|
Smokyboy
|
 |
« dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 12:22 » |
|
Pozdravljeni,
čeprav sem že odprl temo o svojih težavah pod drugo rubriko, je verjetno prav, da na splošno napišem nekaj o sebi še tukaj. Sem poročen, z dvema otrokoma. Takšnih verjetno tukaj ni prav veliko in marsikdo si bo mislil, da v družini ne najdem razumevanja. Na srečo ga, in to ne samo pri ženi, ampak tudi pri starših in tistih sorodnikih, ki vedo za moje težave. Žal samo v razumevanju en morem najti prave tolažbe,ki bi mi pomagala, da se izkopljem iz svojih težav. Sem tudi visoko izobražen, ampak to je verjetno moje prekletstvo, ker sem z branjem nepravih virov in perfekcionizmom spravil samega sebe do položaja, v katerem sem danes. Na terapevtskem izvidu običajno piše anksiozno-depresivna motnja, čeprav gre pri meni za mešanico fobij, paničnih napadov in vsega drugega. V najtežjih trenutkih seveda tudi globoke depresije in težkih misli, ki jih raje ne bi "na glas" zapisal. Pravkar začenjam svojo četrto rundo terapije z AD-ji, kot mi je osebna zdravnica povedala, najverjetneje kar doživljenjsko. Kar je sicer slišati grozno, ampak s tem sem se pripravljen soočiti. Vsaka prekinitev me je doslej namreč obdarila z novim napadom, ki pa so postali vse pogostejši. Tako je od zadnjega minilo slabo leto, od prenehanja jemanja zdravil komaj pol leta. Pa da ne pišem samo o svojih temnih plateh - v izredno veselje mi je, da obstaja društvo DAM in ta spletna stran, na kateri najde človek vzpodbudo in sotrpine, tako da se ne počuti osamljen v svoji težavi. Ker bi rad v prihodnosti spremenil predvsem svoj pogled na svet (vse moje življenje je bil ta namreč izredno pesimističen), upam, da mi boste tisti, ki vam je to morda že uspelo, dali kakšen dober predlog. Glede telesne aktivnosti že vem, na tem bom delal po svojih najboljših močeh. Mogoče mi lahko predlagate kakšno dobro knjigo za preusmeritev pogledov na svet v pozitivno smer, učenje samonadzora in povečanje samozavesti (to je namreč tudi moj velik problem). Pa kakšne dodatne oz. dopolnilne terapije (nekaj seans KVT sem že opravil, a se bojim, da me moja terapevtka ne bi okarakterizirala kot zelo kooperativnega - to sem sedaj trdno sklenjen spremeniti). Lep pozdrav vsem skupaj in upam na prijetno druženje.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.089
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 12:41 » |
|
Pravkar začenjam svojo četrto rundo terapije z AD-ji, kot mi je osebna zdravnica povedala, najverjetneje kar doživljenjsko. Kar je sicer slišati grozno, ampak s tem sem se pripravljen soočiti. Vsaka prekinitev me je doslej namreč obdarila z novim napadom, ki pa so postali vse pogostejši. Tako je od zadnjega minilo slabo leto, od prenehanja jemanja zdravil komaj pol leta.
NE jemlji tega kot za BREZIZHODNO. Tudi sam sem imel v zadnjih 15 letih kar nekaj epizod DEPRE, samo sem vse "podzravil" samo z ADji. Ko je bilo bolje ukinil in....sedaj pa prvic s pomocjo 2 letne psihoterpije pocasnim zmansevanjme ADje in IZPOSTSTAVALJI upam da resujem ANSKE in DEPRE. Depra je sla.... po dobre pol leta, ANKSIOZNOST pa se se vedno pojavlja dnevno. Samo je boj in uspesnst veliko boljsa kot pri zadnjih poskusih. Veliko pripomore tudi forum in drusto DAM in moja psihologinja ki me je izvlekla iz se tako hudih misli in obcutkov. Torej poisici strokovnjaka z katerim bosta delala. VEc bos vlozil vec bos dobil.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Smokyboy
|
 |
« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 12:49 » |
|
Pravkar začenjam svojo četrto rundo terapije z AD-ji, kot mi je osebna zdravnica povedala, najverjetneje kar doživljenjsko. Kar je sicer slišati grozno, ampak s tem sem se pripravljen soočiti. Vsaka prekinitev me je doslej namreč obdarila z novim napadom, ki pa so postali vse pogostejši. Tako je od zadnjega minilo slabo leto, od prenehanja jemanja zdravil komaj pol leta.
NE jemlji tega kot za BREZIZHODNO. Tudi sam sem imel v zadnjih 15 letih kar nekaj epizod DEPRE, samo sem vse "podzravil" samo z ADji. Ko je bilo bolje ukinil in....sedaj pa prvic s pomocjo 2 letne psihoterpije pocasnim zmansevanjme ADje in IZPOSTSTAVALJI upam da resujem ANSKE in DEPRE. Depra je sla.... po dobre pol leta, ANKSIOZNOST pa se se vedno pojavlja dnevno. Samo je boj in uspesnst veliko boljsa kot pri zadnjih poskusih. Veliko pripomore tudi forum in drusto DAM in moja psihologinja ki me je izvlekla iz se tako hudih misli in obcutkov. Torej poisici strokovnjaka z katerim bosta delala. VEc bos vlozil vec bos dobil. Hvala za vzpodbudo. Psihoterapija, ki jo omenjaš, je to kot psihoanaliza, kognitivno-vedenjska terapija ali kaj drugega?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Lost
Administrator
Heroj

Odsotni
Spol: 
Prispevki: 8.089
I'm not lost, just undiscovered.
|
 |
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 12:52 » |
|
Hvala za vzpodbudo. Psihoterapija, ki jo omenjaš, je to kot psihoanaliza, kognitivno-vedenjska terapija ali kaj drugega?
Ponavadi o psihoterapiji presodi Psihiater ki NAJ BI te najbolje poznal, oziroma lahko sam izbiras katera ti je blizje. SAM ze vec kot 2 leti delam na kognitivno-vedenjski terapiji , druge poznam samo iz opisov ki sem jih prebral.
|
|
|
|
« Zadnje urejanje: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 13:25 od Lost »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Ribica
|
 |
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 13:04 » |
|
Za branje priporočam Alikimija čustev, avtorica Tara Benett-Goleman. Predgovor napisal Dalajlama. Meni je zelo pomagala.
LP Ribica
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Matjaz
Novinec / novinka
Odsotni
Prispevki: 19
|
 |
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 06. oktober 2008 ura: 13:31 » |
|
smokyboy,
strinjam se s tvojo ugotovitvijo, da bolj ko je oseba izobražena in inteligentna, bolj se lahko "zakoplje" v težave.
razlogov za tvojo depresijo ne poznam, že sama ugotovitev njih pa je ključnega pomena za izboljšanje tvojega stanja. se tvoje želje, cilji ne ujemajo z dejanskim stanjem? o vzrokih za tvoje stanju bi lahko v nedogled špekuliral: travme iz otroštva, starši, služba ...
kar je bistveno, je da si razširiš zavest, da začneš pisati o sebi, o krizah po svetu, da ne boš več ozko fokusiran samo nase. in boš videl, da človek, ki je srečno poročen, ima 2 otroka, je visoko izobražen, ima lahko veliko razlogov za osebno zadovoljstvo.
otroci naj ti bojo vodilo pri tem. posveti se jima, tako kot bi se vsak starš moral posvetiti svojim otrokom oz svojemu poslanstvu, poskrbi za njuno "srečo", fizično in psihično zdravje. enako velja za ženo.
najdi si šport, ki te bo "zasvojil", s katerim se boš redno in dosledno lahko ukvarjal. postavi si cilje in jih izpolni.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Nativa
Aktiven član/ica

Odsotni
Prispevki: 150
|
 |
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 13:55 » |
|
Smokyboy, si OK? Se je kaj izboljšalo?
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
lila
gost
|
 |
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 24. november 2008 ura: 20:05 » |
|
Zdravo, par nasvetov kaj pomaga meni. Najbolj fizična utrujenost, da grem u hrib in to hitro, pa tudi vaje za sprostitev-dihanje, pa ostalo, kar verjetno že poznaš, pa probam se družit z ljudmi, ki me vlečejo ven iz teme- pozitivce, ker jamranje me hitro potegne zraven. To pomaga meni, drugim pa verjetno še kaj drugega.
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
She_
|
 |
« Odgovori #8 dne:: torek, 25. november 2008 ura: 16:53 » |
|
Pozdravljeni,
Sem tudi visoko izobražen, ampak to je verjetno moje prekletstvo, ker sem z branjem nepravih virov in perfekcionizmom spravil samega sebe do položaja, v katerem sem danes.
mhm, poznam to  sicer se pa pridružujem nasvetom drugih, tako da welcome ! 
|
|
|
|
|
Prijavljen
|
She is growing up. *Sebi verjamem in grem naprej.*
|
|
|
|