|
masterJB
gost
|
 |
« dne:: nedelja, 28. september 2008 ura: 16:25 » |
|
Kadar nervozno spim in to je velikokrat, imam pa tudi močne sanje, takrat vstanem zelo zbit. Nenaspan, nesposoben za delo, s potnimi rokami. Sem kot ''cota''. Mišice pa imam v krču! Moje telo izgleda (čutim) napeto, kot kakšen porcelanst spomenik, v katerega, če bi kdo vrgel kamen, bi se sesul na 10.000 delcev. Nisem sproščen, takrat sem bojazljiv. Razmišljam težko. Moj govor je nerazumljiv. Dekle pa pravi, da zgledam odsoten s kristalnimi očmi. Ko pa pridem iz službe, se moram nujno vležt. In kaj se zgodi? Samo, da zaspim 5, 10, 15 minut. Sem čisto drug! Ko popoldan zaspim, mene ta krč spusti. Prav začutim in tudi drugi včasih to vidijo, da me kar ''cukne'' na kavču, ko me ta krč spusti. Spet sem voljan delati, sem dobre volje, telo je sproščeno, razmišljamo normalno ... V kolikor takrat ne zaspim malo popoldan sem potem hudo zanič. Sem adijo.
Hkrati pa se mi tudi dogaja, da ko lepo, mirno ter ''sladko'' prespim noč in se ''krasno'' zbudim. Sem voljan delati ... takšen sem kot moram biti oziroma takšen kot bi si vedno želel biti. A sčasoma, proti opoldnevu, mi začne padati koncentracija, malo že čutim utrujenost (čeprav delam le še štiri ure tisti dan) ... A prebrodim s kakšno kavo. Popoldan je zaželjen kratek počitek. Zakaj se tako močno utrudim od razmišljanja, od ''dela'' z možgani???
Zdi se mi, da moji možgani delajo, ne vem če se bom prav izrazil: ''hiperaktivno''. Imam vihar v možganih. Razmišljajo veliko in o vsem. In potem hitro ugasnem. Moral bi si malo ''očistiti'' možgane. Ne vem kaj mi je?
Sem tudi hitro razdražljiv (sploh, če sem ne naspan).
Za pomiritev ''duše'' sem poskušal s Persenom, pa se mi je vrtelo drug dan. Imel sem ''feeling'', kot da bi bil drug dan rahlo zadet ... Sedaj 14 dni jemljem Bilobil forte. Najprej sem jemal teden dni zjutraj in zvečer, pa se mi je po jutranji kapsule spalo, sedaj vzamem samo zvečer. Nimam še nobenih rezultatov, pa tudi v navodlilh piše da so rezultati vidni po 1 mesecu. Hodim (hodiva) kar nekaj na sprehode, in tudi kar nekaj prekolesariva. Sicer me fizično delo sploh ne izmuči tako kot psihično. Ali pa v razmerju 1:100, če hočete. Fizično delo me celo sprošča (košnja trave, itd.) S punco sva skupaj 8 mesecev. Ona pač misli, da takšen sem. Vendar jaz nočem biti takšen, nočem se od razmišljanja oziroma od dela z možgani takoj in tako utruditi! In še vedno je čas okoli volitev. Če sem pogledal, koliko so predsedniki strank imeli govorov, nagovorov volivcev, razna soočenja čez dan, in na koncu še velikokrat zvečer. In to kar 1 mesec. Če bi moral jaz toliko prepotovati itd. Bi zvečer ugasnil in drugi dan bi bil zanič. Oprostite, da omenjam politike. Lahko bi športnike, pevce, igralce ...
Vljudno prosim za nasvet. In se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
|