FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 00:53

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: asentra in nespečnost  (Prebrano 6162 krat)
Fakule
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« dne:: četrtek, 28. februar 2013 ura: 13:34 »

Zdravo

Pred enim tednom sem začel z jemanjem asentre 25mg (SSRI AD). Imam pa velik problem, ki je nespečnost. Moja kvaliteta spanja se je hitro zmanjševala in zdaj nisem spal že 3 dni skupaj  Sad.
Se samo premetavam, imam blodnje v pol snu in na vsake toliko me zadane šus (iznenada srce nabija 100 na uro, občutek panike in hudega strahu).

Čez dan se pa tresem, zmatran, zmeden.

Trpim pa za težko tesnobo, socialno anksioznost, pred kratkim pa sem prebolel depresijo (vsaj nekaj dobrega)

A mi lahko kdo kaj svetuje kaj naj naredim, lepo prosim, nevem več kaj naj naredim
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 857

« Odgovori #1 dne:: četrtek, 28. februar 2013 ura: 14:05 »

Cao Fakule, jz mam sicer zoloft, ampak asentra je njegov generik...

A veš, da imam jaz podobne probleme! Sicer lahko spim (ponavadi se zbudim enkrat/noč), ampak z zelo živimi sanjami ter s temi intenzivnimi doživljanji v polsnu Huh?

Glede na to, da nimam primernega znanja o zdravilih, nisem čisto pravi naslov za mnenje. Bi pa rekla, da je to, kar doživljaš, povezano z uvajanjem zdravila.

Svetujem ti, da pokličeš svojega doca, mu poveš, kako in kaj, ker se lahko predpiše še nekaj za spanje. Jaz včasih vzamem 50 mg tabletko eglonyla, lahko pa se da tudi kaj drugega.

Srečno!

Himiko
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« Odgovori #2 dne:: četrtek, 28. februar 2013 ura: 20:41 »

Fakule pozdravljen  rozicodam

Tudi jaz sem "asentrašica", vendar se ne spomnim, da bi me Asentra ovirala pri spanju, s tem nisem imela nikdar težav.  ne
Sem se pa soočala na začetku jemanja z mnogimi stranskimi učinki kot npr. potenjem, razbijanjem srca, "mravljinci" v glavi, občutkom odtujenosti (derealizacija), slabostjo...

Že po nekaj zaužitih tabletah sem doživljala cel pekel, zato sem šla nazaj k psihiatru in mu povedala o svojih težavah, pa mi je priporočal, naj znižam odmerek na četrtinko in postopoma, tedensko, zvišujem, dokler končno ne bom prišla na celo tableto oz. 50mg.

Ob tem mi je predpisal tudi pomirjevalo Helex, z napotkom, da ga vzamem, ko bo kriza. Nisem ga velikokrat vzela, ker sem se bala, da se ga bom navadila, vendar mi je sedaj, ko sem o vsem skupaj bolj poučena, kar malo žal, da sem včasih raje (po)trpela, kot pa si pomagala s Helexom.

Si ti morda tudi dobil kakšno pomirjevalo? Poizkusi si pomagati z njim do mirnega spanja, vsekakor pa ti priporočam, da se o težavi s spanjem pogovoriš s svojim zdravnikom, ki ti je Asentro predpisal, kajti včasih je že samo malo drugačen odmerek ali pa sprememba časa, ko zdravilo vzameš (npr. namesto zvečer ga vzameš zjutraj) dovolj, da se zadeva izboljša.  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Fakule
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 19

« Odgovori #3 dne:: četrtek, 28. februar 2013 ura: 20:52 »

Hvala za hitre odgovore, je malo lažje pri srcu, da vem da nisem sam.  pomisli

Dežurna zdravnica mi je sicer povedala, da zdravilo naj nebi povzročalo tako hudo nespečnost in da ga nekaterim celo predpisujejo za insomnio..

..Ampak tudi Kventiax naj bi pomagal pri tesnobi, je pa pri meni povzočil hud napad panike, paranoje in splošen horror, zaradi česar imam danes tesnobo. Eh kemija, hudič pa paradoksne reakcije  Sad

Pomirjevalo imam, Apaurin 5mg, ampak ne čutim kakšnega bistvenega efekta.

Jah nimaš kej. Želim vam čimlepšje okrevanje   oki

Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar