FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 20:51

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Ponovno z vami,anksioznost.  (Prebrano 5989 krat)
brana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« dne:: sreda, 27. maj 2015 ura: 21:31 »

Pozdravljeni,
obračam se na vse vas,ki se zdravite z anksioznostjo,paniko....Toliko vsega vem o tej bolezni,zdravim se 8 let,februarja letos pa sem doživela kar hud stres,zaradi katerega sem bila depresivna(žalost,jok),po enem mesecu sta žalost in jok prenehala,ampak se mi je zelo povečala anksioznost.Imam terapijo waldoxan 50mg in pa na novo en mesec in pol Asentra 50 mg,helex 0,25 mg.
Najbolj me zanima,ali ste imeli trebušne težave,kot so bolečine v trebuhu,krči,napihovanje,bolečine v želodccu?Stalno sem v nekem strahu pred boleznimi,opravila labaratorijske teste tudi jeterne,zaradi waldoxana,ker je potrebna kontrola.In so vsi testi ok.
Tudi Helex opuščam,katerega papcam 4 tedne.prvi teden sem ga jemala 3 krat na dan,nato dva na dan do nazaj en teden..Zdaj vzamem polovičko od 0,25 mg,ker se bojim da ne bom odvisna,a hkrati čutim da ga potrebujem,delam se močno,a še nisem,in mislim da mi se telo odziva na vse to..Ali je možno,da mi helex to povzroča.
Ojoj pa ko toliko tega vem o vsem tem,ampak tokrat je zelo močna ta anksioznost,da se enostavno ne "spravim v red"
Zjutraj ko se zbudim takoj preverjam občutke ali me kaj boli,in me ja,tiščanje v želodcu,špikanje,bolečine,včasih prebavne motnje Shocked
Prosim vas za tolažbo,iskušnje itd..
Hvala in lep pozdrav
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 137

« Odgovori #1 dne:: sreda, 27. maj 2015 ura: 21:45 »

Pozdravljena BRANA! Tudi sama sem ista kot ti.Vedno me je strah bolezni.Tudi sama se zdravim že 10 let.Včasih bolj včasih manj uspešno.Vsak velik stres me iztiri.Tako,da sem že dvakrat večala dozo zdravil.Pri enem poslabšanju sem tudi sama imela grozne slabosti in težavo z prebavo.Ker me je skrbelo,da imam raka se je vse skupaj še poslabšalo. ko so zdravila ornk prjela je tudi to izvenelo.
Prijavljen
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 232

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 28. maj 2015 ura: 09:13 »

Draga Brana, nisi sama. Jaz se za GAM s panično motnjo zdravim kako leto manj kot ti. Najprej imela Paroxat - rezultat 2 leti ok, učinek pa +15 kil. Nato menjala za 3 mesece Faxiprola, pa katerem sem fasal tenzijske glavobole in po priporočilu nevrologa šla na Amyzol, sedaj že kr 2 leti. In občasno, ob prevelikem stresu in tuhtanju imam obupne tesnobe, predvsem se kaže z napihnjenostjo, bolečinami v stranskem delu prsi, pa špikanje tu in tam-obup. Najhuje je pa, ko googlam in najdem vse živo bolezni, ki me potem še dodatno pahnejo v večjo tesnobo in paniko. Strah je obup, sama ga imam pred boleznijo, smrtjo, ker imam skoz pred seboj svojo pupo, ki jo imam neizmerno rada.

No, za nameček sem pa v torek prišla v službo, že doma se mi neki ni pasalo in pol ure v službi BUM-tak panični napad, da so me mogli pridit iskat, klicala sm dežurnega, čeprav sem vedela kaj mi je, vzela helex, ampak se nikakor nism mogla pomirit, ker me je tolk blo strah. No nekje po eni uri in pol sem prišla k sebi, potem pa utrujena ko Kristus cel dan spala in dremala. Tudi včeraj sem še bila mal tresoča, ampak samo dokler sem v službi oz. ko sem sama.
Vem kaj bi mogla spremenit, ampak še nimam tistega pravega poguma, ker imam še vedno "vest", da so pa nekateri odvisni od mene. Ampak za kako ceno?
Vsi pravijo sproščanje, sprehodi, druženje, ja, no ne bom raje komentirala, ampak tisti ki ne gre skoz naš pekel je lahko bit pametn, je pa tudi res, da išečmo 1001 izgovor, zakaj ne.
Želim ti vse dobro, je pa res, da žal namesto nas ne bo nihče izboljšal naše kvalitete življenja. rozicodam
Prijavljen
brana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 28. maj 2015 ura: 15:08 »

Hvala vama,ker sta delile vajine tezave.Danes nisem nič kaj boljše Sad .Zjutra to kroljenje po crevesju,zelodcu,slabost,nemir,tesnoba.Resnicno upam da ni kaj hujsega z mojim telesom,in da je vse to odziv telesa na moj nepotrebni strah.Opuscam helex kot sem ze napisala,no danes sem ga pa vzela kot na zacetku in ja je boljse.Vse to mi toliko energije pobere,pretvarjam se da sem ok,v meni pa bolecine.
Jutri imam kontrolo pri psih.Upam na kaksno dobro terapijo.
Tudi jaz imam dva soncka in se zelo trudim da ne opazita te moje tezave.Mozu povem...vcasih me razume,vcasih ne...
Mi pa veliko pomaga ce se izpovem nekomu.Da me potolazi da bo vse dobro.Vem da je tukaj motivacija zelo dobrodosla,ampak tokrat se tako tesko spopadam.
Zelo bi bila vesela ce bi se oglasile,kat tukaj ali pa na zs sporocilo.
Se enkrat hvala,bom pa porocala kako mi gre.
Lep dan,Brana.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 28. maj 2015 ura: 16:10 »

Brana, tudi jaz imam podobne težave, najhujše so bolečine v predelu trebuha, želodca...
nekaj časa sem paničarila in iskala 1001 vzrok, se spraševala "kaj mi je?",
pa sem prišla do zaključka, da je vse to v glavi in nabiranje problemov, ki so prisotni...
Se spomnim enega predavanja, ko nam je predavateljica povedala, da je želodec najbolj prekrvavljen organ v telesu in prvi zazna ter nas opozori, da je potrebno nekaj spremenit in dokler tega ne naredimo se težave pojavljajo... oki

Pri meni se to zdaj zelo malokdaj pojavi, saj skušam vse probleme sproti reševati in ne
"tenstat" v sebi, to je velika napaka...tudi vsakodnevnega stresa se čimbolj izogibam.

Nekaj je tudi na tem, da imaš na novo dodano Asentro in so prisotni stranski učinki,
ki pa bodo po določenem času izveneli.
Verjemi mi, da s tabo fizično ni nič narobe...vse to je od strahu, ki ga nosiš v sebi...
čim manj googlaj po internetu in tisti čas raje porabi za sprehod z otroci, ki znajo bit
najboljši terapevti... Smiley

Drži se in piši...piši...piši...  rozicodam

Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 28. maj 2015 ura: 22:06 »

Brana drži se! Vedno pride izboljšanje in takrat ne razumemo kako nas lahko sesuje.Kadar ti je hudo piši! lahko tudi na zasebca.lp
Prijavljen
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: petek, 29. maj 2015 ura: 14:00 »

Ali se vam dogaja ali se vam je, da vas ob vsej napihnjenosti tišči v žlički oz. nekje med grlom, kot da ne morete ornk sape zajet? Men je grozn to, se mi dogaja zadnje 3 dni, pa ne vem kaj nej. Se tolažim, da je to od strahu, tesnobe, panike, čeprav me kr elektrika po telesu strese ko se mi to dogaja. A mislite da če bi vzela helex, da bi bilo boljše? Prosim za odgovor, hvala!
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #7 dne:: petek, 29. maj 2015 ura: 14:28 »

Mamica, pravilno se tolažiš to je od tesnobe in strahu...če že moraš, 
vzami helex in boš takoj videla reakcijo...meni pomaga že samo sproščanje oki
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
brana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: petek, 29. maj 2015 ura: 15:17 »

Pozdravljeni,
Sem bila danes na kontroli pri zdravnici,katera me je zdravila pred 5 leti v Vojniku.Po pogovoru sva sklenile da v ponedeljek pridem na sprejem,za bolnisnicno zdravljenje.
Tudi psihiatrinja pravi da so vse te bolecine v trebuhu povezane z mojim strahom,tesnobo i je zelo mocna.Pove mi tudi da je mozno da sem mogoce ze ratala zasvojena z Helex in ko sem jemala manjse doze so te bolecine,prebavne motnje se bolj izrazite.Resnicno upam da je to res od tega,da ni kakersna koli bolezen prebavil.
No,zato sva se zmenili za boln.zdravljenje na odprtem odddelku.
Se vam oglasim kako mi gre,in hvala za podporo in delitev vasih tezav.
Lep dan vam zelim.Brana.

v
Prijavljen
mamica1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 30. maj 2015 ura: 08:15 »

Brana, zelo si pogumna, in držim pesti zate, da se rešiš tega oklepa. Javi se kaj in drži se!  rozicodam
Prijavljen
simco1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 34

« Odgovori #10 dne:: sreda, 17. junij 2015 ura: 16:38 »

Tudi sam imam težave z želodcem, spahovanjem in oteženim dihanjem. to se mi ponavlja že kakšnih 20 let. Z vmesnimi zelo dobrimi obdobji. Saj vem, da bi moral več narediti zase, vendar ko se stanje umiri pozabim nase in na krepitev svoje psihe. Potem pa se mi začne ponavljati. Sedaj imam že kakšna dva meseca spet probleme z želodcem. spet me je prijel strah, da je nekaj hudo narobe in potem samo razmišljam o počutju.
Prijavljen
ojjoj
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: sreda, 17. junij 2015 ura: 21:37 »

Kaj pa če je kriva želodčna kislina ali bakterija?Si bil na gastroskopiji?
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 18. junij 2015 ura: 09:21 »

Simco, podobne težave z želodcem sem imela sam, na koncu se je izkazalo, da je žolčni kamen. Sem ga vzela ven, pa ni kaj bistveno bolje. Odvisno kako se psihično počutim.  Je vse zelo povezano med seboj.  Shocked

Zjutraj ko se zbudim takoj preverjam občutke ali me kaj boli,in me ja,tiščanje v želodcu,špikanje,bolečine,včasih prebavne motnje
Brana, Brana...kot da bi viedela sebe leta nazaj. Nisem počela drugega kot poslušala telo in iskala neke simptome. Sevda ni bilo nič drugega kot anksioznost. Ampak verjamem ti, da je strah močan.
No, sedaj si verjetno že v bolnici, pa ti bo ob strkovni pomoči lažje premagovati težave in se naučiti kako živeti dalje. Seveda z vztrajnostjo in vajami.
Srečno. oki
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
simco1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 22. junij 2015 ura: 16:31 »

Pozdravljeni vsi. Jutri sem naročen pri svoji zdravnici. Težave z želodcem in težkim dihanjem so bile danes spet prisotne. Čeprav sem skoraj 100% da so zadeve psihične. Skozi iste probleme sem šel že leta 2010 in 2012. Takrat mi je pomagal cipralex in psihoterapije, vendar sem jih prehitro končal obiskovati. Ali mislite, da nam naši nepravilni miselni vzorci lahko delajo take težave v telesu.
Danes sem recimo po tiščanju v želodcu spet 3 ure iskal vzroke po forumih in rezultat vsega je bilo še slabše počutje in težko dihanje.
Kako se vi spopadate s tem, lani sem imel super leto, mislil sem, da sem ozdravljen ankse in paničnih napadov. Letos pa se od spomladi naprej vse skozi nekaj lomi v meni. Imel sem že tudi nekaj blažjih paničnih napadov, ki pa sem jih uspel prestati brez obiska urgence, ker sem zadevo uspel prepoznati in se nekako pomiriti.
Kaj mi svetujete, naj zopet začnem z AD, ali naj še malo počakam in poskušam z umerjanjem in sproščanjem.  Lepo vas pozdravljam.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8.086

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 22. junij 2015 ura: 16:53 »

Kako in kje začeti >>
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.713

« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 22. junij 2015 ura: 19:00 »

Simco, oceni kaj bi bilo bolje zate. Nihče ne more vedeti, koliko si "močan" in vztrajen. Nima pa smisla čakati v nedogled. Če te že en čas (od pomladi?) napada, bi bilo morda pametneje začeti spet z Ad-ji. Pa ne prenehat ob prvem znaku izboljšanja.

Citiraj
Danes sem recimo po tiščanju v želodcu spet 3 ure iskal vzroke po forumih in rezultat vsega je bilo še slabše počutje in težko dihanje.
Ni slabšega kot iskati vzroke in "diagnoze". Od tega ti je samo še slabše. Pojdi raje na zrak.  Smiley
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
simco1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 23. junij 2015 ura: 15:06 »

Danes sem bil pri svoji zdravnici. Pravi, da gre verjetno poleg anksioznosti in mojega nerealnega straha o zdravju za vnetje želodčne sluznice. Dala mi je tablete nolpaza in helex za po potrebi. pravi naj začnem tudi znova z cipralexom. poslala me je tudi na uz trebuha. V kolikor se stanje z želodcem ne bi pomirilo pa bom moral na gastro. Danes sem malo bolje kot včeraj, malo sem se pomiril, čeprav sem bil cel čas v čakalnici tako našponan, da mi je utrip kar naraščal. Držte se vsi, želim vam vse dobro.
Prijavljen
brana
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 23. junij 2015 ura: 18:01 »

Pozdravljen,
Evo sem živi primer močne anksioznosti,trenutno sem v psih.bolnišnici.Sedaj sem dobro.Ti pa povem da me je anksa totalno podrla,v dveh mesecih sem 12 kg shujsala,bolel me je želodec,žolč,vse simtome enega in drugega.....in zdaj se je vse umirilo.Ce ti po antidep.nolpazi in helexu ne bo bolje pa le naredi preiskave.Pazi pa pri jemanju helexa da ga ne uporabljaš več kot 4 tedne.
želim ti vso srečo.
l.p.

Prijavljen
simco1
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: sreda, 29. julij 2015 ura: 11:24 »

Živjo Brana, kako si kaj? Jaz sem tako tako. Kakšen dan je super in sem prav vesel, potem pa neka majhna zadeva in vse se mi podere. ne morem verjeti, da lahko vsaka malenkost tako spremeni stanje v želodcu. Danes sem imel spet en tak napad, ko sem popil kavo iz avtomata, čeprav je že dva meseca skorajda ne pijem. začelo se je z draženjem želodca in bilo vedno huje, oteženo sem dihal, čutil kepo v želodcu in grlu. Na koncu sem vzel helex pred 30 min in zdaj sem samo še utrujen, želodec pa mi je popustil. Kaj torej to pomeni, da vse izhaja iz psihe, saj drugače s Helexom se želodec ne bi pomiril, ali pač. Kaj mislite?
AD še nisem začel znova uživati, imam kar neki odpor do njih, čeprav sem že dvakrat z njimi prišel do veliko boljšega počutja. Veliko dobrega počutja in zdravja vsem.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar