FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 21. avgust 2026 ura: 09:17

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 37 38 39 [40] 41 42 43 ... 48   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slabo :(  (Prebrano 168435 krat)
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.395

« Odgovori #780 dne:: nedelja, 29. december 2013 ura: 21:08 »

Majč
Za novo leto ti želim, da bi lahko prišla do stanja, ko ne bi več rabila haldola. Če ti ga je morda zdravnik že ukinil, potem se je pa ta moja želja že izpolnila. pomezik zardevam rozicodam

Sam sebi bi pa želel, da bi se našel kak angel, ki bi me prišel iskat večkrat in bi me peljal na izlet po gozdu, tako kot Majo. zardevam

Onix
Tebi pa želim, da bi hude misli odpotovale v deveto deželo in se nikoli več ne bi vrnile. Hm, saj mogoče so pa že odpotovale. pomezik zardevam rozicodam

Poni
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.527

« Odgovori #781 dne:: četrtek, 16. januar 2014 ura: 13:58 »

Hey,

Imam en problem. Mama je bila na preventivnem pregledu in so odkrili nekaj nepravilnosti na EKG testu. Že 3 leta pa se zdravi tudi za bronhialno astmo (zdravljenje poteka vredu in se izboljšuje). Za EKG pa piše takole.

EKG: lažja odstopanja; Sin. ritem, fr. 66/min, vertikalna os, nakazana denivelacija ST v II, aVF ter V4-V6.

Pol pa na zaklučnjem mnenju pregleda še piše: Glede na preiskave in anamnestične podatke zaklučujemo, da je vaša ogroženost za bolezni moderne dobe - bolezni srčno žilne ogroženosti -1. Tveganje manjše kot 5%.

Bila pa je zdaj napotena še na obremenitveni test h kardiologu.

No in kot veste se mi anksiozneži zelo ustrašimo vsakega izvida, ki ni čisto vredu. A je tu kdo, ki se na to bolj spozna? A mislite da bi moral biti zaskrbljen? Ker se mi zdi, da se mi je zdaj OKM kr mal obesil na tole in skos nekej berem po internetu (dostikrat je potem še slabše) in si moram skos nekaj zagotavljat v glavi. Res upam da ni nič kaj hujšega, ker kar se obremenitev tiče gre velikokrat hodit v hribe in to dela brez težav, ponavadi sm sam bolj zadihan kot ona... Ah ja, mora biti pa vseskozi nekaj, kar me mori...
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 459

« Odgovori #782 dne:: četrtek, 16. januar 2014 ura: 23:09 »

Pozdravljen Onix,

Upam, da te ta izvid ne bo spravil iz ravnotežja. Žal se na medicino in izvide ne spoznam kaj dosti, toda vseeno se mi zdi, da ne gre za kaj hudega. Če pa si v dvomu, lahko pišeš na med.over.net - družinska medicina in prepričana sem, da ti bo dr. Kersnik, ki je tam moderator, razložil ta izvid na poljuben način.

Drži se!
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #783 dne:: petek, 17. januar 2014 ura: 21:54 »

Melita hvala ti za odgovor! Mah nevem, berem vse sorte po netu in sm pol čist napsihiran. Naprimer prebral sm da je vertikalna os ponavadi pri otrocih, suhih odraslih in hudih pljučnih bolnikih. In zdaj me psihira da ima mama kakšno hudo pljučno bolezen, pa čeprav je na x-ray slikah in testu pljučne kapacitete vse vredu oziroma kaže na dobro obvladljivo astmo, ki naj nebi bila neka huda pljučna bolezen. Se mi pa zdi da bi ta krivulja lahko pomenila da je pač bolj suha, ker je pri 164 cm višine težka okoli 60 kg. Naprimer zdravnik je eni ženski napisal da to pomeni da ni debela. Nevem če bi se še kdo tolk sikiral zaradi manjših odstopanj na izvidu kot jaz... Na med over forumu se pa kar malo bojim prašat, da nebi slišal kakšne slabe npvice... Ja ja OKM dela na polno...
Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 646

« Odgovori #784 dne:: petek, 17. januar 2014 ura: 23:44 »

Onix, tudi jaz mislim enako kot melita. Astmo ima ogromno ljudi in s tem se da shajati, če ne drugače, s pomočjo zdravil. Tudi glede na zaključno zdravniško mnenje, da je mamina ogroženost manjša kot 5%, menim, da očitno ne gre za kaj hudega, ampak manjše nepravilnosti, zdravniki pač morajo vsako spremembico zabeležiti. Meni so npr. na UZ srca tudi našli manjšo nepravilnost in sem se tudi ustrašila, posebej zato, ker mi je po pregledu kardiolog rekel, da je vse bp, domov pa dobim, da je bila ugotovljena neka manjša nepravilnost. Potem sem povprašala kardiologa za razlago in mi je rekel, da ni to nobene panike in da gre za nepravilnost, ki sploh nima vpliva na funkcionalnost srca in ni niti omembe vredna, ampak pač morajo vse zabeležiti, ker je to seveda dolžnost zdravniške stroke.

Verjamem pa, da te tvoje misli kar precej plašijo. Tukaj pa smo si zelo podobni vsi anksiozni ljudje. Mene v tem obdobju zelo napadajo vsiljive misli in kar grozno mi je, ker jih spet jemljem preveč osebno in se spet preveč prepuščam tistemu značilnemu miselnemu vzorcu MISEL = JAZ, namesto MISEL ni enako JAZ. Smiley

Onix, kar mirno, vse bo v redu. Objem  rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #785 dne:: sobota, 18. januar 2014 ura: 15:03 »

Hvala Maycha rozicodam.

Upam res, da je vse OK. Posvoje se zavedam, da je to pri meni spet OKM simptom, da na vse možne načine zdaj prekladam to v glavi in preverjam po internetu. Glede na to da piše lažja odstopanja in da jo niti ni dala na ultrazvok srca ampak samo na obremenitveni test (verjetno da preverijo, če je prekrvavitev vredu), me nebi smelo preveč skrbeti. Sploh ker vem, da je v zelo dobri formi za svoja leta (hoja v hrib, razna fizična dela itd...). Bolan človek nevem, če bi to zmogel brez težav... Ja pa še kot si rekla da je njena ogroženost za srčno žilne bolezni manj kot 5% pove dosti in že po tem bi moral sklepati, da ni bilo odkrito nič kaj preveč zaskrbljujočega. Maycha, želim ti, da se tudi tebi te misli umaknejo, probaj jih ne jemati osebno, saj veš da so to samo smeti v glavi... Hvala ti še enkrat!
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #786 dne:: nedelja, 19. januar 2014 ura: 00:24 »

OK zdej sm se pomiril, ker sm na internetu zbrskal, da imajo skoraj vsi astmatiki malo razširjeni desni srčni ventrikelj in da je to normalna najdba pri astmi. Zato ima mama verjetno tisto vertikalno os, ker je desna stran srca pod večjim bremenom in je to zgleda pri astmi normalno, ker pa nima hude astme je verjetno ta povečava desnega ventrikla nepomembna najdba. Vsaj upam da je tako Smiley.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #787 dne:: torek, 21. januar 2014 ura: 15:55 »

Onix, prebrala sem izvid, ki si hga prepisal in ne zdi se mi sploh kakorkoli prehud, da bi te rabilo zelo skrbeti. Mamo spodbujaj k temu, da se redno giblje po svežem zraku, kakšni dolgi sprehodi v naravi ne bi bili odveč. kar pa zadeva kardiovaskularnih obolenj pa naj tudi pazi na prehrano, pa redno gibanje. za rojstni dan ji kupi palice za nordijsko hojo in naj se udeleži tečaja nordijske hoje. je pa za ljudi v zrelih letih zdaj tudi že cel kup telovadnih skupin, ki izvajajo vaje primerne za ta leta.

vidim, da z mamo zelo skrbita eden za drugega, morda pa sta nekoliko preveč zaskrbljena. astmo pa najbrž že zna obvladovati tudi z zdravili, kajne?

vse bo ok! ne skrbi in ne boj se. meni pomaga, če v molitvi izročim ljudi, ki jih imam rada v Božje varstvo, torej Bogu, ki mu tako zelo zaupam večino časa, ko sem kolikor toliko dobro, kadar pa ne in zaidem v negativna razmišljanja, mi je pa kristalnno jasno, da je to iz moje strani en velik greh, ker če Bog obleče lilije na polju, kako bi torej ne poskrbel za človeka, ki pa je njegov največji ljubljenec.

tako jaz vidim.

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #788 dne:: torek, 21. januar 2014 ura: 19:54 »

Hvala Maja! Mah to je samo to, da se mi je OKM obesil na vse skupaj in me matra za nepomembne stvari. Sm tudi vprašal kardiologa v posvetovalnici in mi je pojasnil da ponavadi poteka os vertikalno pri astmatikih in da kar se tistih denivelacij tiče, naj bi bile bol živčnega izvora kot pa kaj drugega. Ampak kot veste OKM še zmeraj melje svoje, pri OKMju nobeno zagotovilo ne pomaga, pomaga le to, da sprejmemo misli in jim ne dajemo pozornosti, ter se zamotimo z drugimi stvarmi. Mal sm si sam kriv, ker takoj ko me nekaj daje namesto da bi zatrl v kali začnem neskončno premlevati in ruminirati. Ampak počasi bom že dal misli na stran in spet normalno zaživel! Hvala res vsem za podporo Smiley rozicodam.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #789 dne:: petek, 24. januar 2014 ura: 13:40 »

Onix, tako je prav. ti si borec in vsem nam pogost navdih, tako da tudi tokrat boš zvozil. Danes sem na polikliniki spoznala dekle s podobnimi težavami, kot jih imaste večina na tem forumu. In bo zvozila tudi ona, sem prepričana. ker je zgledala super punca, ki zna biti vedra in pozitivna v svojih dobrih momentih, to pa je najpomembnejše, da ulovimo trenutke, ko smo zares dobro in rečemo Bogu hvala zanje. in Yes in še tako naprej.

here we go again! pa kaj. saj bo, evo navijače:
 wav

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #790 dne:: sobota, 12. april 2014 ura: 12:46 »

Da se malo javim. Odkar sm prišel k dr. Dernovškovi in me je znala pravilno obravnavat, sem se bolezni skorajda rešil in OKM je nekako bolj kot ne samo še preteklost. Vsem, ki trenutno trpite, probajte si najti dobro pomoč in se zavedajte, da je vredno verjeti v svojo ozdravitev, pa tudi če kdaj pademo se vedno da pobrati. Držim pesti za vse, ki trenutno niste v najboljši koži! rozicodam
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #791 dne:: sobota, 12. april 2014 ura: 14:04 »

oki
Da se malo javim. Odkar sm prišel k dr. Dernovškovi in me je znala pravilno obravnavat, sem se bolezni skorajda rešil in OKM je nekako bolj kot ne samo še preteklost. Vsem, ki trenutno trpite, probajte si najti dobro pomoč in se zavedajte, da je vredno verjeti v svojo ozdravitev, pa tudi če kdaj pademo se vedno da pobrati. Držim pesti za vse, ki trenutno niste v najboljši koži!

oki oki
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #792 dne:: sobota, 12. april 2014 ura: 14:31 »

Smiley
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #793 dne:: sobota, 12. april 2014 ura: 15:47 »

Smiley

sesmejem Grin  rozicodam Onix, vesela sem še pa še, da si dobro!  Grin

maja
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #794 dne:: sobota, 12. april 2014 ura: 21:23 »

Hvala Maja! Smiley

Kako si ti kaj? Upam, da tudi super.
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #795 dne:: sobota, 12. april 2014 ura: 21:53 »

Bravo Onix! Naj trajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! wav
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.607

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #796 dne:: sobota, 12. april 2014 ura: 22:30 »

Bravo Onix...happy  wav
Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Poni
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.395

« Odgovori #797 dne:: nedelja, 13. april 2014 ura: 13:15 »

Onix

Mijav!

Poni

P.s.: Še igraš košarko? pomezik zardevam
Prijavljen
himiko
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 857

« Odgovori #798 dne:: nedelja, 13. april 2014 ura: 15:00 »

To Onix!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #799 dne:: ponedeljek, 14. april 2014 ura: 13:45 »

Onix, ravno sem poklicala za tem, kar sem napisala, Rejca. Ne bo šlo še brez Zyprexe, je rekel, takoj Zyprexo nazaj. to je antipsihotik. Bog pomagi in vem, da si ti tu tisti, ki me najbolj razumeš, ker se ti dogaja podobno, ampak jaz brez tablet ne morem bit, ker mi počutje potegne um za sabo, vse vidim narobe, nesrečna sem. tri dni sem bila brez zyprexe zdaj pa tole.

Ženske so donisile zdrave otroke  ob raznoraznih psihiatričnih zdravilih. Jaz sem trdno prepričana, da me Bog tu ne bo pustil na cedilu. sem že vzela Zyprexo in vem, da bo kmalu bolje in bom videla spet o.k. dr. Rugelj je bil krasen človek, o odnosih se ni veliko motil, o socialni meedicini je vedel veliko, a kot psihiater za duševne motnje je pogorel. v celi knjigi Pot samouresničevanja, ki jo imam in je sicer zanimiva, sem iskala o psihozi in je samo to povedal, da on nima veliko pozitivnih kliničnih izkušenj. on je nas okaraktiziral kot nesposobne, premalo močne, itd. resnica pa je, da on pač ni znal z nami. Bog nikogaar ne zavrže, dr. Rugelj, pa je bil samo človek, zmotljiv, kot vsi drugi.

Mislim, da sem imela tako afiniteto do teh programov in jih želela preizkusiti in v njih sodelovati, da bi razumela, zakaj so oni takšni. zakaj ravnajo tako.

maja
Prijavljen

Strani: 1 ... 37 38 39 [40] 41 42 43 ... 48   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar