FORUM Nebojse.si
Novice:
 
*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 29. marec 2024 ura: 14:54


Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.


Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ANKSIOZNOST IN FIBROMIALGIJA-neznosne bolečine  (Prebrano 2740 krat)
0 uporabnikov in 1 gost pregleduje temo.
tikataka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33


« dne:: nedelja, 19. julij 2015 ura: 16:25 »

Pozdravljeni vsi skupaj  Smiley

spet se malo oglašam. Ker sama trpim neznosne bolečine v lopaticah, vratu in občasno tudi križu sem malo razoiskovala in prišla do ene možnosti, da bi lahko ''imela'' fibromialgijo. Na tujih straneh je kar velikokrat omenjena v povezavi z anksioznimi motnjami. Ima kdo izkušnje? Ozdravljivo ni, največkrat je kronično, da pa se lajšati.
Meni je praktično od psihičnega stranja dosti hujše to moje fizično grozno stanje, ki me dejansko omejuje pri vsakdanjih opravilih, ne morem športati, ne morem se praktično sploh gibati. Vedno je tudi nekakšna povezava, da so bolečine še hujše, ko imam slab vid (ne vem če gre za derealizacijo ali ne), me začnejo hudo boleti lopazice (gre za neko globoko, čudno bolečino), nato se mi začne čuden občutek v nogah, omotičnost in velikokrat po vsem tem doživim panični napad.
Sedaj sem 1 teden na 1 celi tableti Cipramila, pa ni še nič boljše, morda je v teh vročih dneh še slabše. Še vedno upam, da bodo zablete sčasoma prijele....

Ima kdo podobne izkušnje, nasvet?  rozicodam
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
*****
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.772


Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.


« Odgovori #1 dne:: nedelja, 19. julij 2015 ura: 17:17 »

Društvo za fibromialgijo za več konkretnih info:
http://www.skufmslovenija.org/

Lahko so bolečine tudi od tesnobe (ker so mišice zategnjene) ...
Lahko od depresije boli telo ...
Lahko so stranski učinki in vročina in vse na kupu ...

Počakaj malo ... ne strašit samo sebe z diagnozami ...
Pusti času čas in zdravila naj prvo primejo tako kot morajo.

Ni lahko - a bo minilo!
Sočuten objem in res vse dobro ti želim
 rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
tikataka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33


« Odgovori #2 dne:: nedelja, 19. julij 2015 ura: 17:39 »

Aslan hvala, vedno me znaš vsaj malo pomiriti  rozicodam

Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 123


« Odgovori #3 dne:: nedelja, 19. julij 2015 ura: 20:41 »

Na celi tableti moraš biti vsaj 3 tedne,da se pokaže učinek.ZDRAVNIK TI LAHKO POVEČA NA 2 TABLETI.tAKO JEMLJEM JAZ.
Prijavljen
tikataka
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 33


« Odgovori #4 dne:: nedelja, 19. julij 2015 ura: 22:06 »

Ojjoj zakaj sta pa z dr.presla na 2 tableti? Ena ni imela ucinka? Po koliko casa sta to ugotovila in kako si potem zvisevala?
Prijavljen
zelenatrava
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4



« Odgovori #5 dne:: sreda, 26. avgust 2015 ura: 20:57 »

Živjo tikataka,

malo pozno sem videla tale prispevek in upam, da si v tem času že bolje. Torej kar se tiče bolečin- če imaš anksiozno motnjo ali depresijo so bolečine zelo povezane z njima. Jaz anksiozno motnjo imam in v času zagona trpim zelo zelo hude bolečine po celem telesu, ki so čisto drugačne od npr.bolečine, ki bi jo izkusila, če bi se npr.udarila nekam v nogo, je globoka in čudna kot jo opisuješ. Predvsem so bolečine dalj časa trajajoče in takrat nikakor ne morem sprostiti mišic. Je pa tako, da ko mine anksioznost, minejo tudi bolečine. Jemljem zdravila za anksioznost-preden sem jih začela sem imela tudi jaz derealizacije zaradi hude tesnobe- večino časa se počutim v redu, vendar imam kdaj še vseeno tesnobo nekaj dni. Takrat me boli vse. Sedaj sem se že točno naučila prepoznati to bolečino. Včasih sem jezna, ker je prvi nasvet, ki ga dobiš: sprosti se, vendar meni to takrat ne pomaga. Kaj mi pomaga da se rešim bolečin? To, da se rešim tesnobe. Imaš opcijo, da poskušaš sprostiti mišice sama-meni to ne uspe, ker sem ponavadi preveč tesnobna. Takrat vzamem helex, ki sprosti tudi mišice. Da smo si na jasnem- imam stalno terapijo z AD in ne jem helexa stalno, vzamem ga izključno po potrebi kadar me zelo boli in je tesnoba neznosna, da se pomirim in potem tudi bolečina mine. Rada bi dodala da dokler nisem imela urejene stalne terapije, meni cipralex ni pomagal ampak venlafaksin pa- sem trpela tako hude bolečine da sem cel dan ležala s podloženimi blazinami pod nogami in rokami. V življenju me še ni nič tako bolelo, samo jokala sem in to več mesecev. Ko sem dobila prava zdravila se je popravilo, kot da nikoli ni bilo nič. Vendar je anksioznost ena taka nesramna bolezen s katero živiš celo življenje in se moraš sprijazniti, da bo včasih še prišla na dan kljub dobri terapiji (npr.stresni dogodki,obdobja) in te zna po mesecih normalnih dni spet zagrabiti tesnoba in vse boleti. Ampak kot pride tudi mine, če ne s tako pa z drugo terapijo, ki ti jo predpiše zdravnik. Tudi psihoterapija dela čudeže. Kar se tiče fibromialgije bi rekla, da moraš vedeti, da vsi radi poudarjajo, da je neozdravljiva pa ni res. Poznam kar nekaj primerov, ko so ženske trpele za hudo fibromialgijo več let, potem pa je naenkrat minila (z zdravili ali brez). Ne beri strašljivih internetnih zgodbic- vsak človek je zgodba zase. Ne glede na to, kar poslušamo o zdravstu obstajajo tudi zelo zlati zdravniki, ki ti bodo predpisali pravo terapijo in ki bodo razumeli, da te boli in da je kljub temu, da je bolečina psihična enako boleča kot fizična. Zato ne obupaj. Vedeti pa moraš da je + stvar tesnobe ta, da ko zvečer zaspiš je vedno možno, da je naslednji dan ne bo več, da ne bo več bolečin, da bodo zdravila prijela. In to je tisto upanje, ki jo razlikuje od 'telesnih kroničnih bolezni'. Je huda, včasih za umret, ampak mine. Zares in vedno mine. Želim ti vse dobro.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  
 
Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar
Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Društvo DAM in uredništvo Portala Nebojse.si ne odgovarjamo za vsebine prispevkov na Forumu in vsebine komentarjev novic.
Vsi komentarji so lastništvo osebe, ki jih je napisala. Za njihovo vsebino so odgovorni njihovi avtorji.
Stran je bila ustvarjena v 0.115 sekundah z 22 povpraševanji.