FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 12:15

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prosim pomagajte  (Prebrano 1813 krat)
klemen
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1

« dne:: petek, 31. januar 2014 ura: 18:13 »

nevem kaj je narobe z mano, pred nekaj vec kod mesecem dni, bile so decemberske pocitnice in sem bil pri prijatelju in so me nekako nagovorili da probam marihuano ko sem probal mi je po nekaj trenutkih srce zacelo  nenormalno hitro razbijati zelo sem se ustrasil ker sem mislil da bo enostavno odpovedalo temu je sledila se vrtoglavica(sklepam da je to panicni napad) nisem vec zdrzal in sm odsel domov narvnost v posteljo. Naslednji dan ko sem se zbudil je bilo vse drugace nisem imel volje do nicesar,non stop utrujen ,brez apetita,cutil sem omoticnost,slaba koncentracija,zaprt vase ni mi bilo do druzenja pasala mi je samo druzba bliznjih(starsev)proti veceru se je stanje mlace izboljsalo ker me je skrbelo kaj  je zmano narobe
sm kar veliko brskal po netu kaj bi lahko bilo in sem naletel na razne diagnoze kot so depresija,tesnoba,depersonalizacija ali celo shizofrenija in to je vse skupaj samo se poslabsalo ko sem zacel brati o shizofreniji in videl da je to zelo resna dusevan motnja sem non stop razmisljal kaj ce imam shizofrenijao in to je use simptome samo se poslabsalo po tednu dni ko ni bilo nic bolje sem odsel h zdravniku ta mi je dejal da imam Anksioznost(tesnobo) in rekel ce nebo minilo da se spet oglasim in mi bo dal napotnico za psihiatra ali psihologa po novem letu ko se je spet zacela sola so simptomi pocasi pojenjali oz. izginili razn tega da sm se vedno nekako zaprt vase ni mi ni do druzbe prijateljev i neprestan obcutek da ni  tako kod prej pred vsem tem in vcasih cuden obcutek v glavi kod da nisem jaz. uceraj sem spet sel h zdravniku in mi je dal napotnico za pedopsihiatra na vrsto bom prisel sele cez 2 meseca nevem kaj naj do takrat ker mi to spet ni dalo miro in sem zelo zaskrbljen kaj je narobe z mano sem danes spet brskal malo po netu in ponovo naletel na shizofrenijo in ponovno me je spreletel strah kaj ce jo imam in sedaj samo se razmisljam o tem kaj je zmano narobe
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 31. januar 2014 ura: 20:31 »

Klemen, to, kar opisuješ, se je pripetilo tudi meni. Nisem konzumirala marihuane, bila sem samo v sobi, kjer so jo konzumirali vsi ostali, ampak me je totalno zadelo, v zelooo slabem smislu z enakimi učinki, kot opisuješ sam. In potem me je postalo strah, kaj se dogaja z mano, zato se je zadeva še poslabšala. Moje mnenje je, da je marihuana sprožila neko anksiozno stanje, ki je že bilo prisotno v tebi. Glede na to, da praviš, da se zadeva umirja (če sem prav razumela), bi bilo zate dobro, da poskušaš (vem, lahko je reči, težje je narediti), da ta dogodek pač sprejmeš v svojem življenju kot izkušnjo in živiš dalje. Škoda bi bilo, da zaradi tega postaneš še anksiozen ali celo depresiven.
Po mojem mnenju te tudi ne rabi biti strah shizofrenije. To, kar čutiš, da nisi ti v tvojem telesu, je normalen pojav, ki je zelo moteč, ampak ni nevaren. Jaz se trenutno spopadam s podobnimi občutki, ampak sem na forumu prebrala, da ni to nič hudega. Ja, več nas je, ki čutimo podobno.
Zato se potolaži, obišči psihologa, če čutiš, da bi te to dodatno pomirilo. Ne zapiraj se vase, potrudi se, da si stanje ne poslabšaš. 

Želim ti vse dobro in pogumno naprej  rozicodam.
Prijavljen
bojc
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 49

« Odgovori #2 dne:: sobota, 01. februar 2014 ura: 19:58 »

Oj,
Ko, da bi prebral svojo zgodbo... isto pred 5 let nazaj, naprej pomislil, da sem se okužil z hiv, nonstop bral o simptomih, ki so zelo podobni anksioznim motnjam in seveda sem na enkrat tudi dobil vse te simptome. Bil en teden v takem "krču" strahu, da nisem mogel spat ne jest. Sem šel opravit test nič ni pokazalo... šele tedaj se mi je posvetilo, da imam psihične težave.
To kaj se ti je zgodilo je da je ves ta nakopičen strah, ki ga imaš v sebi od otroštva izbruhnil ven. In nimaš shizofrenije le anksioznost.
Predlagam ti za začetek, da poizkušaš preusmeriti misli, da neboš samo bral o bolezni in njenih simptomih ker potem bo še samo slabše.
Zdravljene lahko greš psihiatru tam boš dobil antideprisive, ne rešijo anskioznosti ampak omilijo situacijo. Edina dolgoročna rešitev je pa psihoterepija spoznaš od kod ti miselni vzorci in jih spremeniš. Mislim, da razen ta strah ki ga imaš v sebi še nerabiš antideprisivov saj jaz se nebi takoj na začetku odločil.
Jaz sem letos začel z psihoterepijo in sicer eft metodo če te zanima imaš zadost virov na netu. In sem po 3 tednih, kjer obdeluješ strestne dogodtke za nazaj, kar lepo vidni rezultati. Veliko bolj miren v sebi na podobne dogotke kjer sem prej odvzal z tesnobo, so nekateri zbledeli. Dela je še veliko na sebi meni ta metoda lepo unčinkuje. Je pa na tebi, da narediš prvi korak.
« Zadnje urejanje: sobota, 01. februar 2014 ura: 20:06 od bojc » Prijavljen
VeseliSoncek
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 49

« Odgovori #3 dne:: sobota, 08. februar 2014 ura: 07:51 »

Pozdravljen  Smiley

Takole, kot prvo ne skrbeti - ne bi rekla da so to ravno simptomi shizofrenije oz. kakršnekoli psihoze. Kar si doživel je pač zelo orng strah.

Takole jaz sem nekje pri 20 šla s kolegi na nek odročen vikend sredi gozda in smo tudi kadili marihuano (ne da zagovarjam tako početje !). Sprva sem se počutila sproščeno, potem sem pa približno po pol ure dobila hud paničen napad. Stvar je izgledala tako da sem imela hladno-vroče flashe, bilo me je nenormalno strah in vsa sem se tresla. Mislila sem da bom umrla, groza res. Naslednji dan sem pobegnila domov. To je bil obenem moj zadnji stik z marihuano. Kakšna 3 leta nazaj se je stvar ponovila pri alkoholu po enem spitem pivu (do takrat sem bila normalno), od takrat več ne pijem alkohola.

THC se baje lahko nabira v možganih (ampak to če si dolgoletni uživalec) in sproži paniko oz. brala sem zdavnaj enkrat tudi, da lahko redni uživalci le te resno psihično zbolijo. Kar sem jaz opazila pri sebi je, da zaradi tesnobe ne maram nobenih "opitih stanj" - ker potem je moja zaznava oslabljena in ne morem imeti stvari pod "nadzorom". To verjetno sproži napad strahu + strah pred neznanim. Pri tebi se je najverjetneje zgodilo isto. Imaš pač tesnobo, sicer pa ja strah in občutek depersonalizacije lahko človeka pusti res v zelo strašljivem feelingu. Nič se bat. Trava je bila trigger tvoje že obstoječe tesnobe.

Drži se  oki
Prijavljen

Amor vincit omnia
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar