vztrajni
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 4
|
 |
« dne:: torek, 10. februar 2015 ura: 20:52 » |
|
Pozdravljeni,
Nekoč so mi diagnosticirali OCD in anksioznost (nekaj let sem jemal tudi antidepresive). Z psihoterapijo, EFT-jem in čuječnostjo sem nekako vse spravil pod kontrolo oz. obvladljivo. Mi je pa v zadnjih letih manjkala bližina. Večkrat se je zgodilo, da ko sem začutil bližino (zaljubljenost, veselje…) osebe nasprotnega pola, se je pojavila določena obsesija, ki je povzročila dosti anksioznosti in strahu. Večina je bila v smislu, da bi lahko tej osebi kaj škodoval.
Tokratni primer, ki me zelo muči: ravnokar sem spoznal punco, s katero sva začela razmerje. Obsesija pa je takšna: pred leti ko sem imel klopa, se mi je pojavila manjša rdečica (mogoče tudi od praskanja, ko sem na silo spravlajl ven glavo klopa), kasneje je izginila. Takrat in sedaj pa sem se ponovno spomnil, kaj če je v meni »speča« ena od bolezni, ki jih prenašajo klopi in bi med spolnim odnosom prenesel to bolezen na partnerico. Zase se ne obremenjujem, da bi imel eno od klopnih bolezni (zaupam, da je to obsesija). Problem nastane, ko se začnem obremenjevati, kaj pa če bi jo imel in bi to bolezen prenesel na partnerico. Spolni odnos še nekako gre (če bi bil brez obsesije bi bil še dosti boljši), težje se sprostim v sproščenih pogovorih, …. vedno ko se sprostim, se takoj vrne obsesija v smislu, kako si lahko sproščen, če si jo mogoče okužil torej naredil nekaj slabega,… Kljub temu, da mi nekako moj razum oz. zdrava pamet, pravijo, da to ni možno. Prvič, če bi sam slučajno imel kakšno bolezen, bi se zelo verjetno že razvila, pa tudi če bi jo imel, sem skoraj 100%, da ni prenosljiva. Ampak, ko sem z partnerico, ta oba 100% padeta krepko pod 80, kar mi povzroča preveč anksioznosti.
Pred časom sem se za nazaj testiral za aids in hepatitis, vse negativno, podobni strahovi. V naslednjih tednih bom ponovno začel hoditi k psihoterapevtu, saj si želim rešiti izvor teh obsesij. Tudi v družbi je večkrat tako, da ko mi postane lepo, ko se povsem sprostim, pride neka obsesija, da sem nekaj naredil narobe ali slabega, in takrat se ne morem počutiti bolje (v smislu, kako lahko nekoga veselo gledaš v oči, če si mu naredil nekaj slabega). Tudi s tapkanjem mi ne uspe, saj nekako ne morem čez to kaj je prav, pravično,…
Vseeno pa pišem, če ima kdo kakšno medicinsko znanje, da mi potrdi, da bolezni klopa niso prenosljive, tako, da utrdim svojih 100% in sem vsaj naslednjih nekaj tednov bolj sproščen. Razmišljam, da bi ji zaupal svojo obsesijo, je namreč zelo razgledana in sočutna punca. Se pa vseeno malo bojim, da me pusti ali pa da s tem ne bom rešil svoje obsesije.
Kakršnih koli mnenj ali podobnih izkušenj bi bil zelo vesel.
Že vnaprej hvala.
Lep pozdrav
|