FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 13:04

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: nihanje v razpoloženju  (Prebrano 5930 krat)
klarap
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 97

« Odgovori #20 dne:: četrtek, 06. februar 2014 ura: 09:25 »

Inka235 nisi sama. Tukaj nas je veliko, ki hodimi čez taka ali drugačna stanja. Mogoče bi bilo pa fine obiskat ali poklicat tvojo psihiatrinjo in povedat kaj preživljaš. Lahko, da ti bo zvišala dozo ali zamenjala ad ali pa samo pomirila, da so to stranski učinki. Drži se.
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 06. februar 2014 ura: 15:00 »

Klarap, bila sem pri psihiatrinji, pa pravi, da to ni od AD-jev. Ampak jz nikoli prej v življenju nisem imela takšnih občutkov. Meni se pa le zdi, da če človeku v dveh mesecih zamenjajo zdravila večkrat, da se nekje to mora poznat.

Po kolikšnem času pa bi naj takšni občutki izzveneli? Kakšne imate izkušnje?
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 06. februar 2014 ura: 15:19 »

Klarap, bila sem pri psihiatrinji, pa pravi, da to ni od AD-jev. Ampak jz nikoli prej v življenju nisem imela takšnih občutkov. Meni se pa le zdi, da če človeku v dveh mesecih zamenjajo zdravila večkrat, da se nekje to mora poznat.

Po kolikšnem času pa bi naj takšni občutki izzveneli? Kakšne imate izkušnje?

Inka, vsekakor je to od AD saj pišeš, da ti je v dveh mesecih zamenjala večkrat in nobeni AD niso prijeli,
to je še vedno tvoje stanje pred jemanjem AD, verjetno si prebrala, da se ob začetku jemanja AD pojavijo
močnejši stranski učinki, kar pomeni, da zdravilo prijemlje...prime pa šele po rednem jemanju istega AD
v času 4-6 tednov...to so stranski učinki...strah lahko povzroči marsikaj... seznojim
Poskusi s kakšnimi dihalnimi vajami...s preusmeritvijo misli...sprehod v naravo...
v glavnem s sproščanjem in verjemi, da bo minilo...
Če bo hudo vzami kakšno pomirjevalo (helex, xanax) ga ponavadi predpišejo za kratek čas in po potrebi.

Drži se, minilo bo ...  rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
inka235
gost
« Odgovori #23 dne:: četrtek, 06. februar 2014 ura: 15:53 »

Hvala Toja. V začetku januarja mi je bilo odvzeto 150mg Trittica in znižan Eqores iz 15 na 10mg. Jaz jemljem tale Eqores oz. prej Cipralex že šest let, sama sem želela nehat, pa se je napolno poslabšalo ob mojih eksperimentih. Potem sem pač vsega tega hudiča dobla, pa je bilo hudo s temi samomorilnimi mislimi. To se je sicer nekak končalo, ampak še vedno ni ok. Jaz se motim, ampak je na trenutke tako zelo hudo, da se mi meša. Hvala, da ste me potolažile. Nekateri pišejo, da ne morejo AD-ji učinkovat tako dolgo (to pomeni, da si prej ok, pa da so optimalni rezultati tudi prej), ampak meni se pa le zdi, da to ne gre tako hitro in da je potreben čas. Potem me pa še psihiatrinja prestraši, da to ni od AD-jev, ampak druga ne more bit. Ker sicer imam pa kakšno resno okvaro v glavi, si jz mislim. Ehh, bo že.

Hvala vsem!  rozicodam
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 06. februar 2014 ura: 17:04 »

Sem ti poslala ZS... rozicodam
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
inka235
gost
« Odgovori #25 dne:: četrtek, 06. februar 2014 ura: 18:31 »

Hvala  rozicodam
Prijavljen
klarap
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: petek, 07. februar 2014 ura: 09:10 »

Hojla Inka245. Kako si danes?
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #27 dne:: petek, 07. februar 2014 ura: 10:03 »

Pozdravljena, Klara!

Nisem dobro, že celo jutro jočem, pa napadi panike me dajejo. Se tolažim, da bo minilo, ker preprosto mora. Tako ne more biti večno. Hvala, ker vprašaš  rozicodam

Pa ti? Kako si?
Prijavljen
klarap
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: petek, 07. februar 2014 ura: 17:31 »

Zakaj v bistvu so ti zmanjšali ad?

Ni zakaj za vprašanje me skrbi. Vem kako je bilo meni na začetku in sem bila vesela vsakega. Ti kar piši tukaj sem s teboj.
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #29 dne:: petek, 07. februar 2014 ura: 19:25 »

Zato, ker sem imela tako hude samomorilne misli (prej jih nisem imela nikoli v življenju). Imela sem AD-ja, ki se "krešeta" med sabo. In to je bil rezultat (priznala sama psihiatrinja). In potem mi je skoraj vse vzela.

Hvala za podporo, res mi veliko pomeni  rozicodam
Prijavljen
klarap
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: petek, 07. februar 2014 ura: 19:47 »

Imaš pa malo čudno psihiatrinjo. Ok naredila napako samo bi ti dala pa kake druge ne, da te je skoraj brez pustila. Jaz sem zamenjala dva ad sedaj sem na tretjem in imam občutek da je to to. Ni še ok ampak bolje. Danes je pa sploh ok oz danes je prvi dan, ko lahko rečem, da imam upanje, da bom malo zaživela. A si kaj bolje sedaj oz proti večeru, zvečer?
Prijavljen
inka235
gost
« Odgovori #31 dne:: petek, 07. februar 2014 ura: 19:57 »

Ja, zvečer sem bolje. Pa počasi mislim, da se bo umirilo najhujše. Je pa bilo grozljivo, res. ko dobiš visoko temperaturo, pa se treseš kot pijanec, se res vprašaš.

Klara, me veseli, da si bolje in da vidiš malo upanja  oki. Ni kaj, pri teh težavah je potreben čas.  rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 [2]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar