FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 11. februar 2026 ura: 19:07

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: BRAIN FOG...menjava tablet  (Prebrano 2097 krat)
boj4ncy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 13:55 »

Pozdravljeni,

pred letom pa pol so se mi pojavili hudi panični napadi, in oblika "derealizacije" življenje kot skozi sanje katero me spremlja od tistega dneva naprej 24/7. Že leto pa nekaj jemljem paroxat 20mg, panični napadi so izginili, vendar je ostala ta derealizacija oziroma američani imajo izraz za to BRAIN FOG, če koga zanima lahko pogoogla. Stvar se je pojavila po nekaj blažjih paničnih napadih in od takrat ne izgine, konstantno sem zavita v neko meglo, vse skupaj me je tako izčrpalo, da nimam volje za nič, živim nek vsakdanjik s občutki kot kamen. Psihiatrinja niti sama ne ve kaj točno bi lahko bilo to, povedala sem ji za brain fog omenila simptome vendar ne ve kako bi mi pomagala, včasih ni bila sigurna da je vse skupaj psihičnega vzroka pa me je pošiljala na ct, krvne preiskave itd. saj se ji stvar ne zdi ravno vsakdanja pri njenem delu. Včeraj je prišla do zaključka da preskočim včerajšnji paroxat odmerek in danes pričnem z Wellbutrinom 150mg. Malo sem skeptična saj kar direkt? nobenega zmanjševanja paroxata, včeraj sem izpustila odmerek danes pa sem spila prvo tableto Wellbutrina s paroxatom pa bom kar tako odnehala. Kaj vi menite o njeni odločitvi? ima kdo podobne izkušnje? se mi bodo pojavili odvajalni učinki od paroxata skupaj z "uvajalnimi" nezaželenimi učinki wellbutrina?

Pozdravčki  rozicodam
« Zadnje urejanje: torek, 15. julij 2014 ura: 13:59 od boj4ncy » Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #1 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 16:21 »

Živjo,

lahko ti povem samo iz svoje izkušnje. Jaz sem tudi menjala paroxat in sicer za asentro. Nizala sem paroxat vzporedno pa visala asentro. To je možno ker so oboji Ssri. Nevem kako je z wellubutrinom. Jaz imam zelo slabe izkušnje s paroxatom in sem se hotla rešit tega. Paroxat se naj nikoli ne bi prekinil nenadoma, ker so znajo bit odtegnitveni, lahk pa da si tista izmed parih procentov, ki jih ne bo imela. Jaz sem zmanjševala postopoma, pa še to berem da je hitro, v 14 dneh sem šla iz polovičke na 0, pred tem pa sem v 10 dneh znižala iz 1 1/2 na 1/2, pa sem imela kar štalo. Zdaj sem 10 dan brez, ne bom še nč rekla, ampak stanje se popravlja Smiley Jaz imam tud psihiatra, ki če bi blo po njegovem bi kar nehala takoj. Mi je pa sam reku, da pri paroxatu pa ne tako, da je treba počas. Nevem, to je moja izkušnja. Vsekakor poslušaj dohtarco. Upam, da bo prehod cim manj opazen Smiley
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 533

« Odgovori #2 dne:: torek, 15. julij 2014 ura: 19:35 »

hja, jaz sem zelo na tekočem z derealizacijo in depersonalizacijo in nisem nikjer še slišala, da je brain fog druga beseda za to stanje. Lahko bi se pa reklo, da je brain fog eden izmen simptomov. ker "brain fog" je za veliko veliko stvari lahko izraz...ampak sam brain fog ne opisuje cele derealizacije. kakorkoli že... brain fog je vbistvu dobeseden prevod za zamegljen razum  Smiley zamegljen razum pa še ni DR  sesmejem veš kaj hočem rečt?
slovenija je kar se DR (derealizacije) tiče v eni sami veliki nevednosti in marsikdo (vključno z dr. ) za to niso slišali ali se na to ne spoznajo dovolj, čeprou se pozna, da se počasi nekam premikamo in da se izobražujejo tudi v tej smeri.
derealizacijo boš težko pozdravila z zdravili, z zdravili lahko odpravič tesnobo/ anksioznost, panične, depresijo itd, ki so lahko velik povzročitelj DR-ja. s tem ko omiliš te simptome oz stanja se ti bo tudi DR zmanjšala, seveda, če boš tudi delala v tej smeri da se DR-ja znebiš oz ga spraviš pod kontrolo. od posameznika je odvisno kako močna je derealizacija oz kaj on sploh misli da derealizacija je, odvisno je tudi kako funkcinoiraš in kako si razlagaš določene stvari v vsakdanu.
no ja, uglavnem bo bolše  rozicodam če boš kaj rabila lahko pišeš na ZS Smiley al pa kle, nima veze
pa o derealizacije sem nekaj že pisala na forumu, pobrskaj, mogoče ti pride prav
Prijavljen
Betka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 482

« Odgovori #3 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 06:55 »

Se strinjam z Dharmo, da brain fog ni popolnoma isto kot derealizacija. Sama sem izkusila to možgansko meglo, meglo v glavi...občutek nejasnih misli, kot da misel ne more skozi možgane, temveč se premika skozi neko meglo. Poleg tega sem imela tudi občutek pritiska v glavi. Zdelo se mi je, da dojemam svet skozi zamazano lečo.
Takrat sem bila tudi jaz na paroxatu, megla pa je bila verjetno posledica preobremenjenosti in stresa. Tudi jaz sem takrat dobila Wellbutrin, vendar skupaj s paroxatom. Začela sem s polovico tablete in postopoma prišla na celo. V dobrem tednu  kombinacije teh zdravil je megla pri meni popustila.
Predlagam, da še enkrat vprašaš psihiatrinjo glede takojšnje ukinitve paroxata. Ko sem jaz enkrat to naredila, sem imela hudo vrtoglavico, občutek bliskanja v glavi...ne priporočam.
Prijavljen
nakljucno_ime
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 45

« Odgovori #4 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 17:02 »

Pozdravljeni,

pred letom pa pol so se mi pojavili hudi panični napadi, in oblika "derealizacije" življenje kot skozi sanje katero me spremlja od tistega dneva naprej 24/7. Že leto pa nekaj jemljem paroxat 20mg, panični napadi so izginili, vendar je ostala ta derealizacija oziroma američani imajo izraz za to BRAIN FOG, če koga zanima lahko pogoogla. Stvar se je pojavila po nekaj blažjih paničnih napadih in od takrat ne izgine, konstantno sem zavita v neko meglo, vse skupaj me je tako izčrpalo, da nimam volje za nič, živim nek vsakdanjik s občutki kot kamen. Psihiatrinja niti sama ne ve kaj točno bi lahko bilo to, povedala sem ji za brain fog omenila simptome vendar ne ve kako bi mi pomagala, včasih ni bila sigurna da je vse skupaj psihičnega vzroka pa me je pošiljala na ct, krvne preiskave itd. saj se ji stvar ne zdi ravno vsakdanja pri njenem delu. Včeraj je prišla do zaključka da preskočim včerajšnji paroxat odmerek in danes pričnem z Wellbutrinom 150mg. Malo sem skeptična saj kar direkt? nobenega zmanjševanja paroxata, včeraj sem izpustila odmerek danes pa sem spila prvo tableto Wellbutrina s paroxatom pa bom kar tako odnehala. Kaj vi menite o njeni odločitvi? ima kdo podobne izkušnje? se mi bodo pojavili odvajalni učinki od paroxata skupaj z "uvajalnimi" nezaželenimi učinki wellbutrina?

Pozdravčki  rozicodam

Jemlješ samo Wellbutrin? Namreč Wellbutrin sam povečuje anksinioznost, zato se ga ljudem s to problematiko odsvetuje( samega).
Prijavljen
betula
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 615

« Odgovori #5 dne:: sreda, 16. julij 2014 ura: 19:07 »

Ne da nimajo psihiatri vednosti o DR, o marsičemu nimajo pojma. Sej so izjeme. To je letelo na mojega psihiatra. Pa DR lahko povzročijo že sami AD-ji. Vendar nismo na nič opozorjeni.
Prijavljen
boj4ncy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 21

« Odgovori #6 dne:: petek, 18. julij 2014 ura: 13:13 »

Ni tako hudo, kot sem mislila da bo, brez paroxata sem že 5. dan, učinki nenadne prekinitve se verjetno že kažejo ali pač? na wellbutrinu pa je danes 4. dan. od kakšnih koli učinkov (prekinitve paroxata al uvajanja wellbutrina) imam nekaj ko niti pojasnit ne znam  sesmejem nevem kot da me neki strese, pa da ne morem rok lih kontrolirat takšne lahke postanejo, al pa nek nenaden pritisk za očmi in nosom, v sinusni votlini, al kot da bi me zanašalo, ful težka glava lahek trup kiselnasmeh drugače nič posebnega, kar bi lahko konkretno opredelila, trudim se živet normalno, nisem se zaprla v hišo, hodim okrog, družim se, delam in vsakič ko me to prime, si mislim to je vse v moji glavi, moje misli se igrajo z mano  sesmejem. drugače wellbutrin naj bi te razbudil, jaz sem še vedno tako zaspana, upam da kmalu začne prijemat že. Vam sporočim kako se bo izšlo  rozicodam
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar