FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PANIČNA MOTNJA  (Prebrano 2964 krat)
objokana
gost
« dne:: sreda, 15. oktober 2008 ura: 19:20 »

Živjo!

Danes sem se usedla za računalnik, ker ne morem več tako živeti.

Pred tednom dni mi je na delovnem mestu postalo slabo. Po vratu navzgor vse do čela sem čutila mravljince, baje sem bila strašno bleda, sama pa sem v glavi čutila ogenj. Pred očmi se mi je meglilo, kasneje temnilo. Mislila sem, da me bo kap, da ne bom preživela. Odpeljali so me k zdravniku. Zdravnica mi je izmerila pritisk, ki je bil 120/80, utrip baje dober. To je vse, kar je storila. Naslednji dan se je zgodba ponovila v blažji obliki, tako da sem lahko šla sama do zdravstvenega doma. Tam sem dve uri ležala in bilo je mnogo bolje, a še vedno sem imela občutek, da sem neznansko lahka, da lebdim. Predpisala mi je Cypralex. Potem sem bila štiri dni dokaj v redu, čeprav nekako utrujena in lena. Danes se mi je stanje spet poslabšalo. Ker zdravnica pravi, da sladkorne gotovo nimam, da je moj pritisk v redu, da ne vidi smisla, da bi me poslala na kontrolo krvi, ščitnice, glave, skratka kakršnekoli preiskave, sem se odločila, da sama po internetu pogledam, kaj bi mi lahko bilo, saj se v službi silno slabo počutim, pa tudi doma, ker je videt tako, kot da nekaj glumim. Resnično pa se počutim porazno. Doma mi je bolje, če ležim. No, in danes sem na internetu našla nekaj o panični motnji, ki bi nekako šla skupaj z mojimi težavami. Ampak... Kdo ve, če gre res za to?
Ali lahko zahtevam vsaj preiskavo krvi, saj je moja hrana enolična in vitaminsko siromašna. Kot samohranilka dveh otrok sebi praktično ne morem privoščiti raznolike in kvalitetne hrane.
Zbegana sem, ne vem kaj mi je.

Kaj pa vi menite?

Vse dobro vsem in hvala, če ste prebrali.

Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #1 dne:: sreda, 15. oktober 2008 ura: 19:50 »

Objokana pozdravljena in dobrodošla !

Pri svojem zdravniku lahko zahtevaš vse - kaj pa ti odobrijo in predpišejo pa je že druga stvar - žal je tako
Po napisanem sodeč si močno fizično in psihično utrujena.Sama z dvemi otroki se prebijaš skozi življenje in jasno je ,da ti rožice ne cvetijo.Potrebna si počitka in dobrega pogovora z nekom , ki mu zaupaš.Zdravnica ti je predpisala antidepresiv in ta prime šele po nekaj tednih jemanja.Verjamem , da si zbegana  - tudi jaz sem bila - ko sem iskala krivca za moje čudno počutje.Vzami si čas in prebrskaj naš forum,veliko zgodb tu gori boš našla podobinim tvoji.
Vse dobro tudi tebi in javi se kako ti gre  Smiley

lp
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #2 dne:: sreda, 15. oktober 2008 ura: 21:25 »

Hej objokana, naj te potolažim, da sem imela iste simptome oz. podobne in sem se tudi bala, da ni kaj fizično narobe. Šla sem na EKG, na gastroskopijo, pregled ščitnice itd. dokler nisem čisto naključno najdla nekaj o panični motnji in anksioznosti. Takoj sem se prepoznala, čeprav sem si zatiskala oči in si potiho želela, da bi bilo z mano kaj fizično narobe.
No, cipralex si dobila kar kmalu, upam, da veš, da jih moraš jesti redno!!! Četudi se ti stanje poboljša jih nikakor ne prenehaj jemati.

Poleg tega pa se strinjam z bikico66, da si verjetno fizično izčrpana. Kot mati samohranilka, zaposlena,...ti verjetno ne ostane časa zase. Naj ti povem, da je zdrava hrana ena ključnih zadev za izboljšanje tvojega stanja. Preberi si čim več literature o panični motnji, na forumu pa boš tako ali tako najdla en kup koristnih informacij.

Še nekaj...od paničnih napadov NE MOREŠ umreti, ne morež znoreti, ne moreš dobiti nevem katere bolezni...
Prijavljen
eli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 341

« Odgovori #3 dne:: sreda, 15. oktober 2008 ura: 21:30 »

Pozdravljena...so ti ze neka moje predhodnice napisale...
Dobila si antidepresiv....ki ne prime takoj...To,da se slaabse pocutis,bi ajz pripisala stranskim ucinkom.
Lahko zahtevas se preiskave krvi,vendar pa....bi jaz rekla,da si dozivela panicni napad...
Skratka...jej tablete....ki pa ne bodo naredile vsega....Moras tudi bolj poskrbeti sama zase.Vem,da ti kot mami samohranilki ni lahko.....vendar drugace ne gre...Ker...ce ne bos poskrbela zase,tudi za otrocke ne bos mogla,tako kot bi morala....

Se nam porocaj,kako si....
drzi se....in pozdravcek---

eli
Prijavljen
objokana
gost
« Odgovori #4 dne:: četrtek, 16. oktober 2008 ura: 12:43 »

Hvala za vzpodbudne besede. Danes sem na lastno pest vzela pol Helexa, tako da sem veliko bolje. Sedaj imam malico in verjamem, da bom zdržala do konca službe.

Se beremo.
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 16. oktober 2008 ura: 14:13 »

....hm čudno pa je, da ti ni predlagala bolniške vsaj za prve tedne, da se telo malo spočije in da zdravilo prime, kajti včasih pride do stranskih učinkov, tako da mirno pojdi nazaj do zdravnice in zahtevaj pregled krvi-komplet, to je tvoja pravica in njena dolžnost in odpri si bolniški stalež.

Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
objokana
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 20. oktober 2008 ura: 15:05 »

Živjo!

Danes imam prvi dan bolniške. Včeraj dopoldne sem se počutila zelo slabo, potem pa vzela Helex in bila sem kot prerojena. Po eni strani sem zadovoljna, da je tako, po drugi pa me to še bolj skrbi. Še vedno hodim na fizioterapijo, drugih pregledov zaenkrat še nimam. Bom pa jutri vztrajala vsaj na preiskavah krvi.

Lep dan vsem!
Prijavljen
DesertRose
gost
« Odgovori #7 dne:: sreda, 22. oktober 2008 ura: 20:55 »

pozdravljena,

mislim da si našla pravi forum, to se meni dogaja že nekaj časa, brez opozorila in punce na tem forumu mi že lepo svetujejo...
tako, da jih posluši, pa bo vse kull,

je pa grozno neprijetno, a kot pravi moj psihiater ni nevarno... Smiley
Prijavljen
majči
gost
« Odgovori #8 dne:: petek, 24. oktober 2008 ura: 07:12 »

Živjo objokana!

Tudi jaz sem imela enake probleme kot ti, dva otroka, služba in enkrat ti telo enostavno odpove. Skoraj dve leti sem jemala Paroxat in ko sem dozo začela zmanjševati, se mi je stanje poslabšalo, tako da vem kaj preživljaš. Muka, muka in še enkrat muka. Trenutno še tudi sama ne vem točno kaj in kako naj se skuliram, povem pa ti lahko da ful pomagajo pogovori in svež zrak.

Drži se in kej piši.

Majči
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar