FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 16. januar 2026 ura: 04:49

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Garfield rabi nekoga za "čvek"  (Prebrano 31735 krat)
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 204

« Odgovori #180 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 19:44 »

Poni, samo to bom rekel:
še zdaleč me nisi užalil Smiley oki
Upam da to dovolj pove wav
« Zadnje urejanje: torek, 30. april 2013 ura: 19:48 od Garfield » Prijavljen
Lira
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 415

« Odgovori #181 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 20:14 »

Citiraj
Garfield se je predčasno oglasil...

O, Garfield, sem te prav od srca vesela.  rozicodam

Citiraj
Pa "million dolar question" ostaja, samo dolarjev ne od mene pričakovati, ker jih nimam.
Tudi € ne...   
No pa sem se nasmehnil

Jaz tudi. sesmejem

Dobiš odgovor v temi, kjer si ga postavil. Samo se bojim, da ne bo vreden počenega groša. Embarrassed
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #182 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 20:15 »

Glede klepetalnice si bom pa "izposodil" Vain-in prispevek.
Citiraj
bom odgovorila le v svojem imenu, ker na splošno neki trdit za narod se mi zdi malček preveč vehementno.
jaz sicer še pridem na vsake kvatre pogledat na chat, ampak od kar se je začela tale diskusija o ukinitvi pa potreba po nadzoru, je vzdušje gor občutno slabše kot je bilo. folka je manj, prijavljeni so po večini samo tiho in ždijo tam zarad lepšga. dežurni budno nadzira, amm, ne vem kaj, nič v bistvu, ker se nič ne dogaja. novinci so varni pred zastraševanjem veteranov(sej sploh ne prihajo več gor, ker se noben začetnik ne bo prijavljal v prazno klepetalnico), tableti so se nehal dilat, do opolzkosti ne prihaja več,.. naša ljuba klepetalnica je postala politično korektna, pa tut dolgocajtna do amena. kam so šli vsi bivši uporabniki chata? nekega blaznega navala na forum ni, ma mogoče so pa vsi ozdraveli, da ne govorim o tistih, ki so v fazi odvajanja od chata, oni so pa v fazi napredka. oki
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #183 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 20:17 »

Lira...
Se mi zdi da odgovora ne bom dobil... Ampak "rijemo" /vztrajamo naprej aneda oki
« Zadnje urejanje: torek, 30. april 2013 ura: 20:22 od Garfield » Prijavljen
Danijel85
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 157

« Odgovori #184 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 21:07 »

Garfield pozdravljen... ti lahko povem za Altro... res je da dnevni center na Zaloški deluje ob delavnikih od 8-16 ure... vendar so tudi kaki taki dnevi poleti, ko se Altrovci tam zadržijo tudi kako uro dlje... kako je s tem v letošnjem letu bi se mogel malo pozanimati...
Drugače pa je pristop izjemno enostaven... greš tja, in to je to oki zdaj če imaš namen spiti samo kako kavico, lahko to storiš že takoj pri vhodu, kjer se ponavadi zadržujejo Altrini kadilci... če pa imaš namen ostati na kaki delavnici, boš pa mogel oditi v prvo nadstropje... tam so ponavadi tudi drugi uporabniki, ki pa se vsi dobro zavedajo, kako je priti prvič tako, da te zaradi tega ne sme biti strah oki... tako da le pogum v noge in se ob priložnosti odpravi tja Smiley aja pa tudi zaposleni niso noben bavbav tako, da se lahko obrneš tudi na kakega od njih in ti bo razložil pravila "igre"
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #185 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 21:07 »

Sem šel na en polovični nočni sprehod, kot ponavadi...
Jaz sem res "zadet". Oglašanje čričkov me je spomnilo na oglašanje škržatov na morju...
Tukajle pa KVT (po moje) zaenkrat deluje...

Povej si: "Saj si na celini. Škržatov tukaj ni. Samo črički so."
Nekako deluje, pogrešam pa "preverbo", če je morje res še slano:)

Saj realno vem da je, poizkusil ga bom po koncu praznikov Smiley

Šibam naprej... Kako fino se je sprehajati, ko te nihče "ne vidi" Sad
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #186 dne:: torek, 30. april 2013 ura: 21:14 »

Hvala danijel85...
Nekako mi je altra dokaj "blizu po srcu", po oddaljenosti je pa malo "težavna".
Pa saj šent je isto...

Res pa je da so pri altri zelo prijazni, preko emaila mislim... Hvala Danijel85... Moram šibati naprej, drugače me bo "minilo" Smiley
HVALA  wav
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #187 dne:: četrtek, 02. maj 2013 ura: 16:57 »

Pridem malo pogledat na forum... Evo vprašalnik sesmejem
(BTW: nisem vedel, da je koklja alfa in omega DAM-a Embarrassed)

Kot človek z izkušnjami glede teh vprašalnikov, "tik tak" rešim zadevo. Žalostno ampak resnično Huh?
Pa se zopet glupo počutim. Škoda, da je anketa anonimna. Me prav zanima, kaj bi Dernovškova rekla.
Če pogledam odgovore "od zunaj", verjamem, da misli kdo, da sem se samo zahebaval.

Kakorkoli že, pojdite reševat, tisti, ki še niste in izpolnjujete pogoj...

Mogoče bodo pa kaj naštudirali  pomezik
Prijavljen
Lira
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #188 dne:: četrtek, 02. maj 2013 ura: 22:24 »

Citiraj
Lira...
Se mi zdi da odgovora ne bom dobil... Ampak "rijemo" /vztrajamo naprej aneda

Itak.

Oprosti, ker že tako dolgo odlašam s komentarjem na tvoj "million dollar question". Sem ti že večkrat hotela kaj napisat, pa me je bilo strah, da bi popolnoma falila, ker v resnici te ne poznam zelo dobro. No, bom vseeno napisala, kar mislim, ti pa vzemi moje besede s primerno rezervo, če ti kaj ne bo všeč.

Če sem sploh prav razumela tvoje vprašanje, gre za to, da obstaja čuda enih člankov iz popularne psihologije, knjig za samopomoč, različnih terapij, takih in drugačnih psihoterapevtskih nasvetov ... Lahko se celo strinjaš z njimi. Na koncu pa ti z vso to teorijo nimaš kaj početi. Lahko se še tako trudiš, rešitve zase ne najdeš. Ker kakorkoli obrneš, si ti še vedno ti.

Mogoče je pa problem v napačnih oz. nerealnih pričakovanjih. Ne vem, samo ugibam. Kakšnih sprememb si v resnici želiš pri sebi?

Če bi se rad vsaj do neke mere znebil depresivnega razpoloženja in anksioznosti, so to čisto legitimna, uresničljiva pričakovanja. Pri tem ti že zdaj pomagajo zdravila in to je super.

Če bi rad postal npr. "normalen" v socialnih interakcijah oz. če to pričakujejo od tebe drugi (psihoterapevti, mama, kolegi ...) je pa to najbrž "mission impossible". Ker, vsaj meni se zdi, da ti SI drugačen, že v osnovi, že od nekdaj, da tvoji možgani delujejo nekoliko drugače kot pri večini drugih ljudi in da to ni nekaj, kar bi bi bilo treba korigirati.

Enkrat sem ti že nekaj omenila v tej smeri. Mogoče ne bi bilo napak, da bi kdaj stopil do kakega strokovnjaka za motnje iz avtističnega spektra. Tudi če to ni Aspergerjev sindrom. V bistvu ime niti ni važno. Lahko je tudi Garfieldov sindrom.

Bi bilo pa fajn vedet, pri čem si, kaj lahko spremeniš in česa ne. Ker je malo škoda energije, časa in živcev, da bi človek rinil z glavo skozi zid in poskušal spremeniti nekaj, kar ti je pač dano in kar je lahko iz kakega drugega zornega kota celo pozitivno.

V končni fazi bi se lahko družba naučila spoštovati in sprejemati tovrstno drugačnost. Ti pa tudi svojo, ko smo že pri tem.

Tukaj je še en zanimiv članek na to temo (naj te ne moti, da se osredotoča na AS):

http://www.larry-arnold.net/Neurodiversity/Mission/disability.htm
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #189 dne:: petek, 03. maj 2013 ura: 06:15 »

Lira, hvala za komentar. Nič nisi falila, pa tudi če bi. Ne jemljem vse na tem forumu za ultimativno resnico.

Citiraj
obstaja čuda enih člankov iz popularne psihologije, knjig za samopomoč, različnih terapij, takih in drugačnih psihoterapevtskih nasvetov ...
Lahko se celo strinjaš z njimi. Na koncu pa ti z vso to teorijo nimaš kaj početi.
Lahko se še tako trudiš, rešitve zase ne najdeš. Ker kakorkoli obrneš, si ti še vedno ti.

Ja nekako tako unsure.

Citiraj
Mogoče je pa problem v napačnih oz. nerealnih pričakovanjih.

Moje pričakovanje je po eni strani zelo enostavno, po drugi strani je pa veliko.

V bistvu bi rad, da bi malo "lažje" živel...
Predvsem takrat, ko ni zunanjega vzroka, da bi mi bilo težko.

V bistvu je skoraj vsak dan "borba".
"Borim" se pa NAJPREJ sam s sabo, potem pa še z "zunanjimi vplivi".

"Trpim", pa recimo nič življensko pomembnega mi trenutno ne manjka.

Problem je tudi, ker se ne počutim dobro v svoji koži Sad.
Če bi se lahko sprejel takega kot sem, bi bilo mogoče lažje.
Jaz sebe nimam rad, ker se nekako ne morem sprejeti.

Edino kar na "nek način" pogrešam je družba.
Nekako bi bil rad v družbi, ampak biti pa ne morem v družbi.
Kako je to en "trapast" stavek, ampak točno tako je.

Najbolj zanimivo mi pa je, da si ti na tale avtistični spekter pomislila.
Pa to jemljem kot pozitivno, da ne bo pomote..

Zanimivo mi je tudi, da psihiatrinja odločno pravi, da ni mogoče.
Med temi "malimi počitnicami stran od foruma" so me enkrat odvlekli v Polje, pa sem jih tudi tam to vprašal, če je možno... Pa so tudi tam rekli da ne. Kar tako na "prvo žogo".

Tako da nobenemu več ne verjamem. Bom moral kar € pljunit, pa iti sam na teste.

V bistvu, če mi verjameš ali ne, sem že poizvedoval, samo mi niso nič odgovorili.

Malce se "bojim", da se bom nekako moral na koncu kar, hočeš nočeš, na nek način sprejeti.
In takole z, za večino ljudi, "nevidnim bremenom" še naprej hoditi naokoli.

V bistvu še nisem sprejel, da se bom s tem tako ali drugače na nek način moral boriti celo življenje.
To so mi že rekli glede na potek teh mojih težav, samo res sprejel, pa po pravici povedano, še nisem.

Na koncu bom res šel nekam, kjer daleč naokoli ne bo nikogar, razen jaz, pes, ene 2 pujsa in par krav.

Pes bo za družbo, pujsa bi bila namenjena za hrano, krave pa zato, da bi lahko noge v drek zakopal, kadar bi me pozimi zeblo sesmejem

Aja, pa na koncu bi mel še pujsa za domače živali, ker bi se jih itak tolk navadil, da jih nebi mogel zaklati pomezik

Eh bo že nekako oki

Ne vem zakaj sem se na tale "komad" spomnil:
http://www.youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoI&noredirect=1
« Zadnje urejanje: petek, 03. maj 2013 ura: 06:19 od Garfield » Prijavljen
Lira
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #190 dne:: petek, 03. maj 2013 ura: 21:22 »

Garfield, danes imam za sabo tako težek in smotan dan, da sploh ne morem komentirati tega, kar si napisal. Se bom zato raje še jutri oglasila v tem tvojem kotičku.

Citiraj
Ne vem zakaj sem se na tale "komad" spomnil:
http://www.youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoI&noredirect=1

Kar sapo mi je vzelo, ko sem odprla, kar si polinkal. Če verjameš ali ne, tole je eden mojih najljubših "komadov" ever! Pa eni prav posebni spomini me vežejo nanj.

Baz Luhrmann je genij. In ti si en krasen fant.
Prijavljen
zelo_resen
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #191 dne:: petek, 03. maj 2013 ura: 22:25 »

Garfield, si že pomislil na razvajenost? Nočem biti žaljiv, samo na pamet mi je prišlo. kiselnasmeh
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #192 dne:: sobota, 04. maj 2013 ura: 05:58 »

zelo_resen... kaj boš žaljiv, vse kar komu pade na pamet je dobrodošlo oki...

V bistvu je razvajenost "story of my life"...

V bistvu do takrat (5-6 let nazaj), ko sem prvič sam začel "brskati" po internetu, je bila
to edina "diagnoza", ki mi je bila postavljena.

Razen tega, da so me v šoli okoli mojega 10-ega leta poslali na avtogeni trening,
ker je bil "hit" tisti čas.

Pa sem prišel zopet nazaj na "diagnozo" razvajen,
ko ni bilo nobene spremembe pri meni.

Ne vem, jaz mislim, da nisem razvajen. Je pa vse možno.  Undecided
Prijavljen
zelo_resen
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 105

« Odgovori #193 dne:: sobota, 04. maj 2013 ura: 08:01 »

Moj prvi vtis po tvojem mirnem odzivu je tudi, da ni razvajenost. Upam, da ti bo ratalo dobit pravi navdih za tvojo težavo. Sej res, kako če ti sploh karkoli pomagat, če ne veš kaj te matra. unsure
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #194 dne:: sobota, 04. maj 2013 ura: 20:26 »

Eno vprašanje... Poizkusiti je treba... oki
Mogoče kdo od vas pozna koga, ki je kje delal teste za avtistični spekter in kje. pomezik

Jaz sem našel www.avtizem.org
Ampak se nekako ne javljajo preko emaila.

Potem je tukaj še avtizem.com... Ampak tukaj me je "minilo", ko sem prebral o kandidi, pa o tujih raziskavah...
Mislim, da se ne motim, ampak mene spominja to na dajanje "lažnega upanja" (samo moje mnenje, da ne bo pomote). Diagnostike pa nisem našel.
Srčno upam, da jim bo uspelo, samo zaenkrat nimam ravno velikih pričakovanj...

Kaj bom naredil z rezultati testiranja, se mogoče sprašujete.
Matematično: Znebil se bom ene spremenljivke, ki me, od kar je ena uporabnica pomislila na to, "žre" (kaj pa, če je vse res,  unsure ne brez razloga, da ne bo pomote  oki).

(lira hvala ti za ta pomislek, v oklepaje sem te pa dal, da uradno nisi omenjena v stavku Smiley)

Skušal bom dobiti napotnico za test pri nadomestni osebni zdravnici. "Moja" osebna zdravnica je nažalost zbolela in je kar dolgo ne bo Sad.
Z novimi ljudmi imam pa tako ali tako težave. Tako, da bo po izkušnjah kar trajalo, da bom pri njej lahko vprašal, če je sploh možno kaj takega na koncesijo.

Če ima kdo kakšno bližnjico, izkušnje, se priporočam pomezik oki.
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #195 dne:: sobota, 04. maj 2013 ura: 20:46 »

Aja Lira, glede tistega "komada" pa...
Me veseli da ti je všeč. clap

Če še ne veš ti bom povedal, da tekst je od kolumnistke Mary Schmich.

Jaz sem to prebral včeraj, če verjameš, ali ne  zardevam.

Izvedba Baz Luhrmann-a, je predelana kolumna v "komad"...

Saj mogoče si že vedela, ampak vseeno, je zanimivo. Jaz nisem.
« Zadnje urejanje: sobota, 04. maj 2013 ura: 20:53 od Garfield » Prijavljen
Lira
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #196 dne:: sobota, 04. maj 2013 ura: 22:40 »

Citiraj
Če še ne veš ti bom povedal, da tekst je od kolumnistke Mary Schmich.

Ne, tega pa nisem vedela  Cheesy Mislila sem, da je to "commencement speech" od Baza Luhrmanna.
Hvala za tole razsvetljenje!  rozicodam Zdaj bom šla pa zihr preštudirat vse o Mary Schmich ...

Pa jutri bom malo pobrskala tudi, kako je z diagnostiko AS pri odraslih. Samo ne beli si preveč glave s tem, to je samo pomislek, ena od možnosti in v nobenem primeru ne gori voda.
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #197 dne:: sobota, 04. maj 2013 ura: 23:39 »

Pa ni šlo za "plagiat" je bilo vse dogovorjeno potem...

Najbolj me pa veseli, da je še komu všeč.
Da kolumno nekako "upesniš" rabiš tudi talent oki

Glede avtističnega spektra te bom pa tako ali tako še kaj vprašal. Imaš prav, ne gori voda  oki
« Zadnje urejanje: sobota, 04. maj 2013 ura: 23:45 od Garfield » Prijavljen
Lira
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #198 dne:: nedelja, 05. maj 2013 ura: 21:38 »

Mogoče bi morala za začetek pojasnit, od kje mi sploh ta ideja ...

Na AS sem pomislila že prve dni, ko si se pojavil na forumu. Če se spomniš, si bil najprej kar malo hud zaradi prvega Ponijevega sporočila, čeprav je bilo popolnoma očitno, da je šlo za prispodobo. Pri tem sem takoj pomislila na nekega svojega znanca z AS, ki ima sicer rad humor, vseeno pa pogosto narobe razume tuje šale, ker besede vzame preveč dobesedno.

Potem je bila pa tam še neimenovana oz. tvoja razlaga njenega nicka, podana na tak način, da se je takoj par ljudi spotaknilo ob tvoje sporočilo, čeprav ni nobena stran mislila nič slabega ...

Težave pri razumevanju tujih sporočil in oddajanju svojih so precej tipične za ljudi z Aspergerjevim sindromom.
Mimogrede, ljudje z AS imajo pogosto težave tudi pri neverbalni komunikaciji, ker slabše razumejo telesno govorico in izraze na obrazih drugih ljudi oz. si jih napačno interpretirajo. In obratno ... Zaradi vsega tega prihaja do kratkih stikov, nesporazumov med njimi in okolico.

Naslednja značilnost AS je navezanost na stalno okolje, nek utečen red in rutine ... Ne vem, koliko to velja zate, ampak spomnim se, da si enkrat omenjal, da te zelo zmoti, če v trgovini prerazporedijo izdelke ali pa če se zamenjajo prodajalke ...

Ljudje z AS imajo pogosto visok IQ in se običajno znajdejo v tehničnih poklicih. Njihova zanimanja ponavadi niso zelo široka, v šoli jih večina stvari dolgočasi, čeprav se lahko na kakšnem, zanje interesantnem področju zelo odlikujejo in mu tudi posvetijo zelo veliko časa.

To, kar sem pri tebi takoj opazila, je tudi idiosinkratski jezik in poseben tip humorja. Včasih deluješ že kar malo ekscentrično.

Tudi način razmišljanja imaš precej nenavaden, hkrati pa zelo logičen. Si kar predstavljam frustriranost tvojih psihoterapevtov ... Mogoče kdaj mislijo celo, da se zafrkavaš. Pa se ne. Mimogrede, občutek imam, da ti KVT ni ravno pisana na kožo.

Napisal si, da si čuden že "od rojstva" ...

Zase praviš, da si socialno neprilagojen ...

Meni se zdi, da pri tebi ne gre za klasično obliko socialne fobije, ki se običajno pojavi v najstniških letih in se do srednjega življenjskega obdobja običajno precej ublaži. Pri tebi kljub različnim terapijam z leti ni prišlo do izboljšanja. No, vsaj tako si sam napisal.

Citiraj
Edino kar na "nek način" pogrešam je družba.
Nekako bi bil rad v družbi, ampak biti pa ne morem v družbi.

Tudi to je precej tipično za Aspergerjev sindrom. Bom kar prekopirala, kako je s socialnimi interakcijami pri ljudeh z AS:

•   Desire for friendships and social contact but difficulty acquiring and maintaining them
•   Shuts down in social situations
•   Social withdrawal / may avoid social gatherings
•   Lack of interest in other people
•   Lack of empathy at times
•   Difficulty understanding others’ feelings
•   Can obsess about having friends to prove they’re “normal”
•   Rigid social behavior due to an inability to spontaneously adapt to variations in social situations
•   Has an urge to inform that can result in being blunt / insulting
•   Preoccupied with their own agenda
•   Great difficulty with small-talk and chatter
•   Do not know when to start or end a conversation 

Ljudje z AS imajo značilno intenziven, ozek fokus. So idealistični, zvesti in trmasti. Včasih se kar preveč vpičijo v kakšno zadevo in se jih ta dotakne bolj, kot bi bilo situaciji primerno. (Upam, da ne zameriš, če rečem, da vsaj za moje pojme včasih kar nekoliko preveč "travmiraš" okoli kakšne koklje. Včasih je kar malo težko razumeti tvoja sporočila.)

In vse skupaj, summa summarum, meni pač vleče na AS. Če ni AS, je pa kakšna druga nevrološka posebnost, ki ti zmanjšuje kompatibilnost z okolico, ne glede na to, kako zelo se trudiš. Ta svet doživljaš drugače kot večina drugih ljudi.

Že res, da smo vsi na nek način unikatni, ampak dejstvo pa je, da so nekateri še veliko bolj posebni in drugačni od drugih. Jaz tebe vsekakor vidim v kategoriji izrazite drugačnosti.
Prijavljen
Garfield
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #199 dne:: ponedeljek, 06. maj 2013 ura: 10:58 »

Citiraj
Naslednja značilnost AS je navezanost na stalno okolje, nek utečen red in rutine ... Ne vem, koliko to velja zate, ampak spomnim se, da si enkrat omenjal, da te zelo zmoti, če v trgovini prerazporedijo izdelke ali pa če se zamenjajo prodajalke ...

To drži 100%... Takorekoč vse kar ni "po planu" me zmoti.

Lira nikoli nisem vedel ali je ali je sploh pametno se podati v to "zgodbo" na nebojse.

Sedaj vem, da ni brezveze.

Če drugega ne sem dobil en iskren in predvsem "drugačen" odgovor, pa še "vodo drži".
Hvala ti za tole oki

No kakorkoli že, definitivno sporočim, kako se bo tole "razpletlo".

Lira rozicodam
Prijavljen
Strani: 1 ... 7 8 9 [10] 11   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar