FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
nedelja, 19. april 2026 ura: 18:54

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 [2] 3   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: ta prekleta tesnoba  (Prebrano 12962 krat)
kr.ena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 15

« Odgovori #20 dne:: sreda, 20. junij 2012 ura: 14:03 »

Hvala toja..
Saj poskušam ostati pozitivna, iščem vse mogoče rešitve, optimistično čakam na nove preiskave..To je pa tudi vse s področja strokovnjakov.
Rečejo mi:se bo treba sprijaznit. Halo?? Ne morem se, ne bom se..To se moram nekako urediti. In zaradi vsega skupaj, tudi strahu pred konstantnim ponavljanjem težav z občutkom tesnobe, dodatnih bolečin, izgubljanja zavesti,.. strah ostaja, posledično pa tudi tesnoba. In to ne pelje nikamor..želim si biti stara jst, želim športati, hoditi v službo, živeti takšno življenje kot sem ga včasih-pred tem.
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #21 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 08:52 »

Popolnoma prav imajo, ko ti govorijo, da se moraš sprijaznit s situacijo. Če ti anksa ne more postat 'prijateljica', ti vsaj sovražnica ne sme bit, kakor čudno se to sliši. Ker bolj kot se zaganjaš v njo, bolj kot jo zavestno hočeš porazit, večjo moč dobiva, ker ji sama daješ moment. Nekako tako kot če se potapljaš v živem pesku - bolj mahaš okoli sebe, globlje te posrka vase, če se pa umiriš in prepustiš, imaš možnost, da se povlečeš ven ...

Šele ko se nehaš borit proti njej, se jo lahko naučiš obvladovat, ker se panika zaradi same panike zmanjša. To, da se sprijazniš z realno situacijo, ne pomeni, da ne delaš na tem, da se izboljša, s tem dejansko začneš delat na tem.
« Zadnje urejanje: četrtek, 21. junij 2012 ura: 08:56 od urssska » Prijavljen
kr.ena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #22 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:05 »

Naučiti se obvladovati vse skupaj-v tem je problem. Dokler sem doma, ni problema, se lahko uležem, kadar se slabo počutim. Ampak k sm pa na poti, službi, je pa zadeva dosti slabša. In dostikrat mogoče se razvije ravno zaradi strahu, ki izvira iz podzavesti.
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #23 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:07 »

Anksa vedno izvira iz podzavesti. Koliko časa pa že imaš te težave?
Prijavljen
kr.ena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #24 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:09 »

Malce več kot mesec,.Vsakih toliko časa se začnejo pojavljati problemi z mravljinčenjem, izgubo zavesti zaradi poškodbe hrbetnice, in potem ko to mine, v meni še nekaj časa ostaja tisti strah ali bolje rečeno domišljanje..vse skupaj, kdaj bo spet, kaj bo zdaj.. Preveč se obremenjujem vem Sad
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #25 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:13 »

Česa te je dejansko strah? Kako se je začelo, si izključila druge zdravstvene težave?

Ker anksa ni zadeva, ki bi mela instant rešitev. Ali prehlad, ki ga potrpiš par tednov. Pri večini anksa puhti zelo počasi. Z leti, ne meseci, je pa odvisno od posameznika in njegove konkretne težave ...
Prijavljen
kr.ena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #26 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:15 »

strah ponavljajočih se situacij, da mi ne bi zopet prišlo slabo npr. nekje v trgovini, avtu..

Zdravstvene težave se navezujejo zgolj na hrbtenico..
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #27 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:19 »

Ja, ok, to je anksa pred neugodno situacijo, ampak zakaj ti je sploh slabo v prvi vrsti, to te sprašujem ... gre za težavo, ki je psihičnega izvora v osnovi, ali je bila slabost posledica bolečin in poškodbe?
« Zadnje urejanje: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:24 od urssska » Prijavljen
kr.ena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #28 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:26 »

Saj pravim..sprva zagotovo zaradi bolečin, potem ko je pa to mimo, pa verjetno že zaradi strahu..K imam še vse skupaj le v glavi..
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #29 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:32 »

Torej se boš tega strahu morda lahko otresla lažje kot kdo drug svojih težav, če začneš takoj delat na tem. V tem smislu, da se ne izoliraš, da gradiš svojo frustracijsko toleranco, da se vadiš v tehnikah preusmerjanja pozornosti, da se naučiš tehnik sproščanja ... To traja nekaj časa, sigurno ne bo šlo stran od danes na jutri, imaš pa mnogo boljše šanse po mojem mnenju kot nekdo, ki sploh ne ve, v čem je problem in česa ga je pravzaprav strah. Tko da, kar pogumno reci teti anksi, naj kar pride, da si pripravljena nanjo in da ne bo konec sveta, tud če te ujame v službi. Pa pomaga, če imaš moralno podporo in če ljudem poveš, za kaj se gre oz. tega vsaj ne skrivaš. Smiley
Prijavljen
kr.ena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #30 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:42 »

Hvala za tako izčrpne pogovore. Saj vem, da se ne bi smela izolirat, a kljub temu za "ziher", preventivno rajši tko naredim, da se odmaknem, kot pa vztrajam in sama sebe prepričujem. Ja težko je in panika me premaga. Nikakor pa to ne morem v nedogled počet.
Prijavljen
urssska
gost
« Odgovori #31 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 09:47 »

Dlje kot boš to počela, se izogibala in bežala, lažje ti bo ostat v svoji coni udobja, dokler ne bo več tako udobno ... Meni je pomagalo, da sem vedno imela pri sebi tablico pomirjeval. Načeloma jih nisem jemala, mi je pa blazno pomagalo, da sem vedela, da jih imam pri sebi. Podobno je npr. s kakšno varno osebo, ob kateri se dobro počutiš. To sta ti nekakšni bergli, ki te pomagata spravit v konkretno izpostavljanje. Načeloma pa se izpostavljaš tako, da v situaciji, ki te dela živčno, vztrajaš, dokler tesnoba vsaj malo ne popusti. To lahko traja 10 min. ali eno uro, važno pa je da tako gradiš svojo toleranco tesnobe. Ni ti treba tega skoz počet, vsak ma kdaj slab dan, ali pa se spravljat vedno v najtežje situacije ... Začni z lažjim izpostavljanjem in soočanjem, počasi, pa na zihr.
Prijavljen
kr.ena
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #32 dne:: četrtek, 21. junij 2012 ura: 10:53 »

Tudi sama imam iz preventive poleg tablete proti bolečinam, ki mi pomagajo..ampak me to nekako ne reši vsega tega bremena. Preveč razmišljam kaj in kako bo..Moram se naučiti, da se spopadem s tem, v primeru, da me zopet zajame panika.
Prijavljen
Simonf
gost
« Odgovori #33 dne:: petek, 29. junij 2012 ura: 12:58 »

Zdravo,

Moja izkušnja z Zoloftom je kar tesnobna. Po 5 letih zdravljenja sem prešaltal na zoloft, ker prejšnja zdravila mi niso ustrezala, vstrajal sem z zoloftom in moram povedat sledeče:
Ko sem jemal to zdravilo sem se vedno slabo počutil, samozavest pod nulo, vrtoglavice....Odločil sem se da ne bom jemal več nič in smo skupaj z psiheatrinjo odlčli da preneham. Trenutno stanje se dosti boljše počutim, tu pa tam vrtoglavica, samozavest je zrasla na 1000%, nimam več tistih groznih vsiljivih misli ter tudi ne mehkih nog.
Skratka lahko trdim pri sebi, da jemanje zdravil v prekomernih količinah škodi oz. sploh jemanje teh zdravil je delalo več škode kot koristi.
Opazil sem tudi da zmanjševanje odmerka je vplival blagodejno.
Prijavljen
smehica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 35

« Odgovori #34 dne:: sobota, 22. december 2012 ura: 23:33 »

Hodim na psihoterapijo,delam na sebi , jemljem 1,5 leto Zoloft 200mg.Stanje se je izboljšala,morem rečt.A nikakor ne razumem te tesnobe?!!Zakaj se pojavi tako potuhnjeno,zahrbtno in to brez kakršnega pretresljivega dogodka-vsaj zavestnega ne.
Zdaj se mi je pojavila po mesecih miru..ok bila je sem pa tja kakšen dan,a ne kot zdaj ko je že 6 dni tu.
Žalostna sem in spet polna negativnih vprašanj-ali bo sploh kdaj bolje,ali AD-ji popuščajo.. strah me je tega stanja  jok
Se komu podobno dogaja? Rabim kakšno tolažbo,grajo,karkoli ..samo da prebrodim to tečno ankso nehvala
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #35 dne:: nedelja, 23. december 2012 ura: 10:11 »

Se premalo delas na sebi, na svojh obcutkih - jaz sem npr hodl na psihoterapijo, ampak sem delal samo enkrat do dvakrat na teden, potem, ko sem pa zaradi mnenja, da mi ne pomaga vec, opustil terapijo - bil primoran delati sam, brez terapevtke - vsak dan, vec ur na dan, ...so pa prisli tapravi rezultati! In veckrat, ko bos sprejela tesnobo kot del sebe in vseeno vztrajala tam, kjer se ti pojavi oz vseeno poskusla zivet, kot, da je ni - bolj se bo tesnoba manjsala, ker ji ne bos posvecala toliko pozornosti..in na koncu skoraj cisto izginila; ce se bo pa pojavila, ji pa ne bos posvecala toliko pozornosti in bo v parih sekundah minila!

Prijavljen
smehica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #36 dne:: nedelja, 23. december 2012 ura: 12:16 »

chilispace  rozicodam saj probam verjemi,samo je včasih močnejše od mene  Cry
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #37 dne:: nedelja, 23. december 2012 ura: 13:11 »

Smehica,  rozicodam AD  vecini ljudem kar primejo, ceprav jih je pol treba skoz jemat. Ampak ti imas ze zdaj ogromno Zolofta, 200 mg, vrhnjo dozo. Ce bi ga zdaj zmanjsala na 150 mg ali na 100 mg, bi bilo slabse. Nekaj ne stima pri tebi, nekaj ni vredu., da se ta doza Zolofta ne obnasa tako, kot bi se morala, moralo bi pomagat, najtezje je zdraviti OKM (obsesivno komlzivno motnjo),tesnobo pa je treba ukaniti ! Te vprasam : ali ti sploh nisi v zivljenju menjala stresnih okoliscin, ki so privedle do udara panicne motnje? Nekje je vzrok za to, da ne mores normalno funkcionirat brez tesnobe. Ze junija si trpela cele tedne. Je malo izginilo in zopet. Ali imas stresno sluzbo ali stresne domace odnose ali te mucijo fizicne bolezni, kero je zdaj od nastetega glavni problem?? Nekaj je! Povej, kaj.
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #38 dne:: nedelja, 23. december 2012 ura: 13:12 »

Se boilj probavaj, scasoma bo boje, samo ne obupaj!
Prijavljen
smehica
Novinec / novinka
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #39 dne:: nedelja, 23. december 2012 ura: 14:02 »

Neimenovana seveda sem imela stresne situacije,saj kdo jih pa nima a ne..
To so potlačena čustva,ki so se nalagala in nalagala,pol pa iz "niča" je butnilo ven.
To mi je jasno,ker hodim že kar nekaj časa na psihoterapijo Wink
V službi je ok,doma tudi..saj pravim ni nekega vzroka iz sedanjosti,to je nekje globoko zakoreninjeno v meni.
Počasi "čistim"in ozaveščam stvari,tako da mislim(vsaj tolažim se) da je mogoče tudi to krivec za to tesnobo. kiselnasmeh

kar se pa Zolofta tiče-kako bi mi mogu v celoti pomagat?? Kaj ni to samo pomoč in ne garantira samo dneve brez tesnobe..?
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar