FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
torek, 09. junij 2026 ura: 08:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Nasvet  (Prebrano 2999 krat)
Sindi
gost
« dne:: sreda, 22. oktober 2008 ura: 13:35 »

hej, zanima me, če morda kdo od vas forumašev ve za kakšno stanje gre pri meni. Že dolga leta se namreč bojujem z drastičnim manjkom energije,(kot da bi mi energija dobesedno odtekala iz telesa), v rokah in telesu nasplošno občutim slabost, kot če bi tekla maraton (vendar ne gre za prijetno utrujenost), ko sem v tem obdobju se mi poveča tudi apetit, zatečejo mi noge- oziroma te postanejo zelo težke. Spet po drugi strani pa imam obdobja velike aktivnosti, sem polna energije in življenskega zagona.
Morda veste za kaj gre?
K psihjatru se nekako bojim  odpraviti, ker ne maram nekih filozofij o zdravem in aktivnem življenju, analiz preteklost, ker sem tu že sama vse ukrenila. Živim zdravo življenje ( rekreacija, zdrava prehrana, druženje), ukvarjam se stvarmi, ki me vesele..seveda dokler me zopet ne ujame "tisto" obdobje, takrat se moja produktivnost znatno zmanjša.
Zanimalo bi me tudi, če se le odpravim k psihjatru, katero zdravilo bi mi svetovali. Naj omenim, da s fantom načrtujeva naraščaj, zato bi želela, če seveda, jemati nek antidepresiv, ki ne bi imel negativnih posledic na zarodek in pa seveda name.

Vaskršno mnenje in nasvet so dobrodošli!

Prijavljen
krasendan
gost
« Odgovori #1 dne:: sreda, 22. oktober 2008 ura: 14:06 »

Tkole je težko kaj konkretnega rečt...svetujemo le po lastnih izkušnjah...kolk moteča pa so ta obdobja utrujenosti? oziroma manjkajoče energije?

Moj nasvet bi trenutno bil, da kadar si v stanju povečane aktivnosti...mogoče si pa preveč aktivna za svoje telo...pa se skuriš pol pa ti zmanjka energije...sicer ne vem, kolk polno aktivnosti je takrat v tvojem obdobju, je pa možno da pač preobremeniš telo in potem je valda tu stanje ko nič ne moreš...ne vem, poskusi da uravnavaš ta dva obdobja...da nisi preaktivna ko si up in premalo ko si down...

Če pa je tvoje stanje izredno moteče potem pa le po strokovno pomoč, vsaj toliko da zveš kaj se dogaja in kako pa kaj pred načrtovanim otročkom;)

pozdravček
Prijavljen
Yang
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 22. oktober 2008 ura: 14:32 »

Sindi, morda imaš bipolarno motnjo (manična-depresija) ?
Preberi kaj o tem - na tem forumu lahko najdeš kar dosti o tem...

K psihjatru se nekako bojim  odpraviti, ker ne maram nekih filozofij o zdravem in aktivnem življenju, analiz preteklost, ker sem tu že sama vse ukrenila.
 Živim zdravo življenje ( rekreacija, zdrava prehrana, druženje), ukvarjam se stvarmi, ki me vesele..seveda dokler me zopet ne ujame "tisto" obdobje, takrat se moja produktivnost znatno zmanjša.
Zanimalo bi me tudi, če se le odpravim k psihjatru, katero zdravilo bi mi svetovali. Naj omenim, da s fantom načrtujeva naraščaj, zato bi želela, če seveda, jemati nek antidepresiv, ki ne bi imel negativnih posledic na zarodek in pa seveda name.
Si pa mal "hecna" - sama sebi protislovna;
ne pisat, da si vse sama ukrenila, pa da ne maraš strokovne pomoči,
če vendar VEŠ da IMAŠ težave in bi tudi rada "instant pomoč" v obliki "neškodljivih tabletk" (antidepresivi)?

Skratka; čudežnih rešitev, bližnjic ni; ni čudežnih zdravil in tudi ne neškodljivih antidepresivnih tablet (vsi ADji imajo stranske učinke) - potrebno je prevzeti odgovornost za svoje težave in se lotiti bolj neprijetne poti napredka...
« Zadnje urejanje: sreda, 22. oktober 2008 ura: 14:55 od Yang » Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 08:36 »

Skratka; čudežnih rešitev, bližnjic ni; ni čudežnih zdravil in tudi ne neškodljivih antidepresivnih tablet (vsi ADji imajo stranske učinke) - potrebno je prevzeti odgovornost za svoje težave in se lotiti bolj neprijetne poti napredka...

se podpišem  oki
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Kristy
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.547

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 08:50 »

Sindi, mogoče se boš tukaj našla: http://www.skufmslovenija.org/

Prijavljen

Life is like a box of chocolates...you never know what you're gonna get !
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 09:56 »

Pozdravljena Sindi,

verjetno bi bil potreben posvet  z zdravnikom, kajti mi tu gori nismo pristojni za diagnosticiranje, niti za predpisovanje zdravil, če so potrebna, tako da menim, da le stopi do svojega zdravnika.

Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Sindi
gost
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 10:13 »

Najlepša hvala vsem za odgovore! Smiley
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.667

« Odgovori #7 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 12:52 »

Sem imela v mislih napisati nekaj takega, kot je že Yang. Zato - podpis pod njegov post in SREČNO Sindi!
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
She_
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 678

« Odgovori #8 dne:: četrtek, 23. oktober 2008 ura: 16:28 »

Sindi,

meni se je veliko pomanjkanje energije dogajalo pri depresiji.
Ko pogledam zdaj nazaj vidim, da se je to v bistvu nabiralo postopoma -
vedno več stresa, naporov itd. dokler telo ni začelo pošteno pregorevat.

ko sem se začela zdravit za depresijo
in dajat sebi malo več (umske) relaksacije je bilo boljše.

Lep dan še naprej.
Prijavljen

She is growing up.
*Sebi verjamem in grem naprej.*
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar