FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 29. april 2026 ura: 07:24

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: prosim za kak nasvet  (Prebrano 1321 krat)
puffy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« dne:: petek, 05. julij 2013 ura: 12:51 »

Lep pozdrav vsem!

Poskusila bom čim bolj na kratko opisati problem in lepo prosim za kakšen nasvet  zardevam

Z anksioznostjo se "ubadam" že 4 leta (od kar em začela hoditi na faks) - sicer je že veliko bolje (izboljšalo se je predvsem zaradi lastne volje (v začetku tudi predvsem z podporo mami - čepav pa v zadnjem času noče kaj dosti slišati o tem, ker pomoje preveč komaj čaka kdaj se bom že "pozdravila" anksioznosti - pa bo že) in ne s pomočjo psihoterapevtov ali zdravil), vseeno pa se je približno leto in pol pojavil še en "problem" povezan s tem, za katerega še nikjer nisem prebrala, da bi kdo imel podobnega ... namreč kadar se spomnim, sem živčna, prestašena ali sem pozorna na določen del trebuha me v tistem predelu zaboli... in nekako potem kar ne morem nehati s tem in se večkrat ponovi Cry vem da je to čisto psihološkega izvora in da sem (za enkrat) zdrava, ampak me je pa ZELO strah, da bom zadari tega dobila kakšno hudo bolezen, al pa npr. kakšno hudo poškodbo tkiva v trebuhu  Sad
Poleg tega imam naslednji teden nek glasbeni nastop in me je bolj kot samezga muziciranja pred množico zeloooo strah, kaj bo, ko bom tam sama izpostavljena množici, ki me bo poslušala, bolj kot vs drugo pa me je strah, da bom tako živčna, da ne bom mogla dihati in da me bo tako v trebuhu močno zabolelo  Shocked ... Kaj naj naredim, da se znebim teh bolečin v trebuhu? Res bi bila hvaležna za kakršenkoli nasvet  Smiley  zardevam
Prijavljen
MarkoT
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #1 dne:: petek, 05. julij 2013 ura: 14:42 »

Sama sebe "po moje" lahko težko pozdraviš mogoče zaradi napačnega "razmišljanja"..
Ravno zato so psihoterapevti, da te poslušajo in pomagajo drugače predstaviti problem, ki si ga sama v sebi postavljaš v nasprotni luči.
Meni psihoterapija pomaga...  Sicer sem v stanju anksioznosti od letos marca meseca vendar se je situacija od takrat zelo popravila tako z zdravili kot s psihoterapijo.. (določena zdravila sedaj opuščam)...
Dobra knjiga, ki sem si jo kupil je tudi ta... sicer v angleščini ampak se hitro najdeš v njej.. noter pa so razne vaje in tehnike kako zaobiti anksioznost..

http://www.amazon.co.uk/Things-Might-Terribly-Horribly-Wrong/dp/1572247118/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1373027832&sr=8-1-spell&keywords=horibly+wrong

to je le moj skromen nasvet

lep vikend!

p.s: po moje bi vsak človek potreboval občasno psihoterapijo ker daš ven stvari ki te tiščijo - težijo.. lažje je funkcionirati.. (vsaj meni)
Prijavljen
puffy
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 4

« Odgovori #2 dne:: petek, 05. julij 2013 ura: 16:14 »

Hvala MarkoT  Smiley Vendar pa k psihoterapevtom ne mislim več hodit - sem hodila 2 meseca, pa ni bilo kaj prida. Samo ankete sem morala reševati in poslušati analize, da sem v depresiji in ne vem kaj še ... tudi če ne bi imela težav, bi ob poslušanju nečesa takega postala depresivna  Huh?  ...  Rekla pa bi da trenutno nikakor nisem kaj preveč depresivna, ampak sem kar optimistična, da bom slej ko prej se sama rešila, ker če mi je uspelo "preživet" par let nazaj brez strokovne pomoči, ko sem se res grozno počutila, ne vem zakaj mi zdaj ne bi uspelo, ko je pa za vsaj 60% bolje kot je bilo takrat. No v bistvu bi samo rada izvedela, če je to stiskanje v trebuhu res kaj, s čimer si lahko "zrihtaš" kakšno bolezen  seznojim ali pač je to samo moja domišlija ... V bistvu pa rabim tudi izvedeti, kar lahko naredim v kratkem času - že do naslednjega tedna (moj nastop!!!!!) kiselnasmeh
Prijavljen
SweetChild
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 19

« Odgovori #3 dne:: torek, 16. julij 2013 ura: 21:32 »

Kaj lahko storiš v tem tednu....
Namesto, da si govoriš - kaj če me bo bolelo sredi nastopa, kaj bom naredila, kako bom nastopila, si govori: popolnoma sem zdrava, nastop bom izpeljala odlično kot ponavadi, vsak večer preden zaspiš si vizualiziraj ta nastop, kakšen si želiš da bi v resnici bil, to ponavljaj vsak dan. Priporočam še kakšno mero fizične-športne aktivnosti, da se razbremeniš in malo pozabiš na celotno zadevo. Tudi dolgoročno, če imaš težave s to bolečino v trebuhu, zamenjaj negativne misli za pozitivne.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar