FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sreda, 03. junij 2026 ura: 15:06

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Krč vseh mišic oz. telesa. Kaj je to? Zakaj?  (Prebrano 3216 krat)
masterJB
gost
« dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 16:25 »

Kadar nervozno spim in to je velikokrat, imam pa tudi močne sanje, takrat vstanem zelo zbit. Nenaspan,
nesposoben za delo, s potnimi rokami. Sem kot ''cota''. Mišice pa imam v krču! Moje telo izgleda (čutim) napeto, kot kakšen porcelanst spomenik, v katerega, če bi kdo vrgel kamen, bi se sesul na 10.000 delcev. Nisem sproščen, takrat sem bojazljiv. Razmišljam težko. Moj govor je nerazumljiv. Dekle pa pravi, da zgledam odsoten s kristalnimi očmi. Ko pa pridem iz službe, se moram nujno vležt. In kaj se zgodi?
Samo, da zaspim 5, 10, 15 minut. Sem čisto drug! Ko popoldan zaspim, mene ta krč spusti. Prav začutim in tudi drugi včasih to vidijo, da me kar ''cukne'' na kavču, ko me ta krč spusti. Spet sem voljan delati, sem dobre volje, telo je sproščeno, razmišljamo normalno ...
V kolikor takrat ne zaspim malo popoldan sem potem hudo zanič. Sem adijo.

Hkrati pa se mi tudi dogaja, da ko lepo, mirno ter ''sladko'' prespim noč in se ''krasno'' zbudim. Sem voljan delati ... takšen sem kot moram biti oziroma takšen kot bi si vedno želel biti. A sčasoma, proti opoldnevu, mi začne padati koncentracija, malo že čutim utrujenost (čeprav delam le še štiri ure tisti dan) ... A prebrodim s kakšno kavo. Popoldan je zaželjen kratek počitek. Zakaj se tako močno utrudim od razmišljanja, od ''dela'' z možgani???

Zdi se mi, da moji možgani delajo, ne vem če se bom prav izrazil: ''hiperaktivno''. Imam vihar v možganih.
Razmišljajo veliko in o vsem. In potem hitro ugasnem. Moral bi si malo ''očistiti'' možgane. Ne vem kaj mi je?

Sem tudi hitro razdražljiv (sploh, če sem ne naspan).

Za pomiritev ''duše'' sem poskušal s Persenom, pa se mi je vrtelo drug dan. Imel sem ''feeling'', kot da bi bil drug dan rahlo zadet ...

Sedaj 14 dni jemljem Bilobil forte. Najprej sem jemal teden dni zjutraj in zvečer, pa se mi je po jutranji kapsule spalo, sedaj vzamem samo zvečer. Nimam še nobenih rezultatov, pa tudi v navodlilh piše da so rezultati vidni po 1 mesecu.

Hodim (hodiva) kar nekaj na sprehode, in tudi kar nekaj prekolesariva. Sicer me fizično delo sploh ne izmuči tako kot psihično. Ali pa v razmerju 1:100, če hočete. Fizično delo me celo sprošča (košnja trave, itd.)

S punco sva skupaj 8 mesecev. Ona pač misli, da takšen sem.
Vendar jaz nočem biti takšen, nočem se od razmišljanja oziroma od dela z možgani takoj in tako utruditi!

In še vedno je čas okoli volitev. Če sem pogledal, koliko so predsedniki strank imeli govorov, nagovorov
volivcev, razna soočenja čez dan, in na koncu še velikokrat zvečer. In to kar 1 mesec. Če bi moral jaz toliko prepotovati itd. Bi zvečer ugasnil in drugi dan bi bil zanič. Oprostite, da omenjam politike.
Lahko bi športnike, pevce, igralce ...

Vljudno prosim za nasvet.

In se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
Prijavljen
Tayana
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 532

« Odgovori #1 dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 17:56 »

Pozdravljen MasterJB in dobrodošlica!

Tudi jaz imam to motnjo, da se mi možgani zelo hitro utrudijo. Sem že spraševala psihiatre, kaj je na stvari, da se mi to dogaja, pa sem dobila vedno odgovor, da to povzroča depresija. Ampak jaz pač mislim, da ni tako (čeprav mogoče nimam prav). Prej lahko rečem, da dobim depresijo, ker se s tem problemom ne morem in ne morem sprijazniti in me boli. Zdi se, da ne bom nikoli dobila pravega odgovora na to vprašanje. To me včasih zelo teži, saj sem zelo vedoželjna, rada bi brala, se učila jezike, vendar še zdaleč ne morem koristiti možganov v taki meri, kot bi si želela, ker jih prehitro premaga utrujenost. Moram jim dati ogromno počitka, kar pa mi ni niti najmanj všeč. Tako, da ti ne morem dati odgovora, zakaj se ti to dogaja. Po mojem mnenju nam je v zibelko dana mera energije, ki jo premorejo možgani. Drugega razloga ne vidim.

Glede krčev v telesu: lahko je marsikaj. Tvoj opis pa me malo spominja na napetost mišic, ki jo občasno imam tudi jaz. Psihiater mi za ta problem predpisuje Akineton tablete, ki mi zelo pomagajo in sprostijo mišice. Lahko pa gre pri tebi za kaj drugega. Vsekakor bi bilo dobro iti k zdravniku in mu razložiti, kaj se ti dogaja. Čemu bi po nepotrebnem trpel, ko se lahko najde rešitev za ta problem!

Toliko z moje strani.  Smiley
Prijavljen
eli
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 341

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 08:44 »

Pozdravljen!

Predlagala bi ti..obisk pri zdravniku..psih...Krc vseh misic...hm...meni je logicno...tudi sama sem bila vsa zategnjena....ker ce smo nonstop napeti....so misice v krcu...
Sprehodi,kolesarjenje so super.....samo ce to ne odpravi tvojih tezav....je bolje it k zdravniku,kot pa da sam nekaj ekserimentiras.....

vse dobro....

eli
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 08:48 »

Probaj progresivno mišično sproščanje.
Ti bo koristilo...napneš in popustiš glavne mišične skupine, po vrsti...
Učinkovito sprosti fizično telo in s tem tudi duha.
Na ta način se tudi hitreje naučiš prepoznat kdaj si "spet zategnjen".

V knjižnici dobiš knjižico in CD z vodenjem.

GLOBINA SAMODOTIKA
Avtor: Doris Adamčič Pavlovič
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
masterJB
gost
« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 29. september 2008 ura: 22:22 »

Hvala za odgovore.

Pa lahko kdo svetuje kaj proti hitri ''utrujenosti možganov''?
Kar nekaj izdelkov sem že zasledil. Recimo v DM-u imajo kar nekaj tega, pa v lekarnah, itd.
Kaj mi lahko priporočate, kot brez recepta?

Lp
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar