FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 07:11

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: moj problem...  (Prebrano 4458 krat)
sunnygirl
gost
« dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 13:43 »

lep pozdrav vsem!

stara sm 21 let in ze priblizno 4 leta se spopadam s tem problem, zanima me ce ima kdo podobne tezave kot jaz.
zacelo se je kar naenkrat...sploh se ne morem spomniti kdaj se je sploh to prvic pojavilo...je pa tako...vsakic ko hocem iti od doma za dlje casa, npr.vn s prijatelji,v solo,...me zagrabi ta strah oziroma panika, postane mi slabo, boli me v prsih-obcutek tesnobe...in velikokrat potem ne grem nikamor in ostanem doma. vem pa da to ni resitev in da mi umik samo skodi. vendar, ko sem doma se pocutim ok. problem je tudi to, ko za vnaprej vem, da bom nekam morala iti potem celo noc ne spim, tisci me v prsih, slabo mi...tako da se ze vnaprej pripravljam Sad velikokrat sem zaradi tega tako obupana in sploh ne vem kaj naj naredim. hodila sem tudi na pogovore, vendar ni bilo nic bolse, morda malo. 3 leta ze jemlem asentro, ki pa mi na nek nacin bolj pomaga da nism depresivna...ker zaradi tega problema se zelo sekiram. vcasih si mislim, da bi bilo najbolje da bi se zaprla v sobo in me ne bi bilo vec vn iz nje, vendar to ni zame, saj sem drugace zelo komunikativna, druzabna oseba, ki ne mara samote...in ravno ta moj problem mi to onemogoci oz me na nek nacin ubija...
ali ima kdo tukaj podobne probleme kot jaz, ker vem da najbolj te razume taka oseba, ki vsaj nekaj ve ali pa ima tudi sam take tezave: panika, aneksioznost, tesnoba, strah....
aja zanima pa me se to: ali ta drustvo Dam nima svoje stevilke? ali pa ce morda kdo pozna koga, psihiatra ali psihologinjo, ki se prav ukvarja s takimi problemi.
zanimajo me tudi ta srecanja...ali obstaja kaksna stevilka....in kje so ponavadi srecanja in kako to zgleda???

zelo bom vesela vsakega odgovora Smiley

lp
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.083

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 14:23 »

ne vem kaj naj naredim. hodila sem tudi na pogovore, vendar ni bilo nic bolse, morda malo. 3 leta ze jemlem asentro, ki pa mi na nek nacin bolj pomaga da nism depresivna...ker zaradi tega problema se zelo sekiram. vcasih si mislim, da bi bilo najbolje da bi se zaprla v sobo in me ne bi bilo vec vn iz nje, vendar to ni zame, saj sem drugace zelo komunikativna, druzabna oseba, ki ne mara samote...in ravno ta moj problem mi to onemogoci oz me na nek nacin ubija...

Pozdravljena, ja kot si ze sama ugotovila ADji pomagajo da pridemo iz najhujse depre ven, potem pa
se sele zacne delo. Spreminjanje miselnih vzorcev, izpostavljanja in delo na sebi....pocasi in korak
za korakom.....

aja zanima pa me se to: ali ta drustvo Dam nima svoje stevilke? ali pa ce morda kdo pozna koga, psihiatra ali psihologinjo, ki se prav ukvarja s takimi problemi.

DAM nima svoej stevilke, ima pa FORUM in KLEPETALNICO kjer se druzimo tisti ki so, smo in se dozivljamo razne oblike anskioznosti in depre.
Tule imas link do vseh terapevtov po priporocilih nas uporabnikov.http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

zanimajo me tudi ta srecanja...ali obstaja kaksna stevilka....in kje so ponavadi srecanja in kako to zgleda???

Kje potekajo srecanja izves tukaj http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,33.0.html
kako pa izgleda na njih pa tule http://www.nebojse.si/Forum/index.php/board,12.0.html

Vec pa ti bodo svetovali se ostali.

Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
jola
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 417

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 14:45 »

Točno tako Sunnygirl, žal zdravil,ki bi vse naredile namesto nas ni.......AD-ji so res v veliko pomoč, da lažje začnemo delati na sebi......Glede na to, da si še zelo mlada in da si hitro prepoznala za kaj  gre, mislim, da se boš zelo hitro pobrala, seveda pa ne samo z zdravili. Čimprej se poskušaj vključiti v kakšno skupino za samopomoč, kjer boš srečala veliko ljudi s takimi težavami, kot jih imaš ti. To je enkratna priložnost, kjer lahko dobiš veliko mnenj in nasvetov, kako drugi premagujejo te težave, pa tudi nasvete in vzpodbudo za morebitno odločitev glede psihoterapije.

Čimprej se odloči in naredi ta korak, ne bo ti žal!
Pozdravček-jola
Prijavljen

Bogu je gotovo ljubše, da ozdravim,kot odpustim.
pupika
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 19. maj 2008 ura: 18:24 »

pozdravljena
v tvojem sporočilu mi je najbolj v oči padlo, da že tri leta jemlješ asentro.
ker že dolgo jemlješ AD bi se morala posvetovati s psihiatrom za zamenjavo.
poleg tega pa: telesna aktivnost, sproščanje, pogovori . ne čakaj, da se bo stanje samo od tablet popravilo. trdo delo te čaka, ampak se splača. kajti vsi ki se srečujemo na forumu, ti iz lastnih izkušenj lahko povemo, da samo AD niso dovolj.
Prijavljen
sunnygirl
gost
« Odgovori #4 dne:: sreda, 21. maj 2008 ura: 11:36 »

res je da ze 3 leta jemljem asentro, ravno to pa je problem da nimam nobenega psihiatra (zelo veliko sem jih ze zamenjala) tako da me nihce nima pod "kontrolo". hodim k psihoterapevtki, vendar ona mi ne more zamenjati oz predpisati drugih zdravil...tako da sem res cisto zmedena ker ne vem kaj naj naredim. vse, ki sem do sedaj klicala so zelo zasedeni...res ne vem kaj naj naredim Sad
Prijavljen
987
gost
« Odgovori #5 dne:: sreda, 21. maj 2008 ura: 14:37 »

problem je tudi to, ko za vnaprej vem, da bom nekam morala iti potem celo noc ne spim, tisci me v prsih, slabo mi...tako da se ze vnaprej pripravljam
Poznam ta občutek. Čeprav veš da gre za čisto preprosto stvar, se sekiraš, rišeš si scenarije, ne moreš spati... Drugi dan pa je potem človek totalno uničen. Moj predlog je, da poskusiš s kakšnim sproščanjem pred spanjem, dobro knjigo... Predvsem pa se je potrebno naučiti odmisliti kaj te čaka. Vem da je to zelo težko, vendar se splača.
tako da sem res cisto zmedena ker ne vem kaj naj naredim. vse, ki sem do sedaj klicala so zelo zasedeni...res ne vem kaj naj naredim
Iz kje pa si? Poglej na prvi strani društva kjer imaš spisek psihiatrov. Je pa res fino če imaš stalnega psihiatra.

lp
Prijavljen
sunnygirl
gost
« Odgovori #6 dne:: sreda, 21. maj 2008 ura: 15:11 »

hvala res usm!

okolica lj...sj sm tud iz tega seznama klicala psihiatre k so na tej strani, sam ene ze poznam, pa mi niso bilo ql, velik jih je pa prezasedenih. zlo razmislam da bi sla na ta srecanja, ceprou rabm enga psihiatra zard zdravil.

to mi je ql na tem forumu ker so gor ljudje k majo podobne (iste) probleme kot jaz in me razumejo. kok vs hod na srecanja, pa kako to priblizno zgleda. pa kdo ma to cez?

lepo se mejte!
Prijavljen
Mačica
gost
« Odgovori #7 dne:: sreda, 21. maj 2008 ura: 16:57 »

ciao Sunnygirl!
Ko sem brala o tvojih problemih mi je bilo kot bi poslušala sebe!!!! Natančno vem kako ti je!! Jaz se pravtako počutim in pravtako ne hodim nikamor, drugače pa sem tako komunikativna, da živim od stika z drugimi. Tudi meni se to dogaja že drugič. Tudi jaz ne najdem psihiatra, ki bi imel čas in tudi jaz sem jih zamenjala že kar nekaj. Včasih obupujem in se sprašujem, če se bo to sploh kdaj nehalo. Saj sem bila kar nekaj časa brez napadov, zdaj pa spet!!! Angry
Kar se tiče asentre pa takole: tudi jaz sem jo kar nekaj časa jemala in ugotovila, da mi ne pomaga!!
Pri preprečevanju napadov mi je veliko bolj pomagal efectin er, ki sem ga jemala 3 leta in vsa 3 leta sem bila brez napadov!!! Zato sem jih spet začela jemati, nato pa mi je neka psihiatrinja, ki drugače nima časa zame svetovala cipralex, ki je baje najboljši pri anksioznih motnjah. Zdaj ga jemljem šele slabe 2 tedna, zato o učinku še ne morem poročati, sem pa optimistična  Smiley
Drugače sem tudi iz Lj in tudi vztrajno iščem dobrega psihiatra, ki bi imel čas zame. Tako, da te prosim, če ga slučajno najdeš, da go oz jo priporočiš še meni. Tudi jaz ti bom sporočila, če bom koga našla.
Sicer ti nisem mogla ne vem koliko pomagati z mojim odgovorom, vendar pa se mi zdi, da je dobro slišati, da je nekje nekdo s prav takimi težavami. Jaz sem bila prav vesela, da sem našla nekoga, ki ima natanko take probleme kot jaz, saj se mi zdi, da drugače ljudje zelo težko razumejo kaj se nam dogaja!!
Saj jih razumem, ker se v letih brez napadov ob spominjanju na tičanje doma, nisem mogla spomnit, kako mi je bilo takrat in se še sama nisem čisto razumela.

Vse naj naj in ne obupaj  Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar