FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 30. april 2026 ura: 12:09

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: PONAVLJANJE EPIZOD DEPRESIJE  (Prebrano 2814 krat)
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 76

« dne:: ponedeljek, 27. avgust 2012 ura: 08:50 »

Hellouuuuuu  Smiley

Ali se vam ponavlja depresija in v kolikem času in kaj je pravzaprav razlog ponovitve? Določen dogodek ali se vrne tudi kot strela z jasnega? =)

In še...psihijatrinja dr.Vitez...Poznate?

Lp vsem članom  rozicodam
Prijavljen
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #1 dne:: torek, 28. avgust 2012 ura: 10:08 »

Nobenega?  closedeyes
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #2 dne:: torek, 28. avgust 2012 ura: 11:19 »

Ali se vam ponavlja depresija in v kolikem času in kaj je pravzaprav razlog ponovitve? Določen dogodek ali se vrne tudi kot strela z jasnega? =)

Depresija se lahko povrne...ponavlja ali pa je ni nikoli več... oki
Razlog:
- nepravilno zdravljenje
- prehitro opuščanje AD
- nepredelani vzroki
- nenaden stres ali novi vzroki (morda menjava službe, izguba drage osebe....itd)

Vendar vedi, da pa je DEPRESIJA OZDRAVLJIVA, če delamo na sebi in redno jemljemo AD in obiskujemo
psihiatra in psihoterapevta... Smiley

In še...psihijatrinja dr.Vitez...Poznate?

Ne poznam!
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #3 dne:: torek, 28. avgust 2012 ura: 11:56 »

Toja, hvala za odgovor.  Sem mislila,da sem sama Smiley

Mene zopet nekaj grabi..pa ni nekega razloga...verjetno prej, ker je bil dolgčas v službi in me je nenadoma nekaj "prebliskalo" in zdaj me to kar drži in me vleče nazaj...

Že kličem psihijatra....

Je pa zanimivo...2x se mi je zgodilo ali celo 3x in še vsakič, ko se je ponovilo, se ne znam kontrolirat..sploh se ne morem.....kar tonem in tonem nekam nazaj, kjer sem se takrat komaj skobacala... Cry  Cry  Cry  Cry  Cry  Cry  Cry  Cry  Cry  Cry  Cry  Cry
Prijavljen
žuna
gost
« Odgovori #4 dne:: sreda, 29. avgust 2012 ura: 11:18 »

kadar mene poprime depra, počakam, da mine ... in ne delam neumnosti Embarrassed
počakam 2, 3 dni, včasih tudi teden.
Bilo je obdobje, ko sem bila stalno v depresiji...

Opozorila bi, da zdravljenje depresije ni samo delo na sebi in redno jemanje ad; mnogo ljudi jo pozdravi brez jemanja ad ali pa so opustili ad-je sred zdravljenja depre. In so sedaj  oki

najbolj pomaga ukvarjanje s pozitivnimi zadevami - preverjeno! kadar pa je pretežko,pa počakaj, da tudi depra malček zmaga,potem pa odide. Ima pa vsak svoj sistem rešitve - najslašbe pa je samo jemanje adjev in jamranje ter večne misli o vsem slabem, brez kančka truda, da bi delal na sebi še sam,brez kemije, ne samo izključno z njo.
« Zadnje urejanje: sreda, 29. avgust 2012 ura: 11:21 od žuna » Prijavljen
krasendan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 494

« Odgovori #5 dne:: sreda, 29. avgust 2012 ura: 11:36 »

Živjo sončeko...

depresija se lahko pojavi brez nekega konkretnega razloga. Vsaj zdi se lahko tako. Načeloma pa je lahko vzrok globlji. Fino je, da boš poiskala strokovno pomoč. In dobro si prepoznala, da ne moreš kontrolirati in kar toneš. Na psihoterapiji, te naučijo tega, obvladovanja, z različnimi tehnikami ali pogovori. Žal je tako, da se moramo na novo naučiti nekaterih procesov, da lažje funkcioniramo, ker se je nekje v našem razvoju zgodilo, da nismo bili naučeni tega, kar bi morali biti. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov, se razvijejo nekateri obrambni mehanizmi, ki so nam pomagali preživeti določeno obdobje, ki pa sedaj niso več funkcionalni. In tu pomaga psihoterapija. Ali pa pridi na kakšno od naših skupin za samopomoč.

Absolutno pa nisi sama... Kar nekaj nas je tule gor, ki smo ali pa še doživljamo podobno.
Prijavljen
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #6 dne:: sreda, 29. avgust 2012 ura: 13:26 »

Žuna, hvala...jaz tudi malo čakam,da mine, samo sem se preveč ustrašila, da se mi bo vrnilo..in kaj dela psiha ej...avtomatsko te vleče nazaj...kljub trudu, tonem... Cry  Cry  Cry

Krasendan, tudi tebi hvala, ker si se oglasil/a...pred leti je bilo res hudo z mano, so mi pa dost tablete pomagale, moram priznat...pila sem asentro...

Pa od vaju je tudi kdo pil tablete? Sem na hitro gor, pa ne uspem kako vašo izkušnjo prebrat...

Lp  rozicodam
Prijavljen
krasendan
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 494

« Odgovori #7 dne:: sreda, 29. avgust 2012 ura: 14:41 »

Ja jaz sem na AD...

Počasi jih zmanjšujem...še malo pa bom brez...

Sej gre...samo počasi...
Prijavljen
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #8 dne:: sreda, 29. avgust 2012 ura: 21:48 »

Oj, krasendan...

Kakšne pa piješ? Jaaaaaa, te stvari trajajo a ne.....vem po sebi, ko se mi je zgodilo že...  Cry
Prijavljen
mina
Global Moderator
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.713

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 30. avgust 2012 ura: 12:04 »

Citiraj
Na psihoterapiji, te naučijo tega, obvladovanja, z različnimi tehnikami ali pogovori. Žal je tako, da se moramo na novo naučiti nekaterih procesov, da lažje funkcioniramo,

Ja, res. Pomaga ti vpogleda v težave in kako se boš z njimi spopadla. Sama počasi uvidiš, kaj delaš narobe in spremeniš napačne vzorce. 
Ali pa se z zavedanjem, da toneš, začneš ukvarjati s stvarmi, ki te držijo gor.
Sama se z depro borim že dolgo (25 let), včasih sem čisto ok, včasih manj, včasih čisto dol. Imam pa posebne "rituale", ki me spomnijo, da sem prišla do točke, ko ne smem niže.

Npr. Prislim se, da se zjutraj preoblečem - zlezem iz pižame, se malce našminkam in počesem. Kot da grem ven, četudi sem doma. Že zvečer si napišem, kaj bom naslednji dan delala. kakšne "opravke" imam (trgovina, urad), grem na kavo (tudi sama) in se prisilim, da gledam naokoli in počnem stvari, ki me veselijo. Pasem možgančke v kakšni trgovini in si podrobno ogledujem ponudbo ipd.
Skratka ne dovolim buči, da ji misli bežijo po svoje, ampak jo prislim, da je zaposlena s podatki in opravki.  sesmejem
Meni pomaga že čez kakšđen dan, največ teden, deset dni. Zavedam pa se, da bo tudi to minilo. Bistveno je, da se ne silim na vso moč, da mora biti takoj drugače.
Prijavljen

If you are depressed, you are living in the past.
sončeko
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #10 dne:: četrtek, 30. avgust 2012 ura: 13:11 »

Pozdravljena mina!

25 let?Huh?? Jojjjjj, to je pa dolga doba res...verjetno piješ tudi ti kake adje ali si jih že?

Jaz se bom tudi morala okupirati z nekimi pozitivnimi mislimi, ker tako več ne gre naprej...še jest ne morem kolko me je zdelalo spet... je pa  grozno to občutje Sad Sad
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar