FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:05

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Depresija ponovno  (Prebrano 3201 krat)
IRIS
gost
« dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 09:45 »

Lep pozdrav vsem.
Pred petnajsimi leti,sem prvič zbolela za depresijo.Zdravila sem se z AD ladomil.S pomočjo moza,druzine in prijateljev, sem se pozdravila v pol leta.Junija letos pa sem zopet zbolela.Med tem casom,ko sem ponovno zbolela sem imela kup tezav in problemov.Zdravila sem se s hormonsko terapijo glede zanositve,zbolel mi je tudi moz k sreci je sedaj v redu,prav tako pa sva se preselila drugam in zamenjala okolje.Preslila sem se namrec v hišo,prej pa sem zivela v bloku.Junija letos sem v sluzbi dozivela panični napad,ki ne najdem vzroka zanj.Potem pa se mi je začelo zdravsveno stanje z vsakim dnem slabšati.Pomoc sem poiskala hitro pri splosni zdravnici,ter mi takoj postavila diagnozo depresija in panicni napadi.Dobila sem cipralex in pomirjevalo.Ko sem začela z jemanjem zdravil sem imela kar dosti stranskih učinkov.Ker se stanje ni kaj dosti izboljsevalo mi je dozo cipralexa povecala na dve tableti 20 mg dnevo.Sedaj se je moje stanje nekoliko popravilo.Hodim tudi na skupine za smopomoc prav tako pa sem prejšnji teden obiskala psihologa.Sprašujem pa se oz.sprašujem vas zakaj se vsako jutro,ko se zbudim bojim dneva?Prav tako pa je padla moja samozavest na nulo.Moram se povedati,da se iz dneva v dan primerjam z drugimi ljudmi in to s samo slabimi oz.tistimi ki so prav tako zboleli.Lp pozdrav vsem,upam da bo kdo našel kak odgovor zame
Prijavljen
eli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 341

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 09:50 »

Dobrodosla.....

Ja to s epredobro poznam...strah pred dnevom...se mi je enako dogajalo....
Samo meni se je mocno izboljsalo...s pomocjo cipralexa....delanja na sebi...skupine za samopomoc.
Re spa je,da vse skupaj ne gre na hitro....Pocasi..lezemo navzgor...korak za korakom....mali napredki...s tem se ti dvigne tudi svoja samopodoba..ko vidis...da ti uspeva...Veliko spremenb s eti je zgodilo.......zato je to skoraj normalno....

vse dobro

eli
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 09:54 »

Iris pozdravljena !
Glede na napisano,bi bilo skoraj čudno za nas občutljive,da bi vse prepreke minile brez posledic.
Hočem ti povedati,da si zelo veliko sprememb doživela v kratkem času in zato te je telo začelo opozarjati,da ne zmore več.Jaz se zdravim že nekaj let,pa so še vedno dnevi,ko sploh ne vem ali naj vstanem ali naj ležim.Glede na to,da si hitro piskala pomoč.da obiskuješ skupine za samopomoč,mislim da boš kmalu začela drugače sprejemati svoje težave .
Drži se !!!

lp
Prijavljen
IRIS
gost
« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 10:36 »

Ker sem ze enkrat prebolela depresijo,vem da se da pozdravit.Ampak sedaj pa vseeno v meni kluva črv kaj pa ce ne bo slo.
Prijavljen
Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.089

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 11:01 »

Ker sem ze enkrat prebolela depresijo,vem da se da pozdravit.Ampak sedaj pa vseeno v meni kluva črv kaj pa ce ne bo slo.

Dvomi in strah so "bistvo" depresije. Tudi ko nam ze enkrat uspe nismo sigurni da nam o drugic, samo meni je. Vsakega slabe dne se ustrasim " ALi se depra vraca" NE se ne . V depri si ponavadi 24 ur brez volje
in energije, sedaj pa se to dogaja samo nekajkrat dnevno ob vecjih stresih in preizkusnjah.
Lepo naprej kot so ti svetovale ze prehodnice....in uspelo ti bo....
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
IRIS
gost
« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 11:39 »

Trenutno oziroma zadnje dni me moti to,da nisem toliko depresivna,bolj sem vzemirjena,nevrotična.
Ali to tudi spada zraven k depresiji.
Prijavljen
Putka
gost
« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 12:34 »

To spada k paničnim napadom in anksioznosti.
Prijavljen
bikica66
DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.109

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 12:53 »

Iris to je kot en velik paket - samo,da ga nismo mi prav nič veseli,ko ga dobimo  Sad
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar