FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 22:46

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Imam anksioznost?  (Prebrano 1541 krat)
mattjaz
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« dne:: sreda, 30. december 2015 ura: 10:22 »

Zdravo
Mene pa zanima če imam slučajno anksioznost.
Zgleda da mam probleme že celo živlenje samo sem se jih zdaj po 30 začel bolj zavedati. Upam da ni prepozno.
Simptomi so pri meni taki da sem pred javnim nastopom npr. na faksu začel polivati švic, srce mi je divje utripalo, roke so se mi tresle, vroče mi je bilo. Vedno sem čakal da grem zadnji pred ljudi. Zdaj nisem več na faksu in sem zaposlen. Ko sem šel na prvi razgovor v službo v glavno mesto me je kar švic polival in bil sem zelo živčen. Vedno sem imel probleme pri spoznavanju punc oz. bolj pri tistih oz še jih vedno imam, ki so mi bile všeč. Sem čisto zablokiral, nič nisem imel na zalogi oz narediti prvi korak. Tudi pri spoznavanju ljudi sem bolj tak da se začnem z njimi bolj meniti ko jih že nekaj krat vidim in ne takoj od začetka (oz odvisno od situacije).
 Nekak tudi nisem zadovoljen z svojim življenjem saj je od razhoda z punco na osebni ravni vse padalo (od razhoda je 2,5 leti). Ne morem si oprostiti za razhod saj sem imel porihtano življenje pa sem pustil da je vse propadlo. Rabil sem kar dolgo da sem  jo prebolel. V teh decemberskih časih se še veliko krat zmislim na njo in čutim zaradi tega tesnobo.
Vem da je vse vkup napisano kot da bi veter besede vkup napihal.
  Rad bi se znebil teh občutkov (tesnoba, osamljenost) in želim si napredka v življenju.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 439

« Odgovori #1 dne:: sreda, 30. december 2015 ura: 19:00 »

Težko rečem. Meni se mogoče sliši bolj v socialno fobijo, vendar tudi to ne pretirano. Mislim da skoraj vsi švicamo na polno pri javnem nastopanju ali razgovorih. Ljubezen pa sploh obrača želodce:) mogoče si bolj živčne narave, vendar to pa še ne pomeni nujno, da imaš kakšno motnjo.
Če bi se rad znebil teh občutkov pa lahko največ narediš sam. Spremeni svoje razmišljanje, počni stvari ki te veselijo. Opogumi se in poišči novo ljubezen. Vsa moč je v tebi Smiley
Prijavljen
mattjaz
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 31. december 2015 ura: 18:40 »

Hvala Cvetlica za odgovor.
Ja sej je čisto  odvisno od situacije ce se bom z nekom takoj zastekal komunikacija nebo problem.
Ja sem bolj tak da trebam brco v rit pa malo motivacije.
Sej mislim da nimam nobene motnje  vsaj ne neke hude.
Prijavljen
Cvetlica
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 439

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 31. december 2015 ura: 19:01 »

Včasih se mi zdi da je z temi motnjami podobno kot s horoskopi-v vsakemu se malo najdeš. V vseh primerih pa prideš do istega zaključka- spremeni svoje razmišljanje, delaj na strahovih in počasi se bo obrnilo na bolje. Vem da ni vedno tako enostavno, ampak včasih pa gre le za normalna človeška čustva. Pogumno se lotevaj izzivov pa bo:) Jaz sem še v srednji šoli imela težave z spoznavanjem novih ljudi, ampak mi je pomagalo ravno to da sem se prisilila v situacije. Na koncu sem si še fanta ujela tako da sem ga jaz povabila ven čeprav on prej sploh vedel ni da obstajam Tongue
Prijavljen
mattjaz
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: nedelja, 03. januar 2016 ura: 17:18 »

Hvala Cvetlica za nasvete se jih bom držal. Ja saj to je to da vedno trebam na sebi delati in se z strahovi spopadati ker nekak ne želim obstati na enem mestu.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar