FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 19:41

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Moj strah  (Prebrano 4368 krat)
IRIS
gost
« dne:: četrtek, 16. oktober 2008 ura: 12:30 »

Lep pozdrav vsem
Kot sem že napisala,jemljem cipralex 3 mesece in pol,po 20 mg dnevno,po potrebi pa imam tudi  pomirjevalo.Mislim da so mi zdravila precej pomagala,ampak ta teden pa se je vse skupaj začelo ponavljati.Naj povem,da sem najprej zbolela za depresijo kasneje pa so se začeli panični napadi.Sedaj imam problem,ko se zjutraj zbudim,me je zelo strah dneva,kaj se bo zgodilo,kaj me čaka....V meni kar naprej kljuva neki strah,začela sem razmišljati kaj če se ne bom pozdravila,kaj če se mi zmeša....Začela sem se zelo obremenjevati s svojo boleznijo in takrat se začne-stiskanje pri srcu,mrzle potne roke,trsenje....
Naj povem da hodim na skupino in pa obiskujem psihologa.Lepo prosim za vaše odgovore ali nasvete.Hvala
Prijavljen
Orhideja1
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 349

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 16. oktober 2008 ura: 12:40 »

Lepo, da si aktivna pri svojem zdravljenju. Prepričana sem, da ti bo terapija pri psihologu pomagala, prav tako sama skupina. Kako se počutiš v skupini? Kako poteka terapija? Si zadovoljna?

Spremembe bodo sigurno prišle. Vendar je za vse potreben čas. Sploh psihoterapija je zdravljenje na dolgi rok. Vendar pa tak način, na dolgi rok tudi najbolj pomaga.

Glede strahu je dobro, da se naučiš kakšnih tehnik sproščanja, ki bodo umirile tvoje misli. Nič hudega se ti ne bo zgodilo. Drži se navodil zdravnika, redno obiskuj terapije in rezultat verjamem, da se bo slej kot prej pokazal.

Srečno.
Prijavljen

Na svetu si da gledaš sonce, na svetu si da greš za soncem, na svetu si da sam si sonce, in da s sveta odganjaš sence.(Tone Pavček)
Erika27
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 16. oktober 2008 ura: 12:55 »

Lep pozdrav vsem
Kot sem že napisala,jemljem cipralex 3 mesece in pol,po 20 mg dnevno,po potrebi pa imam tudi  pomirjevalo.Mislim da so mi zdravila precej pomagala,ampak ta teden pa se je vse skupaj začelo ponavljati.Naj povem,da sem najprej zbolela za depresijo kasneje pa so se začeli panični napadi.Sedaj imam problem,ko se zjutraj zbudim,me je zelo strah dneva,kaj se bo zgodilo,kaj me čaka....V meni kar naprej kljuva neki strah,začela sem razmišljati kaj če se ne bom pozdravila,kaj če se mi zmeša....Začela sem se zelo obremenjevati s svojo boleznijo in takrat se začne-stiskanje pri srcu,mrzle potne roke,trsenje....
Naj povem da hodim na skupino in pa obiskujem psihologa.Lepo prosim za vaše odgovore ali nasvete.Hvala

Pozdravljena Iris,

najprej, vem kaj preživljaš in zagotavljam ti vse bo dobro, pozdravila se boš!

Jaz  ti svetujem, da takoj zjutraj ko odpreš oči, si ponoviš v mislih in nato na glas izrečeš: Zdrava sem, počutim se super, čaka me čudovit dan..
pozitivne afirmacije delujejo!!!

Kor drugo pa ti svetujem EFT tehniko, na njihovi spletni strani si dol potegni priročnik in ga naštudiraj!
Gre pa zato, da se ob napadu ali sami anksioznosti,  tapkaš po meridianih in izgovarjaš svojo težavo.
 Težava se bo zmanjšala za 50%, ali bo celo izginila..

lp srečno
Erika
Prijavljen
špela4
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 34

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 16. oktober 2008 ura: 14:20 »

Iris bo boljše samo potreben je čas.Mene je bilo tako strah,da ko je šel moj moš zjutraj v službo je mene in mojo hčerko peljal k tašči ali pa k mami.Niti pet minut nisem upala biti sama.Trajalo je skoraj eno leto.Vmes sem šla v bolnico,ker sem mislila,da se bo vsem doma zraven mene zmešalo.Tam so mi pomagali,dobila sem preva zdravila,drugače sem začela gledati na svet,tudi bolj nase,prej sem zmiraj mislila samo na druge.Sedaj že osmo leto jem AD,me še tudi prime strah,vendar ga znam premagati.Bo boljše boš videla,mislim,da imaš pravo pomoč,samo pozitivno razmišljaj,strah te ne more premagati. oki
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.084

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 16. oktober 2008 ura: 15:30 »

Sedaj imam problem,ko se zjutraj zbudim,me je zelo strah dneva,kaj se bo zgodilo,kaj me čaka....V meni kar naprej kljuva neki strah,začela sem razmišljati kaj če se ne bom pozdravila,kaj če se mi zmeša....Začela sem se zelo obremenjevati s svojo boleznijo in takrat se začne-stiskanje pri srcu,mrzle potne roke,trsenje....

IRIS , kot vidis iz napisanega SAMA sebi povzrocas dodatni strah. Jemljes ADje, hodis k terapevtki
in tudi na skupino. Torej sama trenutno pocnes NAJVEC kar lahko, glede da se zdravis. Samo sama ves
iz izkusnenj na forumu in z skupine da se zadev ne da podzraviti z 2 obiskoma terapevta in skupine.
Sama pa ves da si ze veliko napredovala od takrat ko te je DEPRA polozila v posteljo.
Torej...NEHAJ SE OBREMENJEVATI z boleznijo ker vidis da ti to povzorca se dodatno tesnobo.
Ce si priznas....si zacela RESNO delati ko si si poiskala terapevta in z obiski skupine. Torej...
pogumno naprej....misli pa pusti zunaj na hladnem.
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
IRIS
gost
« Odgovori #5 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 11:29 »

Pozdravljeni
Zopet se javljam.Do sedaj sem se kar v redu počutila in nekako obladala strah in bilo je super.Danes grem v sluzbo po dopustu pa sem ze celo jutro nemirna.Pocutim se zelo slabo vrtoglavice,tresenje rok,srce pa bije sto na uro.Prav tako sem zadnje case zelo pozabljiva tako da se danes nism spomnila ali sem zjutraj vzela AD ali ne.Ali bo kaj narobe ce sem vzela dva? Kaj naj storim da se vsaj malo umirim?
Hvala za vaše nasvete
Prijavljen
Arwen
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.469

vsi smo orli

« Odgovori #6 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 12:07 »

Iris, globoko zadihaj, pojdi na kratek sprehod, poslušaj malce nežne, pomirjujoče glasbe in vedi, da bo vse OK... se mi zdi, da je čist normalno, če ima človek po dopustu malce "treme" pred šihtom.

En velik objem  rozicodam
Prijavljen

V prav vsakem trenutku lahko svobodno izbiram in vsaka izbira določa smisel mojega življenja
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.084

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #7 dne:: sreda, 05. november 2008 ura: 12:20 »

IRIS poskusi z CDjem za sproscanje ki sem ti ga dal. In ves da so to samo trenutni obcutki
ki bodo minili. JE pa res da po dopust imam tudi jaz "tremo" zato pa ne hodim na dopust  Tongue
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
nada
gost
« Odgovori #8 dne:: nedelja, 09. november 2008 ura: 20:04 »

in kako je potem bilo v službi prvi dan? Mene vse to nekoč še čaka, ker sem tudi na bolniški.
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar