FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 02:31

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Kaj bi to bilo?  (Prebrano 3136 krat)
Jure
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: sreda, 10. februar 2016 ura: 15:04 »

Pozdravljeni!

Včeraj zvečer se mi je začelo in nadaljevalo se je danes zjutraj ter še vedno traja. Namreč, čutim bitje srca, ki pa ne preskakuje ali premočno bije. Občutek je, kot bi mi bilo celo telo. Tudi v očeh čutim utrip, ko mi vidno polje kar nekako skupaj stisne (težko razložiti). Naj povem, da sem fizično zelo neaktiven, cele dneve ponavadi presedim za računalnikom. Nimam zgodovine srčnih zapletov, kar sem delal EKG-je, so bili normalni. Psihiater mi je že ugotovil anksioznost in depresijo (malce milejše oblike). Sem tik pred pomembnim izpitom, vendar se zaradi tega ne živciram preveč. Bi lahko to bila nekakšna podzavestna živčnost? Ali je to zaradi moje anksioze?

Drugače sem že enkrat pisal na tem forumu, kjer sem opisal mojo dvoletno težavo:
http://www.nebojse.si/Forum/index.php/topic,19832.msg387436.html#msg387436

Če slučajno koga zanima, pa bi se prepoznal v vsem tem, si naj prebere na povezavi.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 442

« Odgovori #1 dne:: sreda, 10. februar 2016 ura: 16:21 »

Živjo. Verjetno gre res za anksioznost, saj nam pogosto sekajo fizični simptomi. Fizični simptomi povečujejo strah, strah pa fizične simptome pa smo v začatanem krogu. Seveda je fajn najprej izključiti fizične vzroke. Si že pregledal ščitnico? Si od začetka tvojih težav kaj delal na sebi (psihoterapije, sprehodi...) in ali si poskusil z kakšnimi tableti? Tudi jaz sem si vedno mislila da nisem živčna, ampak v resnici pa imamo en majhen, zloben glasek v sebi, ki pravi kaj pa če sesmejem Šport v vsakem primeru pomaga, tako da se pogumno loti!
Prijavljen
Jure
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sreda, 10. februar 2016 ura: 16:32 »

Ščitnice še nisem pregledal, bom omenil zdravnici. Hodim drugače k psihiatru in kmalu začnem tudi z zdravili. Športat se pa ne morem spravit, ker sem čisto brez energije. Poleti edino kolesarim, pozimi pa ne delam nič. Smiley
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sreda, 10. februar 2016 ura: 17:10 »

Lenuh! Kar pojdi malo ven  sesmejem preveč delujoča ščitnica ima lahko podobne simptome. Pojdi tudi na psihoterapijo, saj res redki lahko uspejo samo z tableti. Potrebuješ nov način gledanja na življenje, saj te očitno trenutno stanje opozarja da nekaj počneš narobe.
Prijavljen
psevdo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #4 dne:: sreda, 10. februar 2016 ura: 20:29 »

Jure, ven, na sprehod in vztrajaj. Ravno takrat, ko se ti najmanj da, pojdi, ker pomaga, res.

Mene, ko sem utrujen (tudi veliko za računalnikom) tako zelo vleče, da bi eno kitico oddremal, pa grem ven in pridem nazaj precej bolj poln energije.

Se mi zdi, da mi, ki veliko delamo z računalnikom, kar nekako postanemo zaspani, brez energije in potem se nam nič ne da in je še slabše.
Prijavljen
Jure
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 19:04 »

Hvala za nasvete! Zdaj sem sklenil, da bom zacel doma telovaditi vsaj eno uro na dan. Imam sobno kolo, tako da imam vse moznosti. Je pa res, da se doma tezko kaj sam spravis delati. Upam, da se koncno naucim malo samodisciplime, ne bi skodilo.

Med drugimi stvarmi, pa se mi je danes zgodilo tudi nekaj nepricakovanega. Zjutraj sem se zbudil se bolj zalimam kot pomavadi in s tezkim glavobolom (ki jih imam parkrat v mesecu). Kadar mene boli glava me zaradi tezav, ki jih imam z njo (konstanten celodnevni pritisk) boli se vse ostalo, oci in usesa. Tudi danes je bilo tako, zato sem vzel dva lekadola in me je sedaj skoraj spustilo (ponavadi vzamem lekadol le ob mocnih glavobolih). Namrec, ustrasil sem se, da je ta glavobol in skupaj s tem bitjem srca posledica zdravil za nos, ki jih jemljem (steroidi, flixonase, dnevno). Zdravnica mi jih je predpisala ravno z namenom, da bi odpravili tezave z glavo, saj meni da so moji problem odraz kronicnega rinitisa, ki ga imam. Med stranskimi ucinki je tudi bolecina v ocesu (zelo redek ucinek), vendar mene skoraj zmeraj boli oko skupaj z glavo in zbada me od vzadaj (to si razlagam s tem, da glavobol ojaca pritisk v glavi na oko in usesa, kar se odraza potem z bolecino). Tako sem nekako zakljucil, da to ni od zdravil, jemljem jih ze 3 tedne, najbrz bi se pokazalo kaj prej (je pa res, da ucinek dosezejo sele po nekaj tednih). Se vedno si pa ne znam razloziti zakaj nekaj dni mocno cutim utrip srca (ni to cel dan!).

Tako, upam da vam ni prevec tezko brati vsega tega, ker drugim okoli mene bi bilo tezko. Pravijo namrec, da samo jamram, vendar kaj pa ne, pri sebi pac cutim neke telesne spremembe in bolecino. Vem, tezko je to drugim razumeti, zato jih ne obsojam. Mi je pa lazje, ce napisem tu na forumu, ker se potem nekako ''spucam'' in sem boljse volje. Tu tako ali tako, ce kdo noce prebrati, naj ne. Ko pa govoris bliznjim, so te pa prisiljeni poslusati. Drugace sodelujem preko mailing liste tudi z drugimi sotrpini s podobnimi problemi, kot jih imam jaz (ni vmes nobenega slovenca).  Smiley Smiley
« Zadnje urejanje: petek, 12. februar 2016 ura: 19:11 od Jure » Prijavljen
psevdo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 20:24 »

Jure, tole z glavo je zelo podobno meni. Jaz sem čutil pritisk predvsem spredaj, na čelu, nos. Dobil sem Avamys zaradi kroničnega rinitisa, pa ni bilo nekaj bistveno bolje. Sploh, kadar sem se zvečer vlegel na hrbet, sem mislil, da mi bo nos in vse okoli eksplodiral. Včasih sem imel težko glavo, kot bi imel vnetje sinusov (enkrat letno ga res imam, ampak težka glava je bila skoraj vsak dan).

Težko rečem, katera od dveh stvari je pomagala, ampak ena je: nehal sem pit kofeinsko kavo (spil sem jo od 2-5 skodelic na dan, bolj je bilo živčno, več sem jo spil) in dobil sem antidepresive (zaradi anksioznosti). Zelo minimalni pritisk imam samo še občasno točno med obema obrvema. Drugo je vse izzvenelo v mesecu dni, brez kortikosteroidov. Že brez zdravil (to sem seveda opazil šele, ko sem dobil zdravila in dobro razmislil o zadevi) je bila glava čisto ok, če sem se recimo nekje dobro zabaval, smejal itd. Tudi to nekaj pove...
Prijavljen
Jure
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #7 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 20:46 »

Ja, tudi moj psihiater pravi, da ta konstanten pritisk v glavi (dejansko ne preneha niti za minuto, zato mi ljudje sploh ne verjamejo, ko jim povem) posledica stresa in anksioznosti, ki sem jo razvil. Traja pa zdaj to ze 2 leti in pol. Naslednji teden zacnem tudi z antidepresivi, pa da vidim, ce bo pomagalo. Zavedam pa se, da ne bodo zdaj zdravila cudezno odpravila problemov, upam le, da mi pomagajo na tej potiz ki jo bom moral opraviti sam. Tudi sam sem opazil, da ce sem v nekem okolju z ljudmi s katerimi se dobro pocutim, ponavadi pozabim na glavo. Poleti je obcutno boljse, saj grem na kolo in se vec gibljem in tudi klima mi precej bolje ustreza.
Prijavljen
psevdo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: petek, 12. februar 2016 ura: 22:06 »

Jap, točno tako. Jaz sem imel pritisk 2 leti, preden sem dobil ADje in je bilo bistveno bolje.
Prijavljen
Jure
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 13. februar 2016 ura: 14:41 »

Ok, vendar ali ste imeli pritisk konstantno 24/7? Ker pogosto ljudje pravijo, da imajo tenzijske glavobole, migrene ipd. Drugace pa sem vesel odziva na tem forumu, da se malo pogovarjamo tisti, ki imamo podobne probleme.  Smiley Smiley
Prijavljen
psevdo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: sobota, 13. februar 2016 ura: 18:08 »

Skoraj konstantno. Kadar sem bil res dobre volje ali ponoci ko sem spal, ga ni bilo...
Prijavljen
Jure
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sobota, 13. februar 2016 ura: 20:14 »

Podobno je tudi pri meni, naprimer sedaj, ko sem ravnokar prišel domov in sem hodil kak kilometer, čutim močan pritisk, vendar ko se bom ulegel in potem tik preden bom šel spat, bo ta pritisk počasi pojenjal (nikoli pa popolnoma ne usahne), vendar se bom zjutraj zbudil spet s srednje močnim pritiskom. Je pa res, tako kot pravite, ko se zabavam in kadar sem dobre volje, nekako pozabim na te težave, pa če le za uro ali dve. Ignorirati je pa sila težko, vedno znova se potem spomniš, saj je stvar še vedno prisotna. Težko se spomnim, kako sem živel 2 leti nazaj, kakšen sem bil, kakšen je občutek ko ti nič ne "fali", vendar mislim, da bom v prihodnosti to zopet občutil in se tega veselim. SmileySmiley
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 14. februar 2016 ura: 10:31 »

Dobro razmišljaš clap dokler boš mislil pozitivno in se osredotočal na to kaj je pozitivnega v tvojem življenju boš vredu Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar