FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 14. maj 2026 ura: 01:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2 3 4 5   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Narcistična osebnostne motnje  (Prebrano 27193 krat)
zankica
gost
« dne:: sobota, 13. september 2008 ura: 12:32 »

:clap:Včeraj sem gledala dokument.oddajo na TV3 Egomanija -narc.osebnostna motnja in v njej spoznala vse simptome mojega moža.Ne vem kaj naraditi, sam pa gotovo ne bo poiskal pomoči.
Za to motnjo je značilno:veličasten občutek samopomembnosti, obsedenost z močjo, aroganca, potreba po pretirani pozornosti, prepričanje da je edinstven, nevoščljivost, agresija, sla po denarju, maščevalnost, ne sprejema krivde za svoja lastna dejanja, krivdo vedno prejecira na druge, hipohonder....
Prosim ali mi lahko kdo svetuje. Hvala.
Prijavljen
vesnav
gost
« Odgovori #1 dne:: sobota, 13. september 2008 ura: 12:34 »

Nočem biti nesramna, ampak.. zakaj si si takega zbrala oz. je bil tak tudi, ko si ga spoznala?

Sicer pa.. stvar značaja, vedno ne bi vsega pripisala motnjam, potem je cel svet moten, če bi tako gledali...

Bolj gre tu za vprašanje, kako shajaš ti z njim?

V.
Prijavljen
ribič
gost
« Odgovori #2 dne:: sobota, 13. september 2008 ura: 12:41 »

Ja ljubezen je na začetku slepa in ne vidi stvari, ki so kasneje moteče.
Tud jaz mislim, da gre za tak karakter, ki je verjetno prinešen od doma.
Prijavljen
INESITKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 109

« Odgovori #3 dne:: nedelja, 14. september 2008 ura: 15:47 »

brez zamere,ampak ne zdi se mi pametno da na podlagi ene oddaje možu postaviš diagnozo. še psihiatri včasih potrebujejo veliko časa preden da lahko postavijo pravilno diagnozo. tudi sama sem si glede na literaturo postavljala razne psihoze in podobno, pa na srečo ni bilo nič od tega....
Prijavljen

(¨`•.•´¨) Always
`•.¸(¨`•.•´¨) Keep
(¨`•.•´¨)¸.•´ Smiling!
`•.¸.•´
Anakonda
gost
« Odgovori #4 dne:: nedelja, 14. september 2008 ura: 16:56 »

Se strinjam glede postavljanja diagnoze. Vsi se lahko v določenih stvareh najdemo pri kakšnih motnjah, kar pa ne pomeni tudi, da jo res imamo. Eno so osebnostne poteze, ki so izražene bolj ali manj intenzivno, drugo pa so osebnostne motnje, ki so veliko bolj kompleksne.
Prijavljen
masi
Sodelavka/sodelavec DAM
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.805

moja mačkonka Opa

« Odgovori #5 dne:: nedelja, 14. september 2008 ura: 18:06 »

:clap:Včeraj sem gledala dokument.oddajo na TV3 Egomanija -narc.osebnostna motnja in v njej spoznala vse simptome mojega moža.Ne vem kaj naraditi, sam pa gotovo ne bo poiskal pomoči.
Za to motnjo je značilno:veličasten občutek samopomembnosti, obsedenost z močjo, aroganca, potreba po pretirani pozornosti, prepričanje da je edinstven, nevoščljivost, agresija, sla po denarju, maščevalnost, ne sprejema krivde za svoja lastna dejanja, krivdo vedno prejecira na druge, hipohonder....

pri osebnostnih motnjah žal ne vem kako se učinkovito zdravijo in kakšen je rezultat zdravljenja, me pa vse našteto spominja na nekoga, ki bi mu mirno lahko predpisala te vrste motnje  Grin
Prijavljen

Bodi samosvoj, vsi drug so že zasedeni
(O.Wilde)
Devlin
Druge motnje
Veteran
*
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 734

« Odgovori #6 dne:: nedelja, 14. september 2008 ura: 19:40 »

Zankica poglej njega, poglej vase, in razmisli če si z njim srečna. Če je odgovor ne, veš kako naprej.
Prijavljen

Gloda gloda mala Francka, s smrčkom miga kadar spančka, ko pa pride do kosila, je čist pridna žuža mila.

http://www.youtube.com/watch?v=ATGjFcG0jtk&list=UUaT9bOxnLrPKf8YhVL4AgpA&index=4&feature=plc
scorpion
gost
« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 09:31 »

Zanimvo je zakaj rabiš narcistično osebnost, ja....to je tvoja težava...če je res takšen ga NE BOŠ NIKOLI SPREMNEILA!!!

Namreč ob takem človeku lahko živi le mazohist.......treba se mu je podrediti, pozabiti nase in na svoje potrebe..ne smeš pričakovati pomoči , sočutja....skratka ne sme te biti ob njem. Moraš živeti le zanj....
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.216

« Odgovori #8 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 09:45 »

Zanimvo je zakaj rabiš narcistično osebnost, ja....to je tvoja težava...

Strinjam se. Ponavadi izbiramo vedno isti tip partnerja, če ne ugotovimo kaj nas k takim vleče?
Prijavljen

alexx Afro 
scorpion
gost
« Odgovori #9 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 09:53 »

Se strinjam Alex...vleče nas k določenemu tipu..

Pri teh narcisih je težava tudi ta, da so v bistvu veliki reveži, ker so strahotno osamljeni in ne morejo biti nikomur blizu..Zato se partnerju zasmilijo...in doživijo zlom, če ga zapustiš...

Tako imaš na voljo tri možnosti:-ali naprej živiš z njim, se podrediš...izgubiš sebe -zavzameš neodvisno stališče, ga poskušaš prevzagati..kar bo prineslo veliko borbe -oddideš...greš preko njegovih solza in rešiš svojo integriteto..
Prijavljen
Aslan
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 7.889

Kraljestvu našega življenja vladamo mi sami.

« Odgovori #10 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 10:13 »

Zankica spreminjamo lahko le sami sebe.
S tem pa se ponavadi posredno spremeni tudi odnos drugih do nas.

Ne ukvarjaj se z njim in njegovo morebitno boleznijo.
Ukvarjaj se s seboj.

Počni stvari, ki te veselijo, živi svoj dan, svoje življenje.
Partner je sopotnik in ne naša reševalna odprava njegove težave.

Morda spoznaš, da moraš naprej in pustiš zvezo za seboj.
Morda spoznaš, da ko se spremeniš ti, tudi on v tvojih očeh ne bo več tak Narcis.

Predvsem si pomembna TI...in to ni pot v samozadostnost,
ampak je pot do samospoštovanja.
Prijavljen

Resnični prijatelj je ta, ki te drži za roko in se dotika tvojega srca.
scorpion
gost
« Odgovori #11 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 16:32 »

Tudi jaz sem gledal to oddajo...ta človek, ki je nastopal v oddaji je sam sebi priznal, da je narcistična osebnost..To je pri tej motnji izredno redko oz. se ne dogaja..

za narcisa je značilno, da se prikazuje kot najboljši in ne prenese nobene kritike..nobene..

Vsi diktatorji a la  Stalin, Causescu, Hitler, Husein, Milošević, Mugabe itd...so narcistične osebnosti..brez izjeme...kadar naletijo na kritiko jo brezobzirno zatrejo..

zanimivo je, da sami živijo v razkošju medtem ko državljani živijo v revščini...in oni se zato ne zmenijo in nadaljujejo samopoveličevanje, ki nima nobene realne osnove..

Zanimivo pa je koliko ljudi nasede takim egomaniakom in jih poveličuje...

Taki diktatorji so nesreča za ljudi, če pridejo na oblast...to pa je njihova velika želja, ker želijo vladati drugim..

Če pa ima tak človek družino pa vlada doma.....kar ni težko...rezultat je nesreča otrok in partnerja..

« Zadnje urejanje: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 16:38 od scorpion » Prijavljen
zankica
gost
« Odgovori #12 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 16:51 »

oki Hvala, res ste odlični, samo tisto mi ni všeč, ko pravi da na podlagi ene oddaje postavim diagnozo. Diagnoza ta ali ana, saj je vseeno, simptomi so taki. In ali jih je mogoče pozdraviti, verjetno ne, ker taki ljudje ne priznajo nič drugega kot to, da so najpametnejši, najlepši. Njeh je potrebno samo hvaliti. Svoje napeke pa projecirajo na druge, seveda na mene, pa tudi podrejeni so reveži.
Ostaja mi samo ločitev, vem. Samo mož se noče ločiti, ker ni sposoben biti sam in je drugače ena velika reva, revček in narediti bo hotel vse, razen tistega kar hočem jaz, torej da se pomeniva, da se opraviči,da postaviva temelje prihodnosti, samo da ostane z menoj.
Lepo se imejte vsi, Marija
Prijavljen
pupika
gost
« Odgovori #13 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 19:25 »

tole pa ne razumem najbolje.
na podlagi gledanja oddaje si postavila diagnozo, in sedaj se boš na podlagi teh simptomov ločila??
Prijavljen
INESITKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 109

« Odgovori #14 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 20:06 »

tole pa ne razumem najbolje.
na podlagi gledanja oddaje si postavila diagnozo, in sedaj se boš na podlagi teh simptomov ločila??

tudi meni se ne zdi to ok.
s tistim ko sem rekla da si postavila diagnozo prek oddaje, nisem mislila nič slabega, le malo naivno početje se mi zd to, kljub temu da moža zelo dobro poznaš, sem še vedno mnenja da lahko LE zdavnik oz. psihiater postavi pravilno diagnozo. ne zameri mi ker se vmešavam, amapk dejansko je res tako.
Prijavljen

(¨`•.•´¨) Always
`•.¸(¨`•.•´¨) Keep
(¨`•.•´¨)¸.•´ Smiling!
`•.¸.•´
Starlight
gost
« Odgovori #15 dne:: ponedeljek, 15. september 2008 ura: 20:22 »

verjetno je imela zankica locitev ze v planu,..dolocene reakcije ali obnasanje moza in sedaj dolocene ugotovitve pa so mogoce se dodatno podkrepile odlocitev,..
Prijavljen
scorpion
gost
« Odgovori #16 dne:: torek, 16. september 2008 ura: 09:12 »

Jaz pa pravim..HVALA BOGU, da je Zankica spregledala. Zakaj bi pa morala čakati na uradno diagnozo? Sej je dovolj inteligentna, da sama sprevidi kako in kaj in se ne slepi več..

Vendar me zanima kako je tale odnos potekal..na začetku te je verjetno fasciniral s svojo napihnjeno samozavetjo in samooveličevanjem..verjetno si ga občudovala in na nek način podpirala njegovo samopoveličevanje..Morda ti je nazačetku imponiral in si zaradi lastnega pomanjkanja samozavesti iskala oporo v njemu.Šele ko si videla, da ne dobivaš ničesar, sploh pa ne v čustvenem smislu in da postajaš ob tem človeku vedno bolj nesrečna si se začela prebujati..

Narcis ima velik primankljaj na čustvenem področju..NE ZNA DAJATI, torej ne zna ljubiti, ker je dajanje temelj ljubezni..Poleg tega je čusteno hladen, ker v resnici nič ne čuti..Ob njem se počutiš,verjetno zelo čustevno zanemarjena in izčrpana, ker je pravi enery sukcer..(energetski vampir)..

Ne smeš pa pozabiti Zalčica, da imaš tudi ti nekaj pri tem..namreč si komptaibilna z njim, če si zaživela z njim..torej je narcistična motnja tudi del tebe..Morda bi bilo zanimivo slišati kako si ti delovala in kako deluješ v tem odnosu..kako se počutiš?
Prijavljen
Tačka
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 391

« Odgovori #17 dne:: torek, 16. september 2008 ura: 09:58 »

ojoj, res da nisem "od foha" , ampak take "motnje" ima malo morje dedcev, pa tudi kakšna ženščina se najde vmes  Angry..  Tako, da se mi zdi, da si verjetno malo preterala s svojo "oceno"  pomezik..
To ti je prej karakter človeka, če je pa to motnja  Huh? Uf, koliko motenih je pol okrog mene  zvizgam

Če boš pa malo več napisala o njegovi agresiji, maščevalnosti Huh?
Prijavljen

Smeh je pol zdravja ....
scorpion
gost
« Odgovori #18 dne:: torek, 16. september 2008 ura: 10:13 »

Kolesarka..najprej si rekla, da ima to motnjo malo morje decev, potem pa, da je Zalčica malo preterala...Protislovje...

Jaz imam dober občutek za take ljudi, ker sem imel očeta s to motnjo..kar zavoham take ljudi...Recimo Rugelj je bil po mojem mnenju tak kaliber...
Prijavljen
ribič
gost
« Odgovori #19 dne:: torek, 16. september 2008 ura: 10:38 »

Ma, smo taki in drugačni, nekateri imajo pač samo močno osebnost. Pomembno je samo to, da eden ne maltretira in uničuje drugega. Drugač pa vsak lonc najde svojo pokrovko sesmejem
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 4 5   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar