FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 07:10

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Pomoc ne morem spati  (Prebrano 1483 krat)
mateja1975
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 8

« dne:: četrtek, 21. avgust 2014 ura: 07:14 »

Prosim vse za kak nasvet....
Ze vec kot deset let trpim za anksioznostjo...socialno fobijo in tesnobo  endar je bilo vse v meji normale vcasih je celo izvenelo...bila sem na terapijah...delala na sebi in se prebijala iz leto leto...zdaj pa ne vem kaj se je zgodilo...ne morem spati ze par dni sem do 2 ponoci budna kot ris potem mi uspe zaspati...nimam obcutka da bi bila nervozna imam pa obcutek kot xa ne najdem gumba off da sem v ozadju skoz v  neki zasicenosti...sj ne  vem kako naj razlozim...sem pa zadnji 5 let zaradi otrok resv neprestanem stresu poleg tega sem se  clovek ki se sekira za vsak komentar in vse me kr zasekira...rada bi zazivela mirno...brez zdravil...kako naj najdem mir...a mislige da mi nagaja podzavest...kako se precisti podzavest vseh temacnih bremen....kako vam uspeva zaspati...meni kr nic ne pomaga...ne umirjena glasba...ne branje...ja pa se to...zdj se mi zdi da me te tezave z spanjem tako obremenjujejo da samo na to mislim in potem ko lezim in zopet ne zaspim vsakih tolimo dozivim tako stisko...strah...zopet isto....hvala vam za vsako pomoc
Prijavljen
Milcevski
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 10

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 21. avgust 2014 ura: 12:24 »

mogoče bi ti pomagala vpeljava kakšnega rituala pred spanjem... ko sem imel jaz težave z nespečnostjo, sem si kupil zeliščni čaj za boljše spanje, si ga vsak večer pred spanjem skuhal, popil in se ulegel v posteljo... ne pomaga že kar prvi dan, sčasoma pa, saj daš s tem telesu in mislim vedeti, da si pripravljena na počitek in da naj te neha "nervirat"... Smiley
Upam, da ti bo kaj pomagalo...
Prijavljen
sopotnica
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 126

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 21. avgust 2014 ura: 20:55 »

Ne vem koliko si stara, a lahko da ti nagaja ščitnica,
Nekje sem prebrala, da marsikateri ženski predpišejo antidepresive , uspavala itd. zaradi nespečnosti, v bistvui pa je problem hipoaktivna ali hiperaktivna ščitnica. Treba je dobiti napotnico in si dat izmerit ščitnične hormone.
Glede sekiranja za vsako malenkost pa pomaga, da se stvari spravi ven - ali da začneš pistai dnevnik ali da sproti z nekom vsak dan podebatiraš, kaj te muči.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar