FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 01. maj 2026 ura: 17:27

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: KAJ NAJ NAREDIM?  (Prebrano 11643 krat)
beckham23
gost
« dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 09:24 »

Lep pozdrav vsem skupaj!

Sem nov na forumu in bi rad z vami delil moje težave. Star sem 22 let in se z težavami ubadam že 5 let. Bil sem že na vseh mogočih pregledih. Naj vam jih naštejem; pregled krvi, nevrolog, EEG glave, kardiolog, slikanje pljuč, pregled za boreliozo, pregled za alergije in astmo, EKG, ... in še bi se našlo kaj. Zakaj pa sem bil na vseh teh pregledih.. Po enem dogodku pred 5 leti, ko sem omedlel se je vse skupaj začelo. Od takrat naprej imam strah, da bom ponovno omedlel ali da imam kaknšno hudo bolezen kot je rak. Imam ogromno težav. Včasih težko diham, slabo mi je dostikrat, večino časa (torej praktično vse dni) pa sem omotičen in včasih imam vrtoglavico, imam nekaj težav pri hoji z ravnotežjem ipd ipd. Lansko leto je bilo malo bolje, letos pa se mi spet dogaja pogosteje in močneje, grozno je! Zadnje tedne je tako, da ko se zbudim se mi moti in se moram kar vstati, da je potem počasi malo bolje. Tako da sem vsak dan pokonci že ob 7h zjutraj.
Nevem kaj naj storim. Ali ima kdo tudi podobne težave, ker me tako strah da bom umrl ker sem hudo bolan?!
P.S.: Kakšna 3 leta nazaj so me poslali k psihiatrinji, tam sem dobil neke AD-je, ki pa jih nisem jemal, zaradi tega ker sem hotel sam skozi to, a nevem če bom zmogel :-/
Prosim za kakšno pomoč ali besedo.. ker vsaka beseda mi pomaga..
LP
Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #1 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 09:34 »

Najprej dobrodošel...

Predvidevam, da so bili izvidi vsi b.p.? očitno je le res, da je vse skupaj psihičnega izvora...ala generalizirana anksioznost...Veš kaj tudi jaz imam to in podobne simptome sem preživljala eno leto nazaj...trenutno hodim k psihiatru in se zdravim s cipramilom...meni so adji pomagali...imam sicer nizko dozo, ampak veliko delam na sebi...da zaenkrat nekako normalno funkcioniram...o vsem skupaj in vse naše izkušnje imaš napisane na forumu...lahko si malo prebereš, boš vidu, da nisi sam v tem dreku in da se da ven iz tega dreka in se da živeti lepo naprej...

Največ in najbolj konkretno pa ti bo znal povedati strokovnjak...

Drži se in pogumno!

lep pozdrav
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.667

« Odgovori #2 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 09:39 »

pozdravljen!

pritisk je ok? pa ravnotežje ... si tudi za to opravil preiskavo?
na žalost je večkrat tako, da ne vedo niti dohtarji zakaj človek omedli ... mogoče pritisk tako zanima, kaj vem kaj se v telesu zgodi ... a glede na to, da je od takrat že pet let (predvidevam, da vmes potem nisi več omedlel, vsaj zasledila nisem), verjetno ni bilo nič hujšega ...
če si se tega tako prestrašil in te je potem skrbelo kaj ti je, kaj bo, kaj če umreš itd. je možno, da je bilo tvoje počutje zaradi tega strahu še naprej takšno - vrtoglavica itd. ... nič ne trdim, a to je možno ... pademo v en začaran krog, ker se tako ustrašimo simptomov, si že narišemo sliko kaj bo, vidimo najhujši možen scenarij in zaradi tega si prikličemo še več simptomov ... in se vrtimo v krogu ...
takrat, ko so ti predpisali ADje ... si imel na voljo samo to ? nič pogovora, psihoterapije? tudi tu na forumu jih je nekaj, ki ne jemljejo ADjev ... to ni nujna terapija, vsak se lahko sam odloči ... pa tudi tisti, ki ADje imamo se v večini zavedamo, da je psihoterapija (in še kaj) tisto kar 'največ da'

SREČNO beckham23!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
beckham23
gost
« Odgovori #3 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 10:09 »

Krasendan, vsi izvidi so bili b.p. Na srečo!
Moonica, pritisk mi včasih malo zaniha, ampak je večino časa vredu, ne verjamem da bi bil to vzrok za te težave. Za ravnotežje pa me niso niti napotili, tako da to ti pa ne znam povedati  Smiley
Po tistem nisem več omedlel. Takrat sem omedlel po cepljenju.
Ko so mi predpisali ADje sem imel na voljo samo to. Nič pogovora, psihoterapije ali karkoli drugega. ADje pa sem zavrnil..
Ampak je zanimivo da ko nek pregled dam skozi potem najdem že drugega in nikoli mi ni zadosti. Strah je prisoten in samo na to mislim.
A veste tudi kaj če EEG glave prikaže kakšen tumor ali kaj?  Cry
lp
Prijavljen
taro
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 25. oktober 2008 ura: 22:26 »

joj Beckham ... kot da bi poslušala sebe ... Jaz se s temi težavami srečujem 2 leti in imam iste simptome kot ti. Začelo se je s paničnim napadom, od takrat naprej pa ... en sam strah in misel o hudi bolezni ipd... Bolečine v prsnem košu, mravljinci v rokah in levi polovici obraza, vrtoglavica, omotičnost ...KATASTROFA !!!  Potem pa pregledi - EKG, Kardiolog, obremenitveni testi, nevrolog ... vse BP! oki Čisto te razumem... In tudi če hočeš si teh črnih misli ne moreš zbrisati iz glave ... Že vsaka najmanjša bolečina, vsaka najmanjša sprememba ti oživi misel da si hudo bolan ... Želim ti samo povedati da bo definitivno tudi to obdobje minilo ... Pri meni sicer še ni čist ok, je pa veliko bolje kot je bilo ... In to brez ADjev ... Le z močno voljo da končno enkrat premagam tega vrageca ... Verjemi da v tem nisi sam in da smo vsi na tem forumu v isti kaši ... In tukaj smo zato da si med seboj pomagamo priti ven iz te kaše in končno zaživeti življenje brez tega strahu in tesnobe ... DRŽI SE!!!
Prijavljen
Starlight
gost
« Odgovori #5 dne:: nedelja, 26. oktober 2008 ura: 00:54 »

dokler je zadeva (beri GA) zelo mile oblike se vsekakor s sportom, relaksacijo in delom na sebi da omejiti in izboljsati pocutje...ko pa gre za taksne oblike kot jih je zapisal beckham..je pa zadeva malce bolj resna...
vsekakor je zadeva psihicnega izvora, saj ce so izvidi normalni kaj drugega ze ne more biti...edino scitnica?!
vedi pa da...ce ti psihiater oz zdravnik predpise neka zdravila je ponavadi to zato k ve da ti bodo pomagala...za brezveze ti jih sigurno ne...ne vem zakaj se vedno taki predsodki...ce ima kdo angino pa tako veselo papca antibiotike samo da ne bi vec bolelo...
ves bechkam enako je pri psihi...ce bi jedel AD-je takrat ko ti jih je zdravnik napisal bi mogoce bil ze zdavnaj super in brez terapije...tako pa si se vedno na zacetku oz. si samo se bolj zabredel...
pomisli kaj se ti bolj splaca...trpeti ali upostevat navodila zdravnika in nekaterih uporabnikov ki smo dali ze vse te travme skozi?

vse dobro ti zelim...
Prijavljen
beckham23
gost
« Odgovori #6 dne:: nedelja, 26. oktober 2008 ura: 09:37 »

taro, hvala za tvoj odgovor. lažje je če vidiš da nisi sam..
starlight, vsi izvidi so BP, tako je. kolikor se spomnim pa se na krvi pokaze sedimentacija glede scitnice in te dajo pol naprej.
ampak so pa res travme.. nimas kej :S a ti si imel(imas tudi te tezave?
lp
Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #7 dne:: nedelja, 26. oktober 2008 ura: 09:46 »

Pozdravljen
Tale naša psiha nam zna precej nagajat. In ravno tako kot ti opisuješ svoje težave, sem jih jaz pred leti. Bolečine vsepovsod (v moji glavi vedno povezane s hudo boleznijo) slabo počutje, obiski zdravnikov in izvidi bp.
Sedaj po letu in pol jemanja AD (pa načeloma nisem zagovornik tablet- da ne bo izgledalo kot reklama za kemijo) nekajmesečni psihoterapiji in spreminjanju sama sebe so težave bistveno manjše in verjamem da bodo kmalu popolnoma izginile
Poskušaj biti aktiven, če imaš možnost pojdi na terapijo in verjemi, da se da pozdravit depro
Prijavljen
Starlight
gost
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 26. oktober 2008 ura: 10:01 »

starlight, vsi izvidi so BP, tako je. kolikor se spomnim pa se na krvi pokaze sedimentacija glede scitnice in te dajo pol naprej.
lp

imelA;) sem zvezdna deklica;)
nism imela tako izrazitih tezav..sm imela samo 3 panicne napade izrazite...drgac pa poznam to k smo brata tud po 3x na teden ponoci vozili k zdravniku k je imel take napade...
jst sem imela bolj tezave s samo tesnobo , odvisnostjo od odnosov ,....
Prijavljen
Danaja
gost
« Odgovori #9 dne:: torek, 28. oktober 2008 ura: 00:35 »

lp

Kaj pa vratna hrbtenica? Si imel kdaj kakšno poškodbo?
Prijavljen
Dusan
gost
« Odgovori #10 dne:: torek, 28. oktober 2008 ura: 08:33 »

Pravkar sem na bolniski imam podobne simptome kot ti. Tudi jaz sem ze bil na vseh moznih preiskavah in vse je O.K. razen tega da imam zvisan krvni tlak. Tudi sam nisem zagovornik kemije vendar nisem imel drugega izhoda. Sama pot do ozdravitve ni z rozicami postlana ampak je tezka, s pomocjo kemije ali brez.
Ljudje premalo delamo na sebi vse drugo nam je bolj vazno. Sam namrec veliko casa prezivim za racunalnikom sebi pa ne posvetim niti pet minut. Cim vec se gibati in delati na sebi. Tek, hitra hoja, sprostitvene vaje, dihalne vaje, meditacija... Sam se zelo tezko spravim h kaksni aktivnosti sem namrec na dnu. In ne pretiravaj z aktivnostmi in pusti casu cas, ne bo se vse uredilo v enem tednu.
LP
Prijavljen
DesertRose
gost
« Odgovori #11 dne:: torek, 28. oktober 2008 ura: 10:39 »

hej, še ena podobna tebi...izvidi b.p., glava, srce mi pa še vedno nagajajo. Vrtogalvice, omotice, čudni glavoboli, motnje zavesti, bolečina pri srcu...nekaj je zaradi česar bom umrla in večni strah. Ko že nekaj preboliš se vedno najde nekaj novega zaradi česar bom umrla in se vrtim v krogu. Kot pravijo punce je potrebno delat na sebi in verjet vase in v življenje, čeprav so dnevi in trenutki, ko je to skoraj nemogoče. Smiley Grin
Mogoče bi priporočala ogled filma The secret.... clap
Prijavljen
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 61

« Odgovori #12 dne:: petek, 31. oktober 2008 ura: 21:48 »

pozdravljen.

Naj ti povem da sem na istem kot.Ne bos verjel, ampak sem ful dolgo iskala nekoga ki ima iste znake kot jaz, pa nisem nikogar zasledila.Tudi jaz ze leto pa pol imam to cudno omotico, ki jo sploh ne znam opisati.Isto sem bila na vseh preiskavah ct glave....ampak vse vredu.Kri so bi ze ne vem kolikokrat vzeli za vse mogoce...tudi jaz koker sem dala kako preiskavo crez sem si poiskala novo bolezen...v bistvu se je vse začelo z slabostjo in sem ostala en teden v postelji, ker niti pozirka čaja nisem mogla popiti.so me dali potem v mojem zdravsvenem domu naprej, kjer so mi kasneje ugotovili vnetje želodčne sluznice.od takrat naprej se pravi leto in pol pa skoz ta omotica zaradi katere sem padla se v depresijo.v glavnem katasrofa.tako se pac ne da vec ziveti.obiskujem tudi psih. ki mi je dal ad vendar jih ne upam jesti ker dojim(sem namreč tudi mamica 4 mesečnemu fanteku)vendar so mi jih predpisali že preden sem bila noseča pa jih nisem upala jesti pa ne zato da bi imela kaj proti tabletam ampak ker se bojim da bo še slabše.

Sem delala ful na sebi sprehodi itd. pa se je za malenkost izboljsalo.Sem imela tudi z ravnotežjem probleme pri hoji.na vsakem koraku me je hotlo skupi vržit.imam se zdaj tudi ta občutek ampak je malo bolje.

meni se do družbe zaradi te omotice ni, niti ne vem kako bom lahko sla v sluzbo po porodniški, niti faksa ne morem zaradi tega končati.
kako je pa tebi?

Tudi meni so vsi rekli da je to psiha in včasih se sama verjamem, pride pa dan ko pa zopet mislim da je nekaj bolezensko narobe.Najbol zadnje mesece ko sem rodila mi je sinek polepšal življenje in se nic kaj bolje ne počutim.

priporočam ti jemanje ad če ti nič kaj drugega ni pomagalo ker tudi sama vem da jih bom morala začeti jesti in to čimprej...
Prijavljen
beckham23
gost
« Odgovori #13 dne:: sobota, 01. november 2008 ura: 00:09 »

pozdravljena TIJANA!

neverjetno da se najde kdo ki ima podobne simptome kot jaz. po tvojem opisu sklepam da ves kako hudo je to. tudi jaz ne morem normalno zaziveti kot sem nekoc. ful se trudim, res se.. a tudi jaz se v druzbi ali vstran od doma pocutim se veliko slabse kot doma. zaradi tega pa trpi vse; fax, zveza, prijatelji, nogomet,.. skratka vse!! vceraj sem bil pri zobozdravniku, me je ful bolel zob.. sem cakal stiri ure da sem prisel na vrsto, zdej mi bo pa zob zdravila.. ko sem prisel domov sem bil katastrofa! motil se mi je in po dolgem casu me je spet ful zagrabla tista panika, tako mocno sem mislim da bom omedlel - prav slisal sem ze vse okoli mene kako se oddaljuje.. mama me je kr zagrabla v tem trenutku.. cez kaksno sem bil bolje!
popolnoma re razumem, verjemi! imam omotico, vrtoglavico in tezavi pri hoji kot ti! pocutim se kar malo bolje zdej ko vem da resnicno, ampak resnicno nisem sam! to je nekaj res lepega!
upam da nam bo uspelo premagati vse to! moramo zmagati! ne zelim namrec vso zivljenje preziveti kot sem zadnja 4 leta!
sklepam da se ti jevse skupaj dogajalo tudi pred nosečnostjo in zdej po njej? da ni bila nosečnost vzrok za slabo počutje..
piši še kaj, lp
Prijavljen
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: sobota, 01. november 2008 ura: 17:54 »

cao.

javse to se mi je dogajalo pol leta preden sem bila noseča, tako da ni bila kriva nosečnost.
sem imela ful probleme od takrat.si lahko mislis da imam še en izpit pa diplomo in ne morem zaradi te omotice sploh mislat, prav butasta sem postala v glavi, če me razumeš
a se že zbudiš tak?jaz jo imam namreč od jutra do večera najhuje okrog poldneva.
kak mesec nazaj sem bila spet na urgenci ker se mi je ful vrtelo in spet niso nic ugotovili.

kako se je pa tebi vse skupaj začelo?ali si imel kdaj prej kake tezave s hojo?jaz sem bila namreč ful sramežljiva in ko sem morala hoditi mimo kake družbe(npr da so sedeli kje ja sem morala pa mimo)sem skoraj pozabila kako se hodi, če me razumeš.

kaj pa so tebi kaj zdravniki rekli?

pa mi lahko na zasebno posleš če hočes

iz kod pa si
Prijavljen
beckham23
gost
« Odgovori #15 dne:: sobota, 01. november 2008 ura: 22:43 »

zdravo

da men se to dogaja od jutra do večera.. včasih se že zjutraj zbudim z tako čudno omotico, katastrofa  ne  a imaš tudi ti venomer tak občutek da boš omedlela? včasih bolj včasih manj?  Huh?

ja men so rekl da je psiha, psihiatrinja pa tudi..

lp
Prijavljen
TIJANA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 02. november 2008 ura: 19:13 »

ja tudi jaz imam občutek da bom omedlela, včasih full včasih pa ne.pri hoji se mi to najbol dogaja.včasih komaj pridem do mesta kamor sem namenjena.sam je pa to ko imam malega zraven v vozičku je bolje ker pač porivam voziček in se počutim bolj varno.

zakaj pa ne začnes ad jesti?ali lahko normalno razmislaš?
Prijavljen
beckham23
gost
« Odgovori #17 dne:: četrtek, 06. november 2008 ura: 11:56 »

zakaj ne jem ad? ej nvm, zaradi predsodkov in vsega..  Huh?
itak pa se težko skoncentriram in normalno razmišljam, poslušam ljudi okoli sebe.. ker sem preveč v tem notr in pol je pač tak kot je  Shocked
kaj pa ti?
zdej zadnje mesce mam spet krizo  Cry
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #18 dne:: četrtek, 06. november 2008 ura: 12:03 »

..in kakšni so ti predsodki proti zdravilom?
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Elektra
gost
« Odgovori #19 dne:: petek, 28. november 2008 ura: 03:35 »

Jaz sem vedno zaskrbljena za svoje bližnje. Nisem mirna dokler se vsi ne vrnejo domov. Če gredo kam z avtom stalno mislim na nesreče.
Ko pozvoni na vratih se bojim, da je policija. Ko zvoni telefon mi močno bije srce in s strahom čakam kdo bo na drugi strani in če mi bo povedal, da se je komu kaj zgodilo. Stalno sanjam o tem, da se mojim kaj zgodi. Večkrat sem zaskrbljena pred prihodnostjo in se počutim tesnobna. Če se mi zgodi kaj lepega, imam občutek, da tega ne zaslužim in da se bo moralo zgoditi kaj grdega, da bom plačala za tisto lepo. Zelo veliko stvari se bojim početi, ker se bojim, da se mi bo kaj zgodilo. Velikokrat sem prepričana, da sem bolna. Že kot otrok sem jokala, ker sem se bala za družino.

Je to generalizirana anksioznost ali je normalno, da smo vedno zaskrbljeni glede na to kaj vse se dogaja?
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar