FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 15:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vrtoglavica pri tesnobi?  (Prebrano 1697 krat)
tumi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: torek, 12. januar 2016 ura: 10:34 »

Zadnjič se mi je zgodilo, da sem imel nekakšen napad tesnobe, misli so mi švigale levo in desno (intenzivno razmišljanje, premlevanje scenarijev, skrbi) in nenadoma se mi je soba začela oddaljevati (dobil sem 'wide angle' pogled).

Ali je to vrtoglavica od tesnobe, ali pa se mi že blede in bom pristal na antipsihotikih, če to omenim svojemu psihiatru? Česar pa ne želim.

Taka stvar se mi dogaja že vse od otroštva, recimo da se mi zgodi 1x letno, včasih kar tako na lepem, včasih pa ob tesnobi. Tokrat sem se pa resno vprašal kaj to sploh je, zakaj sem nenadoma dobil pogled "zelo široko" na sobo, kot da bi se predmeti oddaljili od mene.
Upam, da ni to že haluciniranje ampak samo vrtoglavica...

Za lažjo predstavo sem našel en tak posnetek na youtubu, da bo približno jasno o čem približno govorim.
https://www.youtube.com/watch?v=T-Ub8fUejYQ
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.868

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: torek, 12. januar 2016 ura: 15:56 »

Lahko gre za derealizacijo ali disociacijo.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
tumi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: torek, 12. januar 2016 ura: 20:09 »

Ali je to eno in isto, ali sta dve različni stvari?
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.868

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: torek, 12. januar 2016 ura: 21:06 »

Dve razlicni stvari.
Malo pogooglaj o tem ... zagotovo se kaj najde.
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
tumi
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: torek, 12. januar 2016 ura: 21:12 »

Že poiskal. Sicer o disociaciji nisem našel nič, bi pa lahko deloma pri svojih simptomih našel vzporednice z derealizacijo -  s to razliko, da jaz vem kaj je kaj, kje sem, kdo sem. Pri meni gre za čuden "ribji" pogled na npr. svojo sobo. Se pa marsikaj ujame z opisi na internetu.

Okej, torej ni problem v mojih očeh ali pa kakem tumorju, torej je to še en dodatek k moji tesnobi in mogoče tudi depresiji. Sej sploh ne vem več kaj vse mi je, vsake toliko časa si lahko nalepim novo nalepko/diagnozo.

Najbolj me veseli to, da k temu ne bi dobil antipsihotikov, ker pred temi imam predsodke in res ne bi rad še te nalepke na sebi. Zaenkrat.
Prijavljen
psevdo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 173

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 18. januar 2016 ura: 13:32 »

Pri meni je zadeva na nek način podobna. Slika se pripelje za mano, ko obrnem glavo. Se pravi, kot bi možgani zamujali. Če samo oči premikam, je slika ok, če obrnem glavo, slika zamudi. Izredno sitna zadeva, za katero še ne vem razloga, sumim, da je res tesnoba, ker ko se dobro počutim, tega nikoli ni.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar