FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 21. avgust 2026 ura: 01:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Spet se sprašujem, če bo kdaj drugače?? :(  (Prebrano 2159 krat)
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 196

« dne:: sobota, 29. marec 2014 ura: 08:59 »

Lep pozdrav vsem,
po dolgem času optimističnih misli, si ne morem kaj da se ne bi oglasila sedaj, ko me spet dober teden nažirajo skrbi in grabi panika. In ko sploh ne zmorem in ne znam uporabiti tega, kar sem se v zadnjih letih naučila. Cry
V prejšnjem tednu, ko se mi je začel prehlad sem si na desni strani vratu zatipala povečano bezgavko. Ker me je bolelo grlo in na trenutke tudi desno uho, sem se v nedeljo odločila da obiščem dežurnega zdravnika. Ta mi je po skrajno površnem pregledu ( pogledal mi je le levo uho, bolj sem mu pravila, da me boli desno.....grla mi niti pogledal ni Huh? )predpisal Hiconcil 500mg na 8 ur. Tega sem sedaj pridno jemala in za danes mi je ostala le še ena kapsula. Ta bezgavka pa mi še vedno krajša noči in povzroča pravo agonijo. Ker je strah pred rakom tako močan, sem si ves čas tipala in pritiskala nanjo ( po moje kar vsakih par minut ), tako da me zdaj poleg vsega še "fajn" boli. In ker je moj velik problem tudi v tem, da nikakor ne morem v miru počakati, da bi minilo, sem začela brskati po internetu in ugotovila, da se povsod omenja le najhujše Sad....rak, rak, rak..... Včeraj sem potem poklicala v ambulanto moje osebne zdravnice in ta mi je rekla, da naj se oglasim v ponedeljek zjutraj. Jaz pa sploh en vem ali bi šla....saj se tako zelo bojim. In že sedaj vem, da bom vsako besedo in kretnjo obrnila na slabo.
Psihično sem tako na tleh, da težko funkcioniram. Tako zelo, da sem včeraj morala vzeti Helex. Po vrhu vsega imam še delovni vikend jok.
Mislite, da je moj strah upravičen?? Interneta si sploh en upam več "odpirat" na to temo. jok
Hvala za vsako vzpodbudno besedo. rozicodam
K
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #1 dne:: sobota, 29. marec 2014 ura: 09:12 »

Mislite, da je moj strah upravičen?? Interneta si sploh en upam več "odpirat" na to temo. jok
K

Tvoj strah ni upravičen K. Pri skoraj vseh vnetjih in virozah se bezgavke povečajo. Sploh pri vnetih ušesih in angini. Samo prejšnje krate morda nisi bila tako pozorna. Bezgavke so ponavadi povečane, ko se telo brani pred vnetjem. Traja nekaj časa, da se povlečejo nazaj. Jaz sem imela povečane bezgavke, ko sem imela vnetje obušesne slinavke.

V ponedeljek pojdi mirno k svoji zdravnici, da se prepričaš, saj vem, da te tu gor ne moremo. Takšni smo strahci.  Smiley Jaz sem sigurna, da je samo posledica vnetja.

rozicodam  Kiss

« Zadnje urejanje: sobota, 29. marec 2014 ura: 18:44 od alexx » Prijavljen

alexx Afro 
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #2 dne:: sobota, 29. marec 2014 ura: 09:41 »

Tvoj strah ni upravičen K. Pri skoraj vseh vnetjih in virozah in se bezgavke povečajo. Sploh pri vnetih ušesih in angini. Samo prejšnje krate morda nisi bila tako pozorna. Bezgavke so ponavadi povečane, ko se telo brani pred vnetjem. Traja nekaj časa, da se povlečejo nazaj. Jaz sem imela povečane bezgavke, ko sem imela vnetje obušesne slinavke.

V ponedeljek pojdi mirno k svoji zdravnici, da se prepričaš, saj vem, da te tu gor ne moremo. Takšni smo strahci.  Smiley Jaz sem sigurna, da je samo posledica vnetja.

Se popolnoma strinjam z Alexx, točno tako je, kot je napisala...vnetje bezgavk pač traja malo dalje ...

KDŽJI  Kiss rozicodam

« Zadnje urejanje: sobota, 29. marec 2014 ura: 09:59 od Toja » Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 31. marec 2014 ura: 17:13 »

K

Razlika med nami anksiozneži/paničarji in drugimi je ta, da mi vedno in povsod iščemo: "kje, kaj, zakaj, kaj če, kaj bo,..." med tem ko vsi ostali  zvizgam dokler res ni kaj neobičajnega, hudega,... na vse ostalo se požvižgajo in stvarem ne dajejo tolikšne pozornosti kot mi, ki jih kar naprej prav bolano iščemo (malo grobo rečeno, ampak resnično)
Tukaj te marsikdo dobro razume in verjamem, da tudi ti razumeš kako stvari stojijo  pomezik Normalno je, da greš ob težavah oz bolečini do zdravnika in normalno je, da pomisliš, da ni kaj resnega  oki ni pa normalno iz muhe delat slona, če muhe sploh še nimamo!  Evil in to je tisto, kar se moremo mi z anksioznimi motnjami naučit  kiselnasmeh dan na dan, znova in znova! Kot smo se teh stvari navadili in priučili, tako se jih moramo še odvadit in se ponovno naučit, kje je zdrava meja paničarjenja in strahu.

rozicodam
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 31. marec 2014 ura: 21:56 »

Se popolnoma strinjam Dharma, samo tako zelo težko je ohraniti razum. Jaz mislim, da ga zadnje čase niti ne zmorem in ne znam Cry.

Hvala ti za te misli  rozicodam

K
Prijavljen
Dharma
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 533

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 31. marec 2014 ura: 22:30 »

vem,... ko si v slabem stanju se ti fučka za vse in vsakogar kar kdo reče, čeprav veš da imajo prav in čeprav veš kaj bi bilo treba narest in kako vse skupaj poteka ter zakaj. Ko te prime te prime..žal... kiselnasmeh
ampak vseeno, drži se, bo minilo  poljubdobil
Prijavljen
KDŽJI123
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 31. marec 2014 ura: 22:39 »

vem,... ko si v slabem stanju se ti fučka za vse in vsakogar kar kdo reče, čeprav veš da imajo prav in čeprav veš kaj bi bilo treba narest in kako vse skupaj poteka ter zakaj. Ko te prime te prime..žal... kiselnasmeh
ampak vseeno, drži se, bo minilo  poljubdobil

rozicodam hvala Dharma
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar