Draga Elektra. Osebno ne verjamem, da je tvoja prijateljica postala bulimična zaradi depresije. Po moje je to že prej *tlelo* v njej. Različni AD-ji tudi različno delujejo in na vsakega drugače. Jaz sem po Cipralex-u hujšala, po Paroxatu pa redilaaaaaaaa.

Je pa res, da samopodoba upliva na depresijo...in če jo povezuješ z težo zna biti hudo. Kar nekaj AD-jev pa se uporablja za zdravljenje motenj hranjena.
Do psihiatra pa prideš z napotnico osebnega zdravnika, preko koncesije....ali pa samoplačniško. Seveda so čakalne dobe dolge...celo samoplačniško lahko računaš na nekaj dni...ali celo teden, dva. Cene so okrog 70€ za prvi obisk....in potem okrog 50 za naslednje. Imena dostopnih psihiatrov najdeš tu na forumu.
Hvala. Saj vem, da je bolj pomembno kaj imamo notri, to mi je zelo pomembno pri sebi in pri drugih, a priznam, da sem rada tudi lepa. V bistvu je moje telo, ki se ne zredi tudi, če vse dni preživim na kavču, pri računalniku in v hladilniku, ena redkih sreč, ki jih imam v življenju. Malo se bojim antidepresivov tudi zato, ker sem prebrala, da se lahko bolezen ponovi, če se jih preneha jemati predčasno. Saj se mi zdi, da bi zmogla tudi brez, da bi lahko šla med ljudi in vadila, vendar sem tako brez volje in energije. Kot, da bi naš kavč imel notri magnete, ki me vlečejo dol.

Sicer naj bi tudi to spadalo k socialni fobiji.