Naj še sam opišem moje vsiljive misli, pred 3 meseci sem dobil odpoved redno, po 19 letih dela v istem podjetju, ob 13,30 me pokliče direktor in reče pridi v pisarno ob 16,00 ti bomo nekaj dali......dali so obvestilo o odpovedi, kmalu potem se je začelo.
Skoraj ga ni dneva , da me ne napade kakšna moreča misel, največkrat zjutraj, ko se zbudim, takrat me najprej obide nek grozen strah. Ker sem delal elektriko po objektih in tudi opravljal preglede in meritve na inštalacijah, se mi pojavi misel npr. a sem to pravilno naredil, sem potisnil vse vijake, lahko začne goret razdelilec, je ozemljena centralna, voda, vtičnica...., tega je malo morje, zadnjič se mi je pojavila misel zvečer ko sem šel v posteljo, ko sem popoldne pri enem prijatelju nekaj malega delal, pojavila misel a sem dal sponko na žico, za 10 ur nazaj, začelo me je žret, dvomi tako močni in nisem se mogel spomnit, kaj je sledilo, vžgal sem avto in šel pogledat, kjer sem videl, da je sponka gor, sledilo je olajšanje, vse do jutra, ko me je napadla druga misel, ki se je nanašala na drugi objekt in tako skoraj vsak dan.
Sedaj hodim k terapevtu in te misli sprejemam kot me uči in je boljše, odvisno kako močna je, potem sčasoma izgubi moč. Sklenil sem, da ne grem več preverit, moram se upirat temu, mislim, da drugače ne bo konca, tako te misli najbrž še bolj izničiš, da nimajo več moči.
Sedaj hodim k terapevtu 2 x tedensko in to mi precej pomaga, nimam pa zdravil, saj meni, da zaenkrat niso potrebna, tudi sam sem rekel, dokler ne bo prav tako hudo, da ne bi zdržal ne bom šel na zdravila.
Najhujše je ob vikendih, ko imam spet več časa najbrž in skorajda ga ni vikenda, da me ne bi preganjale kakšne misli, vedno se pojavi neka hiša, objekt in potem misli, kaj če ni ozemljeno, kaj če ni spoja, lahko koga ubije, lahko zagori hiša, vedno pomislim na najhujši možni scenarij. In recimo ena in ista misel lahko traja tudi do tri dni, malo se umakne pa ponovno pride nazaj.
Opazujem, da se to zmanjšuje, ker mesec nazaj je bilo še bolj grozno.