi njihovi pogledov, mišljenj, kaj si bojo mislili, kaj je prav kaj ni, celo ob svojem fantu se nemorem sprostit čeprav sva že 2 leti skupaj.
delam v trgovini in vsak moment je boj sam ssabo in seveda z drugimi,to je res grozno ampak vrjamem da mi bo uspelo, BREZ tablet, to je moj namen, nikoli nisem vrjela v tablete, tableto spijem le če je nujno , ampak za nekaj tazga nočem ker čutim da se da brez,čeprav imam hud strah, tudi po cesti ne znam več hodt se kr tresem neznam normalno korakat, imam tudi veliko fizičnih simptomov.
no vmes sem veliko knjig prebrala duhovnih, nekatere so mi pomagale, kratko, doživela sem tudi razsvetljenje (buda razsvetljenje Tongue) ko sem cela 2 tedna čutila mir, srečo, niti malo straha, samo mir srečo in smeh veliko smeha, to je posebno doživetje, takrat sem mislila da sem rešena strahu, ampak tista 2 tedna sta hitro minila in nekako sem bila spet stara jaz,Katarina.Skušala sem znova ampak ne gre,
vseeno sem hvaležna tej izkušnji, in vsak dan se zahvaljujem Bogu ker vem da sem dobra oseba in vrjamem vase, vrjamem da mi bo uspelo.
zdaj delam na samozavesti, nobenih delavnic, le to kar sem prebrala iz knjig in gledanjem posnetkov na youtube o samozavesti, mislim da je to glavni ključ, pred 2 tedni ko sem začela z vajami se je 3 dni kar poznalo, sploh se nisem prepoznala kako sem bila samozavestna, no zdaj že 2 dni spet strah ampak vrjamem da mi bo uspelo, sčasoma Smiley
če kdo ve še kak trik za samozavest, bi zelo pomagalo hvala in lep pozdrav clap
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #1 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 08:20 »

Nekatere delavnice so zelo dobre. Predvsem tiste, ki so fokusirane na samozavest. Razmisli, če ne bi bilo vredno tudi zate. Za večino takih delavnic je prispevek 25 eur/srečanje. Dostikrat dobiš več v skupini, kot pri solo uri terapije. Odziv in ogledalo skupine je pri dvigu samozavesti po mojem razumevanju zelo pomemben.

Pozdrav
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #2 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 09:11 »

Saj bo čim več preberi na to temo in  izvajaj vaje redno, saj se učinek pokaže šele čez čas.
Prijavljen
katicapovatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 13:20 »

Nekatere delavnice so zelo dobre. Predvsem tiste, ki so fokusirane na samozavest. Razmisli, če ne bi bilo vredno tudi zate. Za večino takih delavnic je prispevek 25 eur/srečanje. Dostikrat dobiš več v skupini, kot pri solo uri terapije. Odziv in ogledalo skupine je pri dvigu samozavesti po mojem razumevanju zelo pomemben.

Pozdrav

pozdravljena, ja rada bi tud probala kej tazga. imaš v mislih določeno delavnico, ker nevem kam se obrnit, nisem še iskala teh delavnic? imas morda tel.št. naslov?  Smiley
Prijavljen
katicapovatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 13:23 »

Saj bo čim več preberi na to temo in  izvajaj vaje redno, saj se učinek pokaže šele čez čas.

hvala Cvetlica za podporo, definitivno se ne bom predala vrjamem da mi bo uspeelo. pozdravčki lep dan želim Smiley
Prijavljen
simonchy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 164

« Odgovori #5 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 18:33 »

Zdravo.
Potrebno se je naučiti imeti rad sebe. Sprejeti se, kakršen si. Ljubiti se. Ceniti se. !

Pogovarjaj se sama s sabo v ogledalu. Zelo koristi. Vsak dan se poglej v ogledalo, zazri se v svoje oči, reci svoje ime in povej: Francka, rada te imam. In izvajaj redno. Čim več pozitivnih stvari si povej in si stalno dopoveduj, da se ceniš!

Sliši se smešno, ampak deluje. Morda si več o tem prebereš v knjigi Življenje je tvoje od Louise Hay.

Vse dobro.... rozicodam
Prijavljen
katicapovatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 21:41 »

Zdravo.
Potrebno se je naučiti imeti rad sebe. Sprejeti se, kakršen si. Ljubiti se. Ceniti se. !

Pogovarjaj se sama s sabo v ogledalu. Zelo koristi. Vsak dan se poglej v ogledalo, zazri se v svoje oči, reci svoje ime in povej: Francka, rada te imam. In izvajaj redno. Čim več pozitivnih stvari si povej in si stalno dopoveduj, da se ceniš!

Sliši se smešno, ampak deluje. Morda si več o tem prebereš v knjigi Življenje je tvoje od Louise Hay.

Vse dobro.... rozicodam

zdravo Smiley

hvala za nasvet, se trudim maksimalno, mi bo ratalo Smiley
pa hvala za knjigo lih jutr nameravam v knjiznico Smiley

Prijavljen
SebastjanS
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 302

« Odgovori #7 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 21:44 »

...ampak vrjamem da mi bo uspelo, BREZ tablet, to je moj namen, nikoli nisem vrjela v tablete, tableto spijem le če je nujno...

Tabletke niso nek BAV BAV. Veliko krat slišim, da en dober tek ali sprehod naredi toliko zate kot en AD. Morda to res drži za depresijo samo za nekatere psihične bolezni pa mislim, da ni druge poti kot tabletka. Ni treba jih jemati dolgo časa ampak sigurno bi bilo treba dati eno obdobje skozi, da veš ali je kaj pomagalo ali ne.

Sam se dolgo časa tudi okleval. Mislil sem, da moje psihične težave niso tako resne in verjel sem, da se bodo stvari same v red spravile. Celo moja mama je bila prepričana v to in mi je samo prigovarjala, da vse kar je potrebno je uravnotežena prehrana in dober sprehod. To naj bi delalo čudeže. Samo dokler nisem začel jemati tabletk se nobena stvar ni absolutno nikamor premaknila. Pa sploh mi Eglonyl ni bilo treba dolgo jemati, da sem postal čisto drug človek. Sedaj lahko normalno razmišljam. Prej pa sem bil na nivoju kake rastline.

Upam, da boš razmislila sedaj o jemanju tabletk. Vsi tu ti želimo le najboljše!  pomezik oki

Prijavljen

katicapovatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: torek, 16. februar 2016 ura: 22:12 »

SebastjanS

pomoje je tud dost na tem če vrjameš v nekaj, js mam že od nekdaj slabo mišljenje o tabletah. tud zato ker se moja mama fila z 10 vrstami tablet, se mi zdi da je že obsedena.
pa tud prepričana sem da se da brez, sploh socialna fobija, za druge bolezni ne trdim, sej za nekaj so te tablete, neki pozdravjo drugo ti pa sje-jo (moje mišljenje)
 ker kokr sm ze gor napisala sem tud ze občutla in sm vidla da se da, sploh tisto razsvetlenje to je nekaj izjemnega, če maš to nerabiš nič drugo.
ampak jaz bom vztrajala na duhovni poti in na večji samozavesti, ljubiti sebe .. Smiley

hvala Seba Smiley bodi fajn..
Prijavljen
simonchy
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 164

« Odgovori #9 dne:: sreda, 17. februar 2016 ura: 10:12 »

Zelo dobro, Katicapovatica!  clap

LJUBITI SEBE!

In svet bo lepši, gledala ga boš z drugačnimi očmi.... Ker se boš imela rada in se ne boš mogla prizadeti z grajami. In zmeraj boš vedela, da te ima nekdo, zelo pomemben človek, rad - SAMA SEBE.

Vse dobro na tvoji poti odkrivanja ljubezni do sebe! rozicodam
Prijavljen
veselsem
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 5

« Odgovori #10 dne:: sreda, 17. februar 2016 ura: 15:32 »

Jaz sem potreboval tablete, da sem sploh lahko prišel iz najhujšega, potem pa so tudi druge stvari pomagale. Najbolj zaenkrat mi pomaga fizična aktivnost in meditacije.

VSE DOBRO !!!
Prijavljen
katicapovatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: četrtek, 18. februar 2016 ura: 01:01 »

Jaz sem potreboval tablete, da sem sploh lahko prišel iz najhujšega, potem pa so tudi druge stvari pomagale. Najbolj zaenkrat mi pomaga fizična aktivnost in meditacije.

VSE DOBRO !!!

pozdravljen,
me veseli da si boljše oki js sm bla uredi recimo 3 tedna zdj pa spet že par dni kr hudo, mene vleče ful da grem tečt nekam sam mam tak glup šiht da sploh nimam časa za nč, sam spim in delam, sej razmisljam da nardim kej glede tega, nek bo treba.

najhujš mi je k ze mislis da si boljše pol te pa kr zadene nazaj.

by by Smiley
Prijavljen
katicapovatica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: sobota, 20. februar 2016 ura: 04:28 »

its OK, moj naljubši stavek, v zadnjih dneh..

pa sem bila ze na robu obupa sem že bila dogovorjena za 1. obisk pri psihoterapevtu, pa me je spomnil, spet me je rešil BOG, kakšne terapije kakšne tablete, to nebo rešlo straha, to ga bo potisnilo nekam na dno, ampak vseeno še bo tam.
 čeprav sem se toliko upirala STRAHU ampak je bilo samo še slabše, in pol ko sem že bila na koncu me zmeraj Bog spomni in mi da vedet da je vse ok, da je tukaj zmano, vedno.
tudi če pride trenutek slabosti, v trenutkih panike si rečem OK pridi, pa naj me bo strah, bo že minu, kokr pride tko gre, in res je pomaga, velik pomaga, če mu pustiš, najpomembnejše da se Ne upiraš, in rečeš vse je ok, to je le iluzija, js pa nisem to, tudi če se bo zdelo težko pa naj bo težko, naj me prevzame totalno prevzame in takrat ko to rečeš ko poskusiš in vrjameš in ko se gledaš drugače, strah izgine, nisi se upiral, dovolil si mu, in to ga je premagal, ker on hoče da se upiraš, to ga hrani.probajte, Res ful pomaga, in tudi treba se naučit gledati z drugačnimi očmi iz druge perpektive.

seveda vem da bo še preizkušnja prišla, ker se bo spet hotel pokazat da je močnejši, ampak se ne bom predala, pa naj pride če mora, na koncu bom zmagovalka,

vse dobro vsem želim, srečno, življenje je lepo, glavo gor, kaj pa je to en strah, mi smo nekaj večjega od tega...
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #13 dne:: sobota, 20. februar 2016 ura: 08:26 »

Res je, dobro razmišljaš clap vsaka kriza enkrat mine, manj kot ji posvečamo pozornosti bolje je Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar