FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Prestrašena.....  (Prebrano 3317 krat)
majči
gost
« dne:: sreda, 22. oktober 2008 ura: 14:05 »

Živjo vsem sotrpinom. Sem 30 letna mamica dveh prečudovitih hčerk in sem pred dvema letoma tri mesece doživljala panične napade. Skoraj vsak teden sem pristala na urgenci, dokler nisem dobila Paroksat in Xsanaks. Paroksat sem pred parimi meseci začela zmanjševati in stanje se mi je začelo slabšati. Moja psihiatrinja mi je dozo nazaj zvišala in spet sem na istem kot prej. Slabo počutje, jok, tiščanje v prsih, vrtoglavice, čudno obnašanje srca.... Začela pa sem hoditi tudi na avtogeni trening in upam da bo pomagalo.

Prijavljen
marika
gost
« Odgovori #1 dne:: sreda, 22. oktober 2008 ura: 14:40 »

Prestrašena najprej lep pozdrav,

ja, na tem forumu smo že zelo velikokrat ugotovili, da tablete same po sebi ne predstavljajo rešitve našega problema. So le pomagalo, da lahko začnemo delati na sebi in spreminjati svoj način življenja in razmišljanja.

Zato je tvoja odločitev za avtogeni trening zelo dobra.  oki

Poskusi si vzeti več časa zase, se sproščati, razmišljati kaj te je pripeljalo v paniko, kdo ti lahko pomaga, komu zaupaš, na koga se lahko zaneseš...

Boš videla, da bodo rezultati,

marika
Prijavljen
majči
gost
« Odgovori #2 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 07:05 »

Tudi tebi Marika lep pozdrav.

Pogovori mi full pomagajo, se mi zdi da se takoj bolje počutim. Je pa res težko v tistih kriznih trenutnih ohraniti mirno glavo. Se mi zdi da misli (negativne) kar same letijo v glavo in takrat sploh ne morem razmišljati o ničemer drugem.
Pa s takšnimi ki imajo take težave se lažje pogovarjaš, ker te razumejo.
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 08:41 »

Majči, pozdravljena  rozicodam pa en velik objem pošiljam  Kiss

Jap, avtogeni trening sprošča, sem ga nekaj časa izvajala, sedaj mi je ljubša meditacija... zvečer sem velikokrat dala kaseto v radio in izvajala AT in na dolgi rok je zelo pomagalo.

Arwen
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
majči
gost
« Odgovori #4 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 11:17 »

Ojla Arwen Coprnica!

Jaz sem z AT začele šele pred nekaj dnevi, dozo Paroxat pa zvišala pred 10 dnevi. Moram priznati da ni še čisto v redu, imam še malo vrtoglavice in tipičen cmok v grlu, pa tudi srce mi še včasih malo čudno bije, drugače pa je bolje. Upam da bojo tableti hitro prijeli.
Kar pa se tiče AT pa se mi trenutno zdi da se sploh ne morem še tako zbrati da bi delovalo. Ali misliš da je v meni problem?

Hvala za objemček, pošiljam ti ga tudi jaz.
Prijavljen
OLJA
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 483

« Odgovori #5 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 11:24 »

Majči  - najprej dobrodošla. Na tem našem forumu boš našla podporo in nasvete. Ko je bilo meni najbolj hudo sem začela pisati na forum in moram reči ,da so pri zelo pomagali. Vzpodbujali so me ko sem dvomila vase in v svoje početje.  Sedaj  se počasi postavljem spet pokonci in se začenjam zavedati da smo vsi unikatni, da imamo vsi neke slabosti in veliko dobrega v sebi. Veliko uspeha !  Cool rozicodam
Prijavljen

OLJA
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 349

« Odgovori #6 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 12:09 »

Sama imam z avtogenim treningom zelo pozitivne izkušnje. Iz prve roke ti lahko povem, da pomaga in deluje. Seveda pa se rezultati ne bodo pokazali čez noč. Potrebna je potrpežljivost in vsekakor vztrajnost. Je pa AT zelo dobra metoda sproščanja in prav gotovo na dolgi rok tudi najbolj pomaga.

Prisrčen pozdrav.

Orhideja

Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #7 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 13:28 »

Majči, kot pravi Orhideja - na dolgi rok se kažejo rezultati.. saj je veliko že, če zvečer daš CD v radio, poskušaš delat vaje, dokler si budna... mene je sprva vedno odneslo v sanjski svet... in redno, večer za večerom sem poskušala, dokler nisem enkrat pregurala celo kaseto v budnem stanju  Smiley

Tudi jaz imam paroxat in je kar cca 3 tedne/mesec dni trajalo, da so stranski učinki popustili in da se mi je zdelo, da misli postajajo zbrane.... in potem je seveda sledilo delo s sabo... sprememba miselnih vzorcev, popravek lastnega zemljevida, ... posveti z zdravnikom pa psihologinjo pa seveda skupina za samopomoč.... in danes je precej lepši svet kot pred letom dni  Smiley
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
majči
gost
« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 27. oktober 2008 ura: 08:05 »

Hvala vsem za lepe besede in vzpodbudo. Prav lepo je prebrati takšna sporočila.

LP, Majči
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar