FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 16:00

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nova a sita bolezni  (Prebrano 4676 krat)
Tanjas
gost
« dne:: torek, 11. november 2008 ura: 20:39 »

Živjo,

Sem nova na forumu, sicer berem in pregledujem forum že skoraj eno leto, vendar do sedaj še nisem zbrala poguma da kaj napišem. Stara sem 28 let, imam dva otroka sem že v drugo poročena. Z anksiozno paničnimi napadi pa se borim že dobrih 7 let. Moja zgodba je predolga, da bi jo podrobno opisovala tukaj na forumu, na kratko pa se je pred sedmimi leti zgodilo nekaj hudih stvari, ki so pripeljale do prvega paničnega napada. Nadaljevanje slabih izkušenj pa je to bolezen samo še bolj povdarilo. Med tem sem se potem ločila in si poizkušala urediti življenje, nato spoznala svojega zdajšnjega moža, ki mi pri moji bolezni že od vsega začetka stoji ob strani. Nekaj časa je izgledalo, da se stanje zboljšuje, vendar pa sedaj po vsem tem času, ter po nekaj slabih pripetljajih, pa se je moje stanje zopet poslabšalo. Sedem let že jemljem Cipramil, zadnje čase pa občasno po potrebi še Xanax. Govorila sem že s svojo psihiatrinjo, ki sem jo vprašala, ali obstaja kje skupina, v kateri bi ljudje imeli podobne težave kot jaz, (saj v njenih skupinah takih ni bilo), ter ji tudi povedala da sem našla ta forum, nakar pa mi je ona odsvetovala kakršnokoli interakcijo z ljudmi s tega foruma, čes da se nikoli ne ve gdo piše tukaj gori in da so njeni pacienti imeli na ta forum stranske učinke?? Huh?. Vendar glede na to da mi ona ne pomaga tako kot bi morala, želim poizkusiti vse, da se rešim te bolezni. Rada bi tudi prišla na kakšno vaše srečanje vendar pa nekako ne najdem gdaj je sedaj naslednje srečanje v Ljubljani. Zelo rada bi skupaj z možem prišla tudi na novoletno srečanje, tako da upam da mi bo uspelo zbrati dovolj poguma da se ga udeležim. Z možem sva naročila preko vaše strani tudi komplet TRIS, iščeva pa tudi primernega psihoterapevta. Tako to je "kratek opis vaše nove dopisovalke" Grin. Prosila bi samo še in upam da nisem zgrešila teme če mi lahko negdo pove gdaj in kje bo naslednje srečanje v ljubljani, ter kaj potrebujem da se ga lahko udeležim, saj bi končno rada bila v krogu ljudi, ki me bodo razumeli mene in mojo bolezen.

Lep pozdrav in caw baw  oki

Tanja
« Zadnje urejanje: torek, 11. november 2008 ura: 20:43 od Tanjas » Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #1 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 20:47 »

Rada bi tudi prišla na kakšno vaše srečanje vendar pa nekako ne najdem gdaj je sedaj naslednje srečanje v Ljubljani. Zelo rada bi skupaj z možem prišla tudi na novoletno srečanje, tako da upam da mi bo uspelo zbrati dovolj poguma da se ga udeležim.

Pozdravljena. Srecananje je jutri http://www.nebojse.si/portal/index.php?option=com_jcalpro&Itemid=1&extmode=view&extid=47  tako da dobrodosla OBA z mozem. Glede komentarja tvoje psihiatrijnje bom rekel
samo tole....so dobri psihiatri in so slabi psihiatri vsi pa so zdravniki. Enako je na forumu so dobri in so slabi uporabniki, vsi pa smo LJUDJE z svojimi tezavami.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Tanjas
gost
« Odgovori #2 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 20:53 »

Najlepša hvala za turbo expresni odziv Lost. Se pravi potem jutri lahko kar pridem na lokacijo? Super jutri se bova skupaj z možem potrudla in prišla na to srečanje, zelo se ga že veselim čeprav me je pa ravno tako zelo strah, ampak mislim da ta strah tukaj vsi dobro poznate. Hvala za takojšen odgovor in upam da se jutri vidimo.

lp

Tanja 
« Zadnje urejanje: torek, 11. november 2008 ura: 21:16 od Tanjas » Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #3 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 21:09 »

Tanjas dobrodošla med nami in superca, da si nas poiskala in nam pisala kljub stranskim učinkom našega društva -ne bom komentirala tvojo psihiatrinjo, ker nima smisla.

pozdravček, masi
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Tanjas
gost
« Odgovori #4 dne:: torek, 11. november 2008 ura: 21:14 »

Se strinjam da komentar ni potreben ja rekla bom samo to, ko je moj sedanji mož šel z menoj k njej je prvič po petnajstih minutah rekel, da sicer noče komentirat ampak, da misli da bi mogla menjat psihiatrinjo saj po pogovoru sodeč pa ni strokovnjak, ni delovala kot da ve kaj dela. Tako da lahko rečem da vse objave tukaj gor so mi pomagale veliko bolj kot pa pogovor z njo enkrat na mesec. Aja hvala za dobrodošlico masi. Smiley

lp.

Tanja
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 13:36 »

...edini stranski učinek tega foruma je, kar se mene osebno tiče, da povzoča odvisnost  zvizgam...

pa dobrodošla med nami  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Anchi
Administrator
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.674

« Odgovori #6 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 13:47 »

...edini stranski učinek tega foruma je, kar se mene osebno tiče, da povzoča odvisnost  zvizgam...
Ja to je definitivno eden resnejših stranskih učinkov, na to je treba opozoriti Wink.
Dobrodošla med nami Tanjas!
Prijavljen

Everything will be ok in the end. If it’s not ok, it’s not the end.
ribič
gost
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 14:12 »

Citiraj
ter ji tudi povedala da sem našla ta forum, nakar pa mi je ona odsvetovala kakršnokoli interakcijo z ljudmi s tega foruma, čes da se nikoli ne ve gdo piše tukaj gori in da so njeni pacienti imeli na ta forum stranske učinke??
sesmejem sesmejem sesmejem

Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 14:22 »

Citiraj
ter ji tudi povedala da sem našla ta forum, nakar pa mi je ona odsvetovala kakršnokoli interakcijo z ljudmi s tega foruma, čes da se nikoli ne ve gdo piše tukaj gori in da so njeni pacienti imeli na ta forum stranske učinke??
sesmejem sesmejem sesmejem

jah, pri Ribiču je definitvo smeh  sesmejem stranski učinek in to je dobro lol.
Prijavljen

(O.Wilde)
ribič
gost
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 14:39 »

Saj smeh je pol zdravja pravjo, še drugo polovico ankse moram odstrant pa bo P2P sesmejem
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 15:05 »

Tanjas, vesela sem da smo se včeraj spoznali.
Sta čudovit par z možem.

In jest mislim, da bo šlo tvoje zdravje samo še na boljše.
Spoznati je treba najprej bolezen, motnjo, da sploh vemo kaj se nam dogaja.
Poti ven iz nje je več in se za eno pot odločit in hodit po njej.
Kjer je volja je tudi pot!

Imej v mislih to, da se od panične motnje še nikomur nikoli ni zmešalo.
Občutek je res neprijeten, grozljiv, ampak je "samo" občutek...
Naša čustva, ki so se izrazila skozi telesne simptome.
Več ko delaš na sebi, na razumevanju čustev, manj bo tesnobnih dni.

Imej se rada. Si čudovito dekle, mamica in partnerka.

Aslan rozicodam
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
Tanjas
gost
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 17:06 »

Pozdravljeni vsi, najprej hvala za dobrodošlico ta mi je polepšala današnji deževen in lune povn dan  Grin.
Včerej sem se prvič ueležile skupine za samopomoč, kjer sta bila prisotna tudi Aslan in Lost in moram reči da so bili stranski učinki ja res groza res so bili in sicer smejalo se mi je še celo pot domov in do poznega večera/noči, tako da zaradi takih stranskih učinkov bom kar ostala na tem novem in popolnoma naravnem zdravilu clap. Aslan hvala za pohvale zardevam neveš koliko mi to pomeni ko slišim kaj takega. Moram pa POHVALIT in tebe Aslan, Losta in na splošno celo terapevtsko skupino, saj tako dobre terapije kot je bila včeraj, ko niti opazila nisem da je ura že čez 8 in to v zaprtem prostoru, ki ga ponavadi ne prenesem, še nisem imela in mi pri psihiatrinji podobbnih občutkov ni uspelo nikoli uzbuditi, tako da hvala vama in vsem vam na forumu, saj ste mi res veliko pomagali in upam da mi boste tudi v prihodnje, vsekakor mi je ta prvi korak pomenil zelo veliko HVALA in komaj čakam da se zopet vidimo. rozicodam
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

moja mačkonka Opa

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 13. november 2008 ura: 17:18 »

Mi je lepo brat, da ti je prijetno v naši družbi  rozicodam
Prijavljen

(O.Wilde)
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #13 dne:: petek, 14. november 2008 ura: 02:58 »

Citiraj
Citiraj iz: Arwen Coprnica na včeraj ob 12:36
Ja to je definitivno eden resnejših stranskih učinkov, na to je treba opozoriti Wink.
Dobrodošla med nami Tanjas!
O ne, jz mam problem:" Odvisna sem od tega foruma...  sesmejem"

Tanjas, super, da si se nasla v terapevtski skupini  clap

Drzim pesti zate,

objem  rozicodam

Prijavljen
Anuška
Druge motnje
Aktiven član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 196

« Odgovori #14 dne:: petek, 14. november 2008 ura: 08:05 »

Pozdravljena T......
Te dni se začenja (ali pa se je ravno začela) psiho edukacijka skupina v Lj, ki je sicer plačliva, je pa vodena strokovno. Udeležila sem se je lansko leto in lahko ti zagotovim, da sem izvedele veliko novega in uporabnega. Višina prispevka ni visoka. Svetujem ti, da pošlješ Lostu ZS, pa ti bo vse povedal. Lani sta skupino vodili psihiatrinja Aleksandra Winkler in psihologinja Ivna Bulić.

Res toplo ti jo priporočam.

Drži se, Anuška
Prijavljen
Tanjas
gost
« Odgovori #15 dne:: sobota, 15. november 2008 ura: 00:08 »

Damovci ste itak vsi super  oki , hvala za podporo mi res zelo veliko pomeni. Anuška hvala za ponudbo, ampak zaenkrat bom ostala pri obiskovanju samo te skupine zato da se privadim in da zberem pogum za naslednji korak. Drugače pa itak rataš odvisen od foruma in vas damovcev jaz sedaj vsak dan po večkrat na dan pogledam na forum kaj se dogaja, saj mi to pomaga ko vem da bom vedno nekoga našla tukaj gor in nekaj novega prebrala. Vse lepo pozdravljam in lepo se mejte in čim manj depresivno anksiozno paničnih dni  nehvala

Tanja  rozicodam
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #16 dne:: sobota, 15. november 2008 ura: 09:07 »

Psihoedu ze poteka in mislim da je ze nekje na sredini. Bo pa nasa Koklja sigurno
organizirala se kaksno....in takrat vabljena.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
marea
gost
« Odgovori #17 dne:: torek, 18. november 2008 ura: 20:51 »

itak si že sama ugotovila, pa vseeno povem še zase ... čeprav sem tudi sama "nova" ga prebiram že najmanj dve leti in pomagal mi je v najtežjih trenutkih.

smejala sem se komentarjem nekaterih; potolažila sem se, da nisem sama in edina; razmišljala sem ob raznih zgodbah in nasvetih  ... in čas je minil hitreje, telo in misli so večinoma spet prišli k sebi

Predvidevam, da ga tudi zato podpira kar nekaj strokovnjakov

to je moj komentar na izjave tvoje psihijatrinje  Shocked
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 483

« Odgovori #18 dne:: sreda, 19. november 2008 ura: 09:22 »

Tanjas   Dobrodošla, vidiš meni pa je moja psihiatrinja svetovala naj začnem pisati na ta forum in moram reči da so mi ogromno pomagali velikokrat ko sem bila na tleh. Zelo sem srečna da imam take prijatelje pa čeprav jih poznam le peščico. No na Novoletno srečanje pa le pridi, jaz sem zbirala pogum in če me ne bi prijatelj razjezil da ne gre z mano verjetno ne bi šla. Grem ker želim spoznatai ljudi kateri so mi stali v najtežjih trenutkih ob strani. Boš videla še zasvojena boš s tem forumom. Kar korajžno !! rozicodam
Prijavljen

OLJA
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar