ojjoj
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 137
|
 |
« dne:: sreda, 11. februar 2015 ura: 22:39 » |
|
lepo pozdravljeni!sem nova,zato se še malo lovim.jaz se že 12 let zdravim z cipramilom 20 mg.prvič,ko sem ga dobila,ker sem imela občutke,da bom skup padla je blo po 7 mesecih čisto ok.sama sem prenehala z njim.a žal po 7 mesecih še z hujšo obliko anksijoznosti pristala zopet na njih.do lani sem nekako vozila z 20 mg.nato so se začele slabosti in občutki groze.psihijatrinja mi je povečala dozo na 40 mg.vse gre,če je življenje brez pretresov.a ko nastane težava se sesipam.zraven mi je predpisala leksavrin 3mg,da ga naj vzamem ko je najhujše.a jaz se ga izogibam.v vseh letih ga nisem pojedla za 1 škatlico.raje trpim.kaj pravite vi iz vaših izkušenj.ravno prestajam nekaj dnevno tesnobo,ki se večkrat na dan sprevrže v grozen občutek"da ne zmorem".naj povem,da sem se vsa leta kar precej naslanjala na tablete češ saj se mi nemore nič zgodit.zdaj pa mam. hvala,če bo kdo pripravljen kaj svetovat
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
bikica66
|
 |
« Odgovori #1 dne:: sreda, 11. februar 2015 ura: 23:44 » |
|
Pozdravljena !
Ja 12 let je dolga doba in žal se v tvojem primeru pokaže kako je nujno potrebno v takšnem stanju storiti še kaj več,kot samo jemati tablete. Veliko k izboljšanju pripomore psihoterapija,veliko lahko sami spremenimo in tako malo lažje najdemo pot iz pekla,ki se kar vleče. Presenečena sem,da ti psihiatrinja ni pomagala in da ti vsa leta mirno predpisuje tablete,ne išče pa vzroka zakaj ni izboljšave. Najbolje bi bilo,da si poiščeš terapevta,ki te bo usmerjal,poslušal in predvsem pomagal najti pravo pot k izboljšanju tvojega življenja .
lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucimatej
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 50
|
 |
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 12. februar 2015 ura: 10:58 » |
|
Pozdravljena! Naj ti povem moje izkušnje. Z depresijo in anksioznostjo se sama borim že 3o let. Prva leta je bilo hudo, ker je psihiater vztrajal na eni vrsti zdravil. Ker je bilo stanje kljub jemanju antidepresivov grozno sem zamenjala psihiatra. Le ta pa mi je zamenjal, lahko rečem deset vrst zdravil dokler mi ni našel pravih. Sedaj sem že vsa leta, lahko rečem v redu, vendar ko pride do stresne situacije se poderem ampak zaradi izkušenj si sama povečam dozo za kakšen teden, ko sem spet dobra. Imela sem pa vse te občutke groze, tesnobe, žalosti, tresenja, padanja in ....Ja, jem zdravila že 3o let in jih bom do smrti, ampak živim normalno. Sama sem na Efectinu in eglonylu. Meni pomagajo. Nasvet: zamenjaj psihiatra. Ne boj pa se lexaurina, ker je tudi meni pomagal skozi najhujše obdobje in sem se ga takoj, ko mi je prijel antidepresiv, odvadila. Pogumno naprej !
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
ForestGirl
|
 |
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 12. februar 2015 ura: 11:58 » |
|
Tle je samo ena uspešna rešitev, ki ima ime PSIHOTERAPIJA, vse drugo je sam laganje samemu sebi. Škoda pista na dolgo in široko, ker nič drugega ne bo pomagalo in če traja že 12 let, bi se jaz na tvojem mestu fino zamislila.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.084
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 12. februar 2015 ura: 17:07 » |
|
Se strinjam z nasvetom Bikice66, ker s tableti TRENUTNO samo "gasiš" je potrebno najti vzrok "požara" Torej poišči terapevta Seznam terapevtov , Seznam samoplačniških terapevtov da bosta skupaj našla pot iz te slepe ulice v kateri si se našla. Tukaj Kako in kje začeti pa lahko sama najdeš načine, kaj lahko sama storiš.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ojjoj
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 137
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 12. februar 2015 ura: 22:18 » |
|
hvala za vaše odgovore.no res je dolga doba 12 let a moram povedat,da sem vmes imela res kvalitetna obdobja.tako hudo je bilo na začetku in pred enim letom,ko mi je zdravnica povečala dozo.vredi funkcijoniram do neke težave.sem grozn panik.kakor je neka večja težava(no meni se tak zdi)me napade tesnoba.a se je kateremu tudi med jemanjem zdravil poslabšal in po kulkem času ste prišli nazaj na star tir hvala!
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.084
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 12. februar 2015 ura: 22:27 » |
|
.... nazaj na star tir hvala!
dokler boš iskala pot na stare tirnice te bodo vedno pripeljale tam kjer si sedaj. Ko pa se boš odločila izstopiti in prestopiti na drug "vlak", pa lahko pričakuješ izboljšanje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
bucimatej
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 50
|
 |
« Odgovori #7 dne:: sobota, 14. februar 2015 ura: 20:14 » |
|
Žal meni psihoterapija ( 3 x) ni pomagala, tako, da mi je zadnji terapevt svetoval, da odneham, ker mečem denar stran. Šla sem tudi na hipnozo, pa zopet nič, ker ne sprejemam tega. Vendar to so moje izkušnje. Bodi močna, poskusi tudi s psihoterapijo, poskusi vse, da ti bo bolje,
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|