FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
ponedeljek, 25. maj 2026 ura: 08:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1]   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: anksioznost in hipnoza  (Prebrano 6521 krat)
chilispace
gost
« dne:: sreda, 22. februar 2012 ura: 20:51 »

Zdravo,

zanima me, ce ima kdo izkusnje v zvezi s hipnozo, kot terapijo pri odpravljanju anksioznih tezav ; tesnobe, panicnih napadov. Ker omenjene tezave izhajajo iz podzavesti, s hipnozo se pa baje da  posegati v  podzavest !?

lep dan
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 97

« Odgovori #1 dne:: sreda, 22. februar 2012 ura: 22:59 »

Živijo! pomezik

jaz si cer nimam izkušenj, sem pa mislila obiskati hipnotizerja in sicer enega iz MB, je zelo znan in uspešen. Pač rekel je, da je imel veliko ljudi ravno z anksioznostjo in uspešna ozdravitev, ampak meni so se zdele pretirane cene. Pač ne da mi je žal denarja, itaq ne, če pomaga, sam te pride skor pol manj dober psihoterapevt, pa ti odlično pomaga- izkušnje! Sem pa že slišala ja, da hipnoza v teh primerih pomaga, ker ti ,,spere'' možgane  Grin

lp
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #2 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 00:14 »

Hvala za odgovor,

jaz nisem se poskusi z nicemer od opisanega ( ne psihoterapijo , ne s hipnozo ), bil sem samo pri psihiatru, ki mi ni hotel povedat nicesar..takoj mi je predpisal AD-je ( ki jih nisem potem jemal ), o terapijah je pa rekel, da po 14-.ih dneh AD-jev, ko zacnejo kao delovat ! S tem me pac ni preprical in sem ga skenslal !   Shocked

Sedaj pa iscem ustrezno terapijo za premagovanje obcasnih tesnobnih napadov, ker se jih ne znam lotit sam, oz si postavim teorijo, ko pa pride do napada, pa ne znam te  realizirat - itak ! Smiley

lp
Prijavljen
martinca
gost
« Odgovori #3 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 00:58 »

Hipnoza ali meditacija lahko po mojem mnenju pri anksioznem vmes povzroci panicni napad. Prvic slisim, da bi napad groze zdravili na tak nacin. Ali pa to res obstaja?
Prijavljen
moonica
Druge motnje
Expert
*
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 1.667

« Odgovori #4 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 01:44 »

nekaj na to temo bi se moglo najt z iskalnikom (če dela pravilno)
Prijavljen

Ni pogumen tisti, ki ga ni strah, temveč tisti, ki ga je, pa ta strah premaga!
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 10:20 »

Ja najboljše je, da najdeš dobro psihoterapevtko, psihiatri nimajo pri tem nič, oni samo pišejo terapijo( tablete), jaz ga tudi imam in hodim k njemu na 3 mesce samo po recepte in da malo vidi kako deluje terapija, tako da psihoterapevt je tukaj najboljša rešitev! Po moje in pa seveda delo na sebi, kakšni avtogeni treningi. In pa seveda ne smeš pozabiti, da to ne mine čez noč!  rozicodam
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #6 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 10:54 »

Hvala vsem za odgovore,

@martinca - seveda, da obstaja - mislil sem, da ima kdo cisto osebno izkusnjo s hipnozo v tem primeru  Smiley http://www.hipnoterapija.si/hipnoza-anksioznost.aspx

@Tjashy188 - RAvno sedaj se odlocam glede psihoterapije ( ceprav ne vem katera bi bila zame najboilj primerna, ker priznam, da taksnih tezav se nisem imel ) - da ne mine cez noc vem, ker se s temi tezavami ubadam ze 7 mesecev - res pa je, da vsakic, ko premagam kaksen stres, za katerega obcutim, da sem tesnoben, gre na bolje. Veliko delam na sebi, a vseeno me obcasno ob tocno dolocenimi situacijami ( zaprti prostori, trgovine, cakanje v vrsti, frizer,..) prevzame tesnoba, ki se redko a se - razvije v hudo tesnobo oz. tudi panicni napad. V glavi ima postavljeno teorijo, kako takrat odreagirat, vendar mi se ne uspeva kot bi rad - zato rabim nekoga ( terapevta ), da  mi pokaze, oz. me nauci, KAKO do tja, da bom sam znal potem odreagirat ! Simple as that ! Grin
Prijavljen
Simonf
gost
« Odgovori #7 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 14:13 »

Živjo,

Tudi jaz imam podobne težave, veliko sem prebral na to temo in sem bil zelo zagret, da bi obiskal hipnoterapetva in teoretično je to možno...in piše da pomaga 7x bolj od psihoterapije in piše vse naj naj, a ko sem poslal povpraševanje so mi odgovorili, da to ni primerno zame in so me tako rečeno po hitrem postopku skenslali, tako da obiskujem samo še psihetra, psihoterapijo sem imel včasih, a sem imel občutek da sploh ne pomaga, mogoče podzavestno je to delovalo...

lp
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #8 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 14:36 »

@Simonf - kok casa si pa hodil na terapijo...meni namrec vsi govorijo, da je potrebno ful dolgo hodit ( leto, dve ), da je potem ucinek - jaz mislim da je to cisto odvisno od primera,a ni tko logicno ?
Drugace bi pa rad samo izvedel nacin kako se lotit resevanja sam...glede hipnoterapije bom pa ksr poklical in vprasal kako in kaj - vec kot skenslat me ne morejo Smiley

Vec stvari ko probas, lazje potem izlocis tisto, kar ti ne pomaga  Grin

Kako pa izgleda terapija ( cisto na kratko ) !?

lp

Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #9 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 14:43 »

Ja jaz hodim že ene 7 mesecev k psihoterapevtki in ravno danes sem jo imala- me je ful pohvalila kao da zelo napredujem  wav  jupi  Grin  saj tudi sama vidim ogromne spremebe, glede na to, da sem bila še leto dni nazaj nesposobna kam it, da nebi razmišljala da me bo kap ali pa kaj drugega... Zdaj sem čist druga. Me še prima panika in tesnoba, a ful hitr tud gre od mene, ker sem se začela dobr borit proti njej  Angry  ne smeš se ji pustit! Ammm pač pogovori, teme ki te težijo, zaradi česar si dobil anksioznost, to je na terapijah, pa ful o samih vajah in kako si pomagati, je pa res da vsaka ni dobra, sem mela eno k sem hodila k njej na ,,babji čvek'' , ne na terapijo Smiley to se takoj vidi katera je zares zagnana da ti pomaga in katera je tam pač samo zato, da je. Ampak to je dejansko bolezen, ki ji moraš dat čas in še enkrat ČAS, da se popolnoma postaviš na svoje noge in postaneš neodvisen, samozavesten... Pri men je šlo za težko otroštvo, pomanjkanje ljubezni in to si moram pridobiti in izkoreniniti težke trenutke, jih predelati. To se mora delati na psihoterapiji.
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #10 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 14:56 »

Ja jaz imam kar nekaj stvari, ki me motijo ( preteklost ) in jih postopno 'pospravljam', je pa sigurno lazje, ce nekomu govoris in te poslusa, kot pa ce si sam ! Ker moji me imajo ze poln kufer, k se kao skos ponavljam in baje delam kar svoje zakljucke glede problemov - pa se res je !  Tongue

Tako, da bo si res zelim k enmu strokovnjaku, da se njega 'poducim' o vsem !  sesmejem - joke valda !

Je pa veliko bolje ze samo od sebe, ker se kar prisilim in grem ven - problem se pojavi, ko se dogovorim s kom za npr. kavico, ali pa sportno aktivnost - takrat sem kar cel dan prej neki zivcen, nemiren, z blizanjem ure sestanka, se tudi stopnjuje moja nervoza - pa ne vem zakaj, ker sem drugace ( vsaj bil ) zelo komunikativen, samozavesten, rad med ljudmi,...in to me mori, ker potem izgubljam nekaksno samozavest oz si kar zmisljujem, da ne morem priti na dogovorjeno mesto, ceprav bi rad sel ! Nujno moram to resit, da spet zazivim kot pred poletjem lansko leto !  oki

lp

Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #11 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 15:01 »

Pa se nekaj - kam naj se sploh obrnem glede psihoterapij ? Ali imate kaksna priporocila, kje se dela zares strokovno, ker kot opazam je teh terapevtov malo morje !?

Hvala, lp
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 15:17 »

Ja jaz hodim v Velenje k eni in je res zakon! Drugače pa se malo pozanimaj na kakšnih forumih glede psihoterapevtov. Veš kaj, najbolje je da dobiš preko napotnice, ker so drgač še kar dragi... Jaz sem si zrihtala napotnico in našla psihologinjo, ki pa je tudi psihoterapevtka, tako da je ne rabim plačvat. Drgač pa poznam ta filing ja, ful je bed k maš že sam sebe poln ***** , drugi te majo pa še bolj  sesmejem  K ne razumejo situacije in se težko vživijo v tvojo vlogo... Sem rabla ful časa da sem familiji in vsem drugim razložla, zakaj napadi, nesamozavest...
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 375

« Odgovori #13 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 15:18 »

Kako pa prideš do napotnice za psihoterapevta?
Prijavljen
Tjashy188
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 15:37 »

Jaz sem rekla osebni zdravnici če pozna katero psihologinjo, ki je šolana tudi za psihoterapevtko in mi je predlagala tole... Ful je razlika med psihologom in psihoterapevtom, Vsaj moje izkušnje... No, sicer pa so tudi zelo dobri psihologi, ampak pri psihoterapevtu bolj konkretno delaš na preteklosti, problemih...
Prijavljen
chilispace
gost
« Odgovori #15 dne:: četrtek, 23. februar 2012 ura: 22:33 »

Glede napotnic ni problema, problem je priti na vrsto v kratkem casu, ker so cakalne vrste kar dolge ! Samoplacnisko prides takoj na vrsto ponavadi, ampak placevat toliko casa in tako pogosto ( vec tedenskih obiskov ), je kar malo huda - je pa res, da je zdravje resnicno na prvem mestu . imate kaksne predloge kvalitetnih terapevtov v Ljubljani ?

tenks
Prijavljen
Strani: [1]   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar