FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 06:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nujno prosim za pomoč!!!!  (Prebrano 5300 krat)
delfinček
gost
« dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 10:27 »

Pozdravljeni!
Še ena zgodba, ki se je začela tako! Deda je zbolev in me je prizadelo, večkrat sem se jokala in med tem časom je mene bolelo na levi strani grla. Skos sem si gledala kaj bi blo in čez čas sem dobila angino.Močno so me boleli mandlji.Nato sem se pozdravila a mandelj na desni strani me je še vedno bolev.Dedeku je šlo na bolje, vendar obiski v bolnici in moj boleč mandl so me ubijali. Bila sem kar na internetu, zapra sem se vase, odkrivala sem vse mogoče bolezni. Kar naprej si gledala v grlo.Nato se je začelo da nisem mogla vredu spat, sem se potila, nisem imela apetita. Odšla sem k zdravniku pregledala mi je kri celo celice za raka bilo je vse ok. Tisti trenutek sem bila mirna a ne zadolgo, še vedno sem brskala po internetu ker me je mandl še vedno bolev čist sem bla gotova. Vsako stvar na telesu sem si gledla na koncu že bezgavke,... Spet sem šla k zdravniku nato je rekla da me bo dala v bolnico na pregled če nebo čez nevem kolko časa ok. In spet sem premlevala vidla sem se v bolnici da mi je nekaj hudega,..Čez čas pa močno bitje srca, tresenje, tiščanje v grlu, ko da mi po rokah nogah nekaj mrgoli, mravljinci po rokah nogah, ko da se mi v glavi nekaj premakne, na čase občutek kot da nisem jaz, na čase kot da imam obroc okoli noge, ko da mi na čase dlan zdreveni, nisem mogla veliko jest in še in še,... Odšla nazaj k zdravniku ekg-ok ščitnica-ok. Mandelj pa me je nehal bolet. Nato sem začela tekati a simptomi so še vedno bili prisotni enkrat boljše drugič slabše pojavilo se je še tresenje v prstnem košu, srce mi je mesec če ne več hitro biv, čutila sem utrip na prstu, v trebuhu, ko sem bila naslonjena na stol, nespečnost kar 2 meseca. Dolgo časa nisem nikamor šla ne v trgovino samo narava. Že zjutraj sem čutla tesnobo, kar neki nemir, časih kar naenkrat potne roke, da me vročina oblije, včasih mraz, vročina v ušesih,včasih kot da mi v njih šumi... Skratka groza..Nato se je stanje čez mesce nekako izboljšalo, vendar sem se vedno občutila kakšen simptom mravljincke tu pa tam, pa včasih čudna glava-res včasih drugač pa ok. Nato pa spet ko sem šla na morje celo noč nisem spala, drugi dan brez apetita srce nabijalo, ko da me je en povozo..Kak sem prispela na morje je blo ok. Nato spet boljše potem pa razgovor za službo spet nič spala, mravljincki bolj intenzivni. In spet se je vleklo pa omotice kot da si v dvigalu pa te zaniha, mravljinci. Včasih boljše včasih slabše. Spet sem odšla k zdravniku naj mi nekaj da in potem mi je rekla da ne ve zakaj mi to tak dolgo traja, če se v 1 mescu ne uredi me bo dala nevrologu, če sem razmišljala o tumoru, Ms.Čeprav je rekla, da mi je dala kri pa to pregledat in je vse ok. In ko mi je to rekla sem spet samo tuhtala, internet spet, samo v tem vsaki dan in novi simptomi, trzanje včasih vibriranje kakšne mišice, omotica, mravljinci,nato še oči temne nitke, občasno svetle lise....groza čisto obupana! Naročila sem se k psih. in zdaj čakam na tisti dan skoraj vedno z mislimi da mi je kaj hudega...
« Zadnje urejanje: nedelja, 17. november 2013 ura: 10:48 od delfinček » Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 387

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 10:49 »

Delfinček dobrodošla med nami pomezik

Najprej se umiri, kot vse kaže gre pri tebi lahko za panično motnjo, sam sem depresivec in imam panično motnjo. Pri meni se je začelo z dušenjem, strahom, da bom umrl, ponoči sem se dušil, vrat mi je krivilo, hitro in plitko dihanje sem imel. Naredili so mi vse preiskave tudi za astmatike in za kronično pljučno bolezen. No nakoncu je bila prava diagnoza panična motnja. Zdravljenje se prične z AD-ji, nikar se jih vstrašit, ker niso bav bav.

Bodi pogumna in korajžno k psihiatru, boš videla lažje ti bo! oki

Če te kaj zanima pa le z besedo na dan, ok?
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #2 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 10:54 »

Skušam razmišljat pozitivno saj sem mi to ni zgodilo kar iznenada ampak se je začelo z boleznijo dedka in potem z mojim mandlom...in od te se vse to vleče.
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 10:57 »

No zato pa le pogumno k psihiatru, ne bodo te notri obdržali brezskrbi pomezik

To so tipični simptomi panične motnje, ni nič nevarnega, je pa neprijetno, te popolnoma razumem, ker imam sam podobne težave. Kadar si v družbi, oz. se zamotiš z nečim, je takrat lažje?
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:01 »

Točno tako...Ko se nekako zamotiš je boljše ko pa spet razmišljaj o tem pa kar slabše. Vleče se mi pa to že 10 mes. Sicer je blo nekaj časa že ok potem pa spet!
Prijavljen
Smokyboy
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 222

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:02 »

Pozdravljena,

simptomi, ki jih opisuješ, so skoraj gotovo psihične narave. Zdravniki so te že pregledali podolgem in počez, kar naj bi te pomirilo. Da nisi kaže na to, da gre za nezavedne strahove, zasidrane globlje v tebi. Na površje so priplavali ob omenjenem (travmatičnem) dogodku in sedaj se jih zavedaš, kar pa izkoriščaš na napačen način. Z brskanjem po internetu in odkrivanjem vedno novih bolezni, ki jih imaš, si seveda ne delaš usluge. Pristop k temu forumu je korak v pravo smer. Prebrskaj malo za podobnimi temami kot je tvoja in ugotovila boš, da si v precej obsežni družbi oseb z enakimi težavami. In takorekoč noben od njih ni imel nobene od najhujših bolezni, ki so si jih slikali. Upam, da te bo to vsaj delno prepričalo, da tudi s tabo ni nič drugače.
Zapiranje med štiri stene je zelo negativen ukrep, za sprehode v naravi si pa verjetno že ugotovila, da ti pomagajo. Še bolje je, če imaš ob tem družbo, ki ti odvrne misli od namišljenih bolezni. Zelo dobro je, da si se naročila pri psihiatru, saj je to korak, s katerim mnogi predolgo odlašajo (najbrž si tudi ti). Prepričan sem, da ti bo samo potrdil to, kar so doslej povedali vsi zdravniški izvidi, le da bo to dodatno podkrepil s strokovno utemeljeno diagnozo tvoje fobije.
Med tem časom pa namesto googlanja za mravljinci in omotico, ki jih lahko povzroči že malo daljše sedenje za računalnikom, preberi še kakšen nasvet ali koristen link na tem forumu. Vse to seveda med obdobji, ko si s prijatelji na pijači, v kinu ali se rekreiraš.
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:05 »

Torej nama vse kaže na panično motnjo.

Zato bodi pogumna, psihiatru se zaupaj,ni pa vse v kemiji, ogromno je tudi v psihoterapiji. Psihiater ni samo nekdo, ki ti napiše recept in potem lepo se imej, se vidimo, čez tri mesece, no imamo tudi takšne primere, žal. Pomembno je, da se boš počutila varno, da si v dobrolh rokah. Prepričan sem, da kadar si v družbi,kadar si obkrožena z ljudmi, ki so ti blizu dobiš občutek varnosti in tele zadevice malo poniknejo, drži? Popravi me, če se motim, ok?

Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:10 »

Točno tako! Če si v neki družbi, z ljudmi k te imajo radi ti je kar malo boljše!
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:14 »

evo vidiš, zato vem, kar imam sam podobne težave! kiselnasmeh

Imaš dobre prijatelje? Mogoče partnerja, mislim, si se komu od njih zaupala, denimo staršem? Zapomni si eno stvar, vse je v redu s teboj, samo žal naše možgančke preobremenjujemo z nepotrebnimi stvarmi in zakuhajo,zato rabijo servis. pomezik
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #9 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:16 »

Sem zaupala ljudem ki jih imam rada eni to razumejo drugi spet ne! Ampak najlepši je občutek ko te nekdo razume kaj se ti dogaja..takrat zadevo poveš se zjočes in je kar lažje!
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:20 »

Ja, nažalost je ponavadi tako, da ljudje, ki nimajo težav s psiho, tega ne razumejo in človeka stigmatizirajo za hipohondra, lenuha, bla bla, se strinjava?

www.youtube.com/watch?v=D2E1i6gV8pU tule sem ti prilepil link, vaje za panične napade, gre za tehniko tapkanja, pri meni pomaga, poizkusi,ok?

aja še to, koliko si pa stara, če smem vprašati?
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #11 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:22 »

Hvala!

23 let
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:23 »

No evo, jaz pa 27, heheh si na faksu, zaposlena? Imaš kak hobi, tudi to je dobra zadeva za premagovanje teh tegob...
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #13 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:25 »

Pred kratkim diplomirala:) Zdaj pa že delam! Je kar boljše ko si med ljudmi!
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:27 »

Super iz česa pa si diplomirala? Meni manjka samo še diploma, študiram pa farmacijo, samo je žal ravno iz zdravstvenih razlogov nisem dokončal, sem si pa zadal cilj, da jo bom drugo leto novembra imel v rokah sesmejem
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:31 »

Vzgojiteljica predšolskih otrok:) Ko sem imela zagovor, ko sem stopla v učilnico nisem imela nobenega simptoma, kak sem šla ven pa spet neke misli in evo spet:)
Zanima me kako si naj uredim profil, da se nebi videl moj mail si napišem novo geslo staro vse ampak nič ne spremeni
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:34 »

Saj se ne vidi tvoj mail, to ga samo ti vidiš, ok?

O luškano vzgojiteljica, potem imaš lepo delo z otročki,  meni so tako simpatični, to sa nabolj iskreni ljudje, se strinjava?
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #17 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:37 »

Aha! Je lepo delo ja..posebej otroci te razveselijo, ko si na tleh
Prijavljen
Dejc
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:39 »

Točno tako! Jaz imam brata, ki je avtist, ter ima še ADHD 12 let ima , je poseben, ampak ga imam tako rad, brihten fant je izredno nadarjen za tehniko, huh kakšne makete sestavlja, tako natančen je pri delu, prijem ima, kot, da bi s pinceto delal,  pomezik
Prijavljen
delfinček
gost
« Odgovori #19 dne:: nedelja, 17. november 2013 ura: 11:42 »

Taki otroci, so še posebej posebni in prikupni...ja in na enem področju posebej izstopajo!
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar