jaz
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 26
|
 |
« dne:: torek, 14. januar 2014 ura: 20:06 » |
|
Meni so končali panični napadi nekaj časa nazaj...mogoče pride še kakšen, ki je občasen in ni tako hud, kot so bili, glede na to, da sem na začetku imela tudi 8-9 paničnih napadov na dan. Zdravil, razen homeopatskih, ne jemljem, delam pa po enem programu in mi lepo uspeva pri spravljanju same sebe v red. Zadnje čase se mi zgodi, da kar naenkrat postanem anksiozna in najbolj zanimivo je to, da se mi tesnoba pojavlja na zelo različne načine. Boli me na mestih, ki niso značilni za normalno anksiozno motnjo, kot sem prebrala. Špikanje v glavi, pritisk na vratnih žilah, ki je zelo moteč in se širi vsepovsod in take zadeve. Zanima me, če ima še kdo take izkušnje, kot jaz...Zdravnica mi je rekla, da špikanje v glavi ne more biti anksiozna motnja, ampak vem, da potem mine. Tale moja anksioznost se res pojavlja na mestih, kjer bi najmanj pričakoval, pa me zanima, če ima še kdo podobne izkušnje. Določen del telesa mi za tisti trenutek (med napadom) lahko tudi postane mravljinčast in ga ne čutim, čeprav ga čutim in takšne....Uglavnem smešno...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jaz
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #1 dne:: torek, 14. januar 2014 ura: 22:15 » |
|
mi lahko prosim kdo kaj svetuje?? 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Maycha
|
 |
« Odgovori #2 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 00:01 » |
|
Pozdravljena, jaz  , brez skrbi. Anksioznost se zelo rada zamaskira z mnogimi telesnimi občutki. Pritisk v vratnih žilah je meni zelo dobro poznan in še vedno se je to izkazalo kot znak anksioznosti in nič hudega ali nevarnega. Prav tako špikanje v glavi, včasih me je tako zbodlo na eni strani glave kot da bi me nekdo pičil z nožem - takšna zelo neprijetna ostra in nenadna bolečina je to bila. Pa je tudi minilo potem. Tudi glede tega, da določenega dela ne čutiš oziroma imaš takšen občutek kot da ga ne čutiš, te lahko pomirim. Tudi jaz imam včasih pri večji anksioznosti občutek, da za trenutek ne čutim ustnic ali jezika ... ali pa se med hojo počutim kot da lebdim in ne občutim dobro tal pod nogami. Vse to so zoprni znaki anksioznosti. S tem da se pri meni še sploh zadnje čase pojavlja strah pred norostjo in tudi neprijetne vsiljive misli.  Vse bo še dobro. Čim več se sproščaj in odloči se morda tudi za psihoterapijo. Lp
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jaz
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #3 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 03:19 » |
|
hvala ti...Torej nisem edina s takšnimi občutki. Strah pred norostjo...Lej, nič ti ne bo, ker dobro veš, da je to samo anksioznost, ki jo z določenimi tehnikami dihanja in samogovori lahko pošlješ stran... Vzami si program Lucinde Basset-Attacking anxiety and depression in probaj delati po njemu. Meni vsaj je pomagal ogromno, pa sem komaj na 6. lekciji. V bistvu kognitivna terapija zastonj  Drugače pa...Ja, jutri se grem zmenit še k psihoterapevtu, kjer naj bi menda dobila kognitivno-vedenjsko terapijo, čakam pa še na realitetno terapijo...Ti dve stvari sta se mi ponudili tako lepo, da ju moram sprejeti in vem, da mi bosta prišli še zelo prav v življenju....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Maycha
|
 |
« Odgovori #4 dne:: sreda, 15. januar 2014 ura: 13:48 » |
|
Zdravo, hvala ti za nasvet. Ja, glede strahu pred norostjo - huh, tolikokrat sem ga že nekako 'predelala', vendar ob stresnih dnevih še vedno pride na dan.  Hm ... a ni ta program od Lucinde Basset plačljiv?  Lep pozdravček
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jaz
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #5 dne:: četrtek, 16. januar 2014 ura: 03:58 » |
|
Sej, ostane v tebi, dokler ga do konca ne predelaš..Jaz imam recimo v sebi strah, da se mi bo nekaj zgodilo...Da se bom kar zgrudila po tleh ali kaj podobnega...Samo sem se ga lotila in ga kar uspešno predelujem...Upam pa, da bo čimprej šel, tako kot sta šli tudi DP in DR, pa še marsikaj...
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Maycha
|
 |
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 16. januar 2014 ura: 16:09 » |
|
Ja, imaš prav.  Vse to mine, ampak je tako zoprno, ko se spet ponovi.  Res zanimivo se mi zdi, da lahko na določene strahove in vsiljive misli pogledam drugače, ko enkrat minejo in izgubijo na moči in sem sigurna, da jih bom brez težav 'prenesla', če se ponovno pojavijo, ampak ...  glej ga zlomka, ni tako lahko. 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
moni
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 35
|
 |
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 16. januar 2014 ura: 17:08 » |
|
Res je,ni lahko,vse to mi je takooooo znano,vsak dan se stem borim.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
kury
Aktiven član/ica

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 137
|
 |
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 16. januar 2014 ura: 17:55 » |
|
 Za vse punce ,ki se tukaj borite .....
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
Rock n Roll and tattoo s is my life and i like it...
|
|
|
jaz
Novinec / novinka
Odsotni
|
 |
« Odgovori #9 dne:: četrtek, 16. januar 2014 ura: 22:32 » |
|
hvala kury