FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 16:26

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: s spanjem je hudič-nasveti  (Prebrano 1697 krat)
tikataka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« dne:: sobota, 21. november 2015 ura: 19:11 »

Hej vsem, že nekaj časa me ni bilo na forumu, zdaj pa se ponovno oglašam.
Zdaj bo že skoraj 5 mesecev kar jemljem AD-je Cipramil. Imela sem hude panične napade, ni jih več wav, anksioznost se je zmanjšala čez dan, hodim na psihoterapijo, sedaj pa še na meditacije in ja, trudim se...sem pa še daleč od ok  Smiley ampak počasi, sem pozitivna.

Imam pa en velik problem, ki se mi pojavlja...čez dan anksioznost lepo obladujem, kakšen dan se sicer še rada pojavi v blagi obliki, ampak v osnovi ne. Ne morem in ne morem pa se znebiti hude utrujenosti. Ponoči konstantno sanjam, zelo živo, velikokrat se zbudim z glavobolom, hudimi bolečinami v vratu in hrbtenici (temu tudi ni še konca) in utrujena za umret. Seveda vse to spremljajo temni podočnjaki, rdeče oči, zaspanost....

Mi lahko kdo svetuje...je potrebno menjati AD? Kaj dodati? Naročena sem k psihiatru na posvet, vendar je do datuma še kar nekaj časa, pa bi bila zelo vesela kakšnega mnenja, nasveta.

rozicodam rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.868

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #1 dne:: sobota, 21. november 2015 ura: 21:25 »

Citiraj
Ne morem in ne morem pa se znebiti hude utrujenosti.
Lahko si utrujena ker je telo skoz napeto - tesnobno.

Citiraj
čez dan anksioznost lepo obladujem, kakšen dan se sicer še rada pojavi v blagi obliki,
Obvladovanje simptomov je prvi korak.
Drugi je ta, da delaš na vzrokih, da sploh anxe sčasoma  ne bo več.
Cilj naj bo zaživet sebe sproščeno in polno.

Citiraj
Ponoči konstantno sanjam, zelo živo,
Lahko tudi od zdravil, če je doza višja.

Citiraj
hudimi bolečinami v vratu in hrbtenici (temu tudi ni še konca)
Tudi to je lahko posledica zakrčenosti telesa ... mišic ...
Priporočam ti da delaš 2x na dan Progresivno mišično sproščanje.
(CD se dobi v knjižnici - Globina samodotika)
http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=545

Bodi lepo  rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #2 dne:: sobota, 21. november 2015 ura: 22:17 »

Na žalost je težko reči zakaj gre saj vsak drugače reagira na določen AD. Bi se lahko naročila kaj prej pri zdravniku. Spanje je strašno pomembno. Obstajajo tudi nekateri drugi AD -ji ki morda bolje vplivajo na spanje. Res je težko reči zakaj gre. Morda bi pomagala masaža. Ali mišično sproščanje kot pravi Aslan.
Prijavljen

alexx Afro 
tikataka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33

« Odgovori #3 dne:: torek, 01. december 2015 ura: 19:53 »

Torej, bila sem pri psihiatru in ni se odločil za menjavo AD, ker so naredili kolikor morajo (po njegovem mnenju), ostalo je pa na meni, sama se moram prebit skozi to, da bom ok...kar mi povzroča utrujenost in nespečnost je po njegovem mnenju še vedno tesnoba.
Tudi za spanje mi ni dal ničesar, saj se vseh stvari navadiš prehitro.

Torej se vedno ne vem kako pa kaj dalje Smiley hodim na jogo, poskušam se sproščati, še vedno pa sem kot ''cunja''. Poleg tega sem ključnemu stresorju izpostavljena čisto vsak dan in je zato toliko težje (trenutno ni možnosti da bi to spremnila, saj gre za službo).

Torej ne prostane nič drugega kot psihoterapija in sproščanje...ostalo pa upam, da pride samo... enkrat  Embarrassed
Prijavljen
AsandraA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #4 dne:: sreda, 02. december 2015 ura: 05:39 »

Tikataka, meni pomaga zvečer pred spanjem kvačkati.To enostavno zaporedje vedno enakih gibov mene v duši in telesu sprosti. Obenem je sigurno tudi večanje izdelka blagodejno iz vidika uspešnosti.
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #5 dne:: sreda, 02. december 2015 ura: 13:31 »

Oj,
kot pravi Aleksandra, tudi mene sprošča kvačkanje, pletenje in potem sem bolj kul in lažje zaspim. Moraš si najti kako "opravilo", ki te bo zvečer pomirilo in umirilo. 
Ker si bila dolgo ansiozna in posledično kar precej zakrčenih mišic, bi ti res lahko pomagala tudi kakšna masaža, da  ti sprosti ramenski obroč.
Predvsem pa ne razmišljat o temu, da ne moreš (za)spati, ker je samo še slabše. Vzemi s filozofijo, leži, skušaj ne razmišljati o ničemur, ni vrag, da ne bo bolje.  sesmejem
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar