FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 05. marec 2026 ura: 14:52

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Anksiozost - ponovno, že 5-tič  (Prebrano 7313 krat)
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 16

« dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 06:58 »

Pozdravljeni,

Začelo se je pred 8 leti po rojstvu otroka. Enostavno nisem mogla spat. Ni in ni šlo. Ves čas sem bila v "alertu" in panična oktorg otroka (nosečnost sem preležala). Potem sem po 4 mesecih trpljenja dobila Cipralex in vse se je uedilo. Po 1 letu prenehala, zanosila in 2,5 leti po prvem rojstvu rodila 3. - zoet enako. Zopet Cipralex, zopet vse OK po 2 letih ponovno, zopet 1 leto 1 tableta, potem 1/2 leta polovička. Vse OK. Potem ena zabava, sem se ga malo nacukala in drugo jutro maček in sama sebe sem prepričala, da se mi zopet ponavlja in seveda se mi je.

potem sem 1 leto zopet jedla Cipralex, potem še 1 leto polovičko in sedej je točno 2 leti od tega. Zopet smo imeli domač žur, preveč sem spila, naslednji dan rahel maček in gripa. In kosem zbolela sem se zopet prepričala, da s emi ponavlja - predvčerajšnji sem šla nazaj na 1 tableto Cipralexa, ker sem tako anksiozna, da je za znoret.

Da ponoči vsaj malo spim (4-5 ur, kar je že OK, glede na to, da se mi je zgodilo včasih prej, da 48 ur nisem nič), zvamem 0,25 mg Helexa, dokler mi Cipalex ne bo popolnoma prijel

Saj, bo, ali ne?

Malo vzpodpudnih besed prosim, ker mi gre na jok. Očitno bom morala biti stalno na AD. Pa lahko tako menjujem, da sem nekaj časa - 1 leto na polovički - potem zopet cela - pa polovička....
Help in hvala vsem, ki mi bodo odgovorili.

LP Maja
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 974

« Odgovori #1 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 07:31 »

Pozdravljena med nami!
Ja, naj te potolažim, da bo še vse dobro. Če ti je prijelo 4x ti bo tudi tokrat....
Tudi meni se je porušilo med nosečnostjo. Nisem mogla spati, dihati,....v glavnem sem bila sigurna
da ne bom prišla iz tega. Meni ad nikakor ni prijel in sem jih morala menjati kar nekaj.
Zdaj je v redu in TUDI S TABO BO TAKO

Opozorilo za vse nas: alkohol ni za tako vrsto ljudi ( če sploh za katero)
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #2 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 08:37 »

Marina hvala,

Samo to sem potrebovala, da mi rečeš, da bo dobro. Vem, da mi je AD vsakič, prijel in tudi vem, da bo tokrat, le tako tako strah me je.

Vsake vzpodpbudne besede sem vesela.

P.S. Imam srečo, da imam super moža, ki me razume in podpira.

LP, M.
Prijavljen
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 08:39 »

Še vprašanje:

Pred spanjem sem si zdaj 2 noči vzela 0,25mg Helexa - potem vsaj 4 ure spim. kaqj se lahko navadim? - naj ga vzamem vsako 2. noč?

Hvala in LP
M.
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #4 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 08:49 »

Ad-ji brez ustrezne psihoterapije ne bodo pomagali - to je dejstvo!

Glede Helexov - ce jih redno jemljes (v tvojem primeru zdaj 0'5mg/dan ), se lahko po dolocenem casu razvije toleranca, ceprav so to se vedno dokaj majhne kolicine! Jaz sem jedel taksno kolicino 14 dni skupaj, pa nisem imel nobenih posledic..ampak to sem jaz..

Citiraj
naj ga vzamem vsako 2. noč

Na tak nacin jih lahko jemljes kar nekaj casa, ker so to res minimlane kolicine..

Helexov vseeno jej cim manj, ker ti pomagajo samo zacasno in ne resujejo tezav dolgorocno!

Citiraj
Jst se že 2 leti mučim.hodim na psihoterapijo,

Mogoce bi pa morala zamenjati terapijo!??

lp
Prijavljen
alimali
gost
« Odgovori #5 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 09:36 »

Vse bo še v redu.
Sami sebi smo največji sovražnik, ker se velikokrat prepričamo,, da bo nekaj narobe in potem tudi je. Tako je bilo tudi v tvojem primeru. Poskusi se sprostiti.
Zdaj si že dvakrat vzela Helex, danes pa poskusi,, da ga ne boš kar takoj vzela. Če res ne boš zaspala, ga nekje do 1 ure zjutraj še lahko vzameš. Drugače pa za Helex,Xanax,Lexaurin in podobne velja, da se ob uporabi 3x1 na dan nekje v 1 mesecu navadiš. To je zelo na splošno. Za vsakega posameznika je lahko ta doba zelo različna.
LP
Prijavljen
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 10:06 »

Hvala vsem za vzpodbudne besede. Samo, da bo vse zopet OK. Ker Cipralex mi je vedno pomagal in to zelo dobro. Šla sem tudi na pshioterapijo, ampak ker sem čakala 6 mesecev sem prišla na vrsto, ko sm že bila OK.

Drgače pa imam danes rahlo vrtoglavico. Mislite, da je to od Cipralexa?
Utrujena sem, ker malo spim, ampak spim vsaj nekaj. Helex pa vzamem samo zvečer. Včeraj sem probala brez, pa ni šlo in sem ga vzela ob 1h zjutraj.
Prijavljen
marina
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 974

« Odgovori #7 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 10:34 »

Oprosti, da vprašam, koliko si stara?
PA verjemi, da boš ok rozicodam
Prijavljen

Samo dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost - ampak za vesolje nisem povsem prepričan.«
A. Einstein
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 10:35 »

42 let.
Prijavljen
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: sobota, 16. februar 2013 ura: 10:36 »

Hvala marina,

Vsaka vzpodbusna beseda mi pride prav  Smiley
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #10 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 00:13 »

Nic ne skrbi, lepo jemlji Helex ze okrog 22. ure, da bos spala najmanj vsaj do 5. ure in bos vsaj za silo naspana. Ko pa ti bo Cipralex prijel, pa bos spet lahko spala, tako kot ponavadi spis potem in ne bos vec rabla helexa  Smiley
Prijavljen
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 00:39 »

Hej,

Včeraj in predvčerašnjim mi je Helex pomagal, danes sem ga ob 23h vzela 0,5 mg - se ppravi 2, pa sem zmatrana kot vol, a ful anksiozna. in seveda zdaj sem anksiozna, da ne bom mogla spat in da mi helex već ne pomaga. Za ponoret!!!

Pomagajte!
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #12 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 02:44 »

Helex v bistvu ni za zaspat. Za uspavanje se uporablja lexilium, lexaurin, tako pravi v navodilih. Imej kak dan brez  helexa. Bos vidla, kaj bo. Ce je tako in si ze na 0'50 mg helexa, izgleda, da ti res ne deluje v to smer, zato ga v izogib nadalnji toleranci takoj losaj  pomezik   Sicer bo moral antidepresiv ze zdaj, še preden prime proti nespecnosti, zate delati dvojno  : proti depresiji in normalni spanec + zdravljenje narascajoce zivcnosti zaradi uporabe nedelujocega helexa, na katerega si dobila toleranco in te bo ad moral resevati tudi iz tolerance dol, torej mu bo za osnovni namen odvzeto nekaj moci in bo trajalo dolgo, da prime. Kdor jemlje vecje doze pomoirjevla z antidepresivi, mu antidepresiv pogosot ne pride do izraza, ce pa clovke neha s pomirjevalom, pa se mu poslabsa. Res raje ne dajat dodatnega dela antidewpreisvu s helexom, ki samo zakasni zazadravitev, nespecnost je huda rec in kronicna. Zdaj te prvi mesec spravlja iz depresije, po 2 mesecih bos ze zacela globoko spati, morda ze v 1 mesecu ali vmes. Do takrat pa potrpis. Zdaj pa jaz tud grem  closedeyes Lahko noc.
Prijavljen
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 09:08 »

Neimenovana, hvala.

Glej malo moram spat - danes nisem celo noč NIČ, pa čeprav sem vzela 0,5mg Helexa. kaj bi ti za spanje raje vzela lexaurin? - vsaj da zaspim kako urco ali dve. Helexa pa ne bom več vzela.

prosim,če mi lahko kdo odgovori. Hvala.
Prijavljen
alimali
gost
« Odgovori #14 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 10:42 »

Jaz vzamem Lexaurin, če je res resss hudo. Drugače pa nič in raje malo potrpim potem pa si ponavadi tretji dan že tako sesut, da potem dobro spiš celo noč.
To niso uspavala in tudi dvomim, da jih rabiš. Tistega hudiča se pa res lahko hitro navadiš. Pa tudi sama pri sebi moraš razčistiti in se ne toliko naslanjati na zdravila. Helex pomaga ali pa tudi ne. Vse je odvisno kako imamo že prej razčiščeno v glavi.
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #15 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 14:11 »

Mislim da ni vse v glavi, pac pa je vse v kemiji.  kiselnasmeh Ni treba v nic dajat ucinkovitih in nepriljubljenih zdravil, . Ce bi blo v glavi vse razcisceno, namrec, potem te kemije ne bi nihce potreboval ! Ko enkrat prime, prime tudi za vse druge tezave, ce je vzrok nespecnosti anksioznost ali depresija, bo z antidepresivom odpravljena tudi njena nespecnost. Ima  majcimaja to sreco, da ji proti nespecnosti pomaga antidepresiv. Da bi le blo pri vseh tako! Enim nam pomaga samo pomirjevalo ali uspavalo in ne spimo niti po antipsihotiku zaradi prazne glave po njem, samo brezvezno mucenje, pomoc je blizu, nujno je redno jemanje ob isti uri zvecer, potem pa me kregajo zaradi "odvisnosti". Kaksna odvisnost, saj pa je vseeno, ce vse zivljenje jemljes antidepresiv ali pomirjevalo, samo da je antidepresiv drazji in se od njega boljse zasluzi. Ko sem prvic imela antipsihotik kot 15 letna, nisem spala nic.
Prijavljen
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 17:36 »

Kaj pa, če bi za spanje enkrat vzela Dormicum? Toliko, da malo zaspim? Kaj pravite?
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #17 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 18:39 »

Ti pa se res spoznas na uspavala in pomirjevala. Jaz sem prejsnji mesec rekla, ali lahko zacnem jemati Dormicum, da bi mogoce zbrala pogum, pa sem bla zavrnjena, ker se tega po novem ne sme vec predpisovati in mi ga ne bi pisali sploh.  Pomirjevala so ostala na listi dovoljenih zdravil proti nespecnosti, ker jih dohtarji in ostali, ki odlocajo o nas, še samivcasih morajo vzet.  NIkoli v zivljenju ga nisem poskusila, doma ga imam 1 skatlico, ampak si ga ne bi nikoli upala vzeti. Ni take ure in takega poguma. Se bojim nezavesti in vsake tablete, ki vpliva na zivce. Sama uporabljam  lexaurin, ki ga poznam, namesto antidepresiva, vsak vecer 1 tbl za odpravljanje nespecnosti.
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.603

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #18 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 19:14 »

Kaj pa, če bi za spanje enkrat vzela Dormicum? Toliko, da malo zaspim? Kaj pravite?

Dormicuma NIKAR, kajti to je eno najmočnejših uspaval in jih dajejo samo v bolnici
pred kakšnim posegom, drugače je pa za jemanje zelo nevarno....sem nekje prebrala, da
je to nadomestek za heroinsko omamo.... seznojim

Svetujem ti, da se raje čez dan precej razgibaš...se izogibaš pijač, ki vsebujejo kofein in
pred spanjem obvezno sproščanje mišic, pa spanje ob isti uri, verjemi da se ti bo uredilo  oki

Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
majcimaja71
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #19 dne:: nedelja, 17. februar 2013 ura: 19:24 »

Toja hvala za opozorilo.
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni