FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 20. avgust 2026 ura: 00:30

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: v sanjah ....nujno  (Prebrano 2480 krat)
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 61

« dne:: nedelja, 26. oktober 2014 ura: 13:28 »

danes zvečer je pri meni spal sinek-6let.prejle dopoldne sem se spomnila da sem ga med spanjem ugriznila v roko.in sem ga res...sanjala sem da sva bila z možem v avtu in da je čudno vozil avto in da sem ga ugriznila v roko, v bistvu sem pa mojega sončeka.sem ga prej vprašala če se spomni ij je rekel da se....

se je že kou podobno zgodilo?zdej me je fullll strah, kaj če bi mu res lahko kaj naredila...panika, strah, groooza.....kaj če je kaj narobe z mano, se mi meša?sem že iskala po googlu ni nič kaj takega...potem sem naletela na te članke kako je ož v spanju ubil ženo ipd....
Prijavljen
Srečkica
Global Moderator
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 844

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 26. oktober 2014 ura: 14:26 »

Tijana če si ena izmed tistih, ki hodi v spanju in so te v spanju že vlekli s strehe, lovili po cesti,...potem ti svetujem da se zakleneš v sobo in spiš sama.

Drugače pa verjamem da ti ni prijetno, samo ne verjamem pa, da bi lahko koga poškodovala med spanjem.
Sama sem imela zelo hude vsiljivke, pa nisem nikomur storila nič hudega. Tudi psihiatrinja me je pomirila, da še nihče z vsiljivkami ni nikogar poškodoval.
Mislim da se je to zgodilo čisto slučajno, da boš pa pomirjena, pa o tem predebatiraj s terapevtko.
Drži se  rozicodam

P.S. Zadnjič me je sodelavka učila žvižgat (tisto na prste) in ne boš verjela da sem tudi ponoči - ne vede "malo" nadaljevala z žvižganjem (žvižganje to je kremženje s čudnimi glasovi).
Sem morala "odžvižgat" v dnevno sobo na kavč kiselnasmeh...tako da... oki

Prijavljen
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: nedelja, 26. oktober 2014 ura: 14:33 »

hvala srečkica...ne drugače ne hodim v spanju ali kaj podobnega....

je pa tisti grozni občutek, ker tudi preden sem začela jesti ad, ko je bil sinek še ne eno leto so se i pojavile vsiljivke, kaj če mu kaj naredim...to sem tako dala že čres, sam dans se mi je pa potem zopet vzbudil tisti strah in groza kaj pa če mu kaj med spanje naredim....
Prijavljen
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2014 ura: 09:49 »

danes zvečer je pri meni spal sinek-6let.prejle dopoldne sem se spomnila da sem ga med spanjem ugriznila v roko.in sem ga res...sanjala sem da sva bila z možem v avtu in da je čudno vozil avto in da sem ga ugriznila v roko, v bistvu sem pa mojega sončeka.sem ga prej vprašala če se spomni ij je rekel da se....

se je že kou podobno zgodilo?zdej me je fullll strah, kaj če bi mu res lahko kaj naredila...panika, strah, groooza.....kaj če je kaj narobe z mano, se mi meša?sem že iskala po googlu ni nič kaj takega...potem sem naletela na te članke kako je ož v spanju ubil ženo ipd....

V GLAVNEM STRAH ME, KAJ ČE RES KAJ NAREDIM...TA STRAH PA JE GROZEN.....

Prijavljen
redondo
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2014 ura: 10:21 »

Zdravo ,

Ne mislim da gre tukaj zopet za strah pred ponovitvijo vsiljivk in mislim da če do sedaj nisi nič naredila v sanjah tudi ko si bila v večji krizi ni razloga da bi tudi sedaj.

Mislim da gre za nekoliko povišano stanje strahu in strah pred ponovitvijo anksioznosti
Prijavljen
Patches
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2014 ura: 10:43 »

A veš, da sm jst imel skoraj čisto enako obdobje več let nazaj? Smiley Sicer ni bilo tako ekstremnega primera, kot pri tebi, ampak sem dobro vedel, da rad govorim in delam raznorazne reči v spanju. Takrt sm bil še mulc... konec OŠ recimo. Poleg očitnega strahu pred tem, da bi se na tak ali drugačen način osramotil pred kom v moji bližini, sem se nekaj časa spraševal točno to... ali se bom nekega dne zbudil in našel ob meni truplo.

Ampak to obdobje je minilo in sm nekako pridobil na samozavesti, da se tudi nikoli kaj takega ne bo zgodilo. Zakaj? Eno zato, ker boš v sanjah počel samo reči, ki bi jih že itak v resničnem življenju. Ajde, mogoče ne bi ravno ugriznila koga, ampak mogoče si to počela malo v nagajivem slogu al karkoli že. Pč, ni tako huda reč, jst bi pomojm tut kkšno lahko iz zafrkancije ugriznu. Tko da se ti vseeno ni treba preveč bat glede tega.

Druga reč pa je, da moraš ustvarit za možgane idealne pogoje, da zna ločiti med časom budnosti in časom za spanje. Kaj to pomeni? To pomeni, da se par ur pred spanjem mogoče ne ukvarjaš z nekim intenzivnim razmišljanjem. Da maš nek fiksen bioritem. Da spiš v čim bolj popolni temi. Da se zavestno odločiš, ko se uležeš v posteljo, da je zdej čas za počitek in si pustiš vse skrbi in podobno za nasledni dan. Da se sprostiš na tak ali drugačen način pred spanjem. Probaj meditacijo. Ne pit čajev pred spanjem.... itd.

A drugače se ti to pogosto dogaja? - da si 'aktivna' med spanjem?
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 27. oktober 2014 ura: 11:39 od Patches » Prijavljen
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2014 ura: 11:28 »

ne kaj takega se mi je prvič zgodilo....
Prijavljen
Patches
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 25

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2014 ura: 11:51 »

Prvič? A si bla zadne čase pod kakšnim hudim stresom?

Drgače pa, da ti bo malo bolj jasno, kako to deluje:

Naše možgani so vsako noč aktivni. Ne glede na to, ali se ti zavedaš, da sanjaš, ali ne, se te sanje pojavlajo vsako noč v REM spancu. Da pa ne bi ljudje brezglavo tavali okoli medtem, se na začetku, ko zaspiš, začnejo sproščati v telesu kemikalije, ko povzročijo začasno paralizo. Tako možgani telesu še vedno pošiljajo signale, po malem recimo še vedno deli telesa trzajo, mogoče se začneš potit itd.... ampak načeloma preprečujejo neke večje premike.

Včasih pa se zgodi, da možgani zaspijo veliko prej, kot telo. Takrat ta proces sanjanja prehiti paralizo in zato potem hodimo in govorimo v spancu.

Tako potem telo ne dobi znaka, da je čas za počitek. Če imaš ti prazno glavo, pa se uležeš v posteljo, tako začutiš neko olajšanje ali pa udobje. To je ta signal telesu, da se lahko začne sproščat.

Ti moraš poskrbet, da telo ve, kdaj lahko začne počivat. Smiley
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar