FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
četrtek, 20. avgust 2026 ura: 07:13

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 24 25 26 [27] 28 29 30 ... 48   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slabo :(  (Prebrano 168310 krat)
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #520 dne:: nedelja, 29. julij 2012 ura: 13:03 »

Onix, sama včeraj vso noč nisem spala čisto nič. moj dragi pa je spal natanko in samo 30 minut. ful ful ful mi ni vseeno za to, kar se dogaja. verjeti hočeš ali nočeš, MORAŠ, zase in za vse, ki nam je mar. ob 01:20 sva odšla od doma in hodila do 10:00. res precej. veliko sem mislila a vse skupaj in resnično želim, da se stvar uredi.

moram samo nekaj preveriti, potem pa sporočim, kar imam sporočiti.

in nič obupovat. nisi sam na svetu, vsi eden na drugega vplivamo in ima da se borimo pa pika, resno Onix.

maja 
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #521 dne:: nedelja, 29. julij 2012 ura: 13:16 »

evo, drago Onix, poklicala sem jih. pa prosila za molitev zate.

Družine Marijinega in Jezusovega Srca       031 85 44 46

Bodo molili zate. Pred leti mi je zadeva umirila moje težave in obsesije in prepričana sem, da se bo pri tebi zgodilo enako.

zdaj pa se res mora zadeva urediti, ker zelo močno vpliva stvar tudi name in na moje osebno počutje. najbrž zaradi premalo spanja, ampak danes sem čutila pritisk na srcu. in nemir čutim že nekaj dni skupaj. jaz v povezavi s tabo, moj fant pa prav tako v povezavi z mano. včeraj je spal vsega skupaj 30 minut.

vedi Onix, da ti nisi in tudi v nobenem primeru ne boš ostal sam.

navodilo zate a je: ne parlamentiraj s svojimi strahovi, ne daj jim več pozornosti, kot si jo zaslužijo, ker zraste v tebi po nepotrebnem cela drama. ko te prime, da bi spet skrbel zadevo zamenjaj z mislimi o tem, koliko ljudem je mar zase in si jim dragocen.

in res je čas da te Nekdo od zgoraj vzame v zaščito. Sem prepričana, da bo delovalo. odpri se temu, boš videl, da bo šlo.

pa brez zamere, če sem šla predaleč, ampak že sama sem začela trpeti ob tem in tudi jaz nekaj dni nisem že kul. močno močno zaznavam vse to dogajanje, tko da Onix, mal poguma in borit se, tko kot to znaš. dajmo!
 Wink

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #522 dne:: nedelja, 29. julij 2012 ura: 13:34 »

Res hvala maja! rozicodam

Upam, da boš kmalu tudi ti bolje! Sam sm trenutno mal bolš, sm šel v trgovino pa sm se mal zamotil. Pa ni tako hudo na splošno samo kdaj mi mal depresija udari ven. Če gledam kakšen sm bil še nekaj mesecev nazaj sm zdaj sigurno 60-70% bolje. Ni pa še to to. Bom pa delal na tem, da rata to kar si želim in tudi tablete bodo še naredile svoje. Uglavnem hvala ti, pa držim pesti, da boš tudi ti kmalu bolje! Pa še to, upam da se ne sikiraš glede mene preveč, ker resno je bolje ampak so pač vzponi in padci. Se mi zdi da sm pri Dernovškovi v dobrih rokah, nevem sam ji zelo zaupam in verjamem ji, ko pravi da bo potem ko taprava doza prime vse samo še slab spomin...
« Zadnje urejanje: nedelja, 29. julij 2012 ura: 14:16 od Onix » Prijavljen
Maycha
Veteran
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 646

« Odgovori #523 dne:: nedelja, 29. julij 2012 ura: 16:02 »

Onix, bo, bo, bo in še enkrat BO!  rozicodam Tudi jaz nisem okei...sicer so vsiljivke zbledele, ampak je spet na delu panika.  pomisli  It is so f****** hard, but remember - never never never give up! Nikoli ne vemo, kaj nas čaka naslednji dan in vse prehitro delamo zaključke. Živeti je treba za vsak dan posebej. Pusti ugibanja in dvome, brez potrebe ti odžirajo energijo. Na koncu bo vse dobro.  rozicodam

Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #524 dne:: nedelja, 29. julij 2012 ura: 16:13 »

Maycha hvala ti! rozicodam

Upam, da ti bo kmalu panika nehala moriti. Je pa super da vsiljivih misli nimaš. Ja mene tolaži to, da verjetno vsi s to motnjo trpimo, kdaj zelo hudo, kdaj pa simptomov ni. Mogoče sm sam preveč tišast in nepotrpežljiv, ne morem se sprijazniti, da to pač ni viroza ki mine v nekaj dneh. Imam izjemno močno željo po premaganju te bolezni ampak včasih me ravno to nese. Uglavnem upam na najboljše, bom pa videl kaj bo rekla dr. Dernovškova ko mam avgusta kontrolo. Sam res upam da so zdravila prava, ker izboljšanje definitivno je in včasih imam več dni zapored že zelo dobrih. Pridejo pa tudi taki dnevi, ko se sploh nemorem skulirati. Nihanja pač hehe.
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #525 dne:: nedelja, 29. julij 2012 ura: 17:29 »

Resnično je pomembno to, da bi ti odleglo. in jaz ti želim, da in spoznal, kaj z je pametno z vsem tem narest, da se nikdar več ne bi vračalo v obliki nekega trpljenja in osebne stiske. Sama sem se zadnje dni res obupno počutila in vsakega olajšanja bom zelo zelo vesela.

zdajle sva z mojim fantom prišla iz obiska, kjer sva šla pogledat novorojenčico  Grin res je krasna pupa mala.

no in zdaj je čas za počitek končno. samo hotela sem vedeti, če je že kaj bolje. jaz niti ne znam razložiti, zakaj je zame to tako pomembno, ker tega sploh ne izbiram zavestno, ampak se tudi mene same polastijo vsi ti občutki in neskončno pomembno je, da se jih losam s tem, ko vem, da gre bolje.

veliko zadev sama danes razumem, ampak so nerazložljive, samo tako močno jih čutim v sebi. dolgo tega sploh nisem razumel, hotela sem na servis srca, da mi ga Bog zamenja. pa mi ga ni, evo Wink

no držite se! omenjene molitve pa bodo naredile svoje in olajšanje bo, 100%. Wink

maja
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #526 dne:: nedelja, 29. julij 2012 ura: 22:43 »

Maja res hvala ti za vse, si super človek! rozicodam rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #527 dne:: ponedeljek, 30. julij 2012 ura: 15:40 »

Danes sm malo bolje, misli sicer so ampak jih uspešno ignoriram in preusmerjam... Upam, da bo do oktobra že toliko vredu, da bom šel lahko na maturitetni tečaj da že spacam to maturo skupaj...
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #528 dne:: ponedeljek, 30. julij 2012 ura: 17:19 »

Grin no Onix, držim pesti zate. tudi sama sem mela težave v času maturitetnega tečaja, vendar se je pri meni pokazalo, da je bilo prav, da ni šlo tako, kot sem želela, moj cilj je bil namreč vpis psihologije in šele pozneje kakšna specializacija v smeri, ki me zanima, kar pa je bilo skregano z dejstvi, ki so se v času maturitetnega tečaja dogajala.

danes sem univerzitetna diplomirana socialna delavka in se bom zdaj zdaj prijavila na strokovni izpit in sem že zaposlena (zaenkrat za eno leto). pot, po kateri me je vodila usoda je bila prava in MOJA. takšna kot mi je namenjena glede na mojo osebno naravo, etiko in življenjske prioritete. vem, kaj ti da študij socialnega dela, dolgoletne izkušnje v prostovoljnem delu vzporedno z izobraževanjem in vem, da so mi mnoge poti v smeri, ki mene zanimajo še odprte in da se lahko dodatno usposabljam ter konec koncev delam tisto, v kar verjamem.

Zavedaj se, da včasih v življenju zadeve gredo svojo pot, morda malo drugače, kot smo si v glavi zamislili in to z razlogom. nekoč boš razumel in spoznal čemu je bilo in bo, to kar se še bo zgodilo namenjeno.

Izkušnja mi je pokazala, da naredim naveč zase in za druge, če zaupam v Božje vodstvo na način, da prosim Boga, da me vodi  in da se temu predajam in tudi, da verjamem v to, kar globoko v sebi čutim, ker mi srce vse pove. ob upoštevanju dejstev in okoliščin ter spotovanju, razumevanju in sprejemanju tudi odločitev ostalih ljudi, ki so okrog mene ter z močnim zavedanjem o tem, do kje sem jaz in od kje naprej so drugi. Da vem, do kje je moja odgovornost in so moje izbire in od kje dalje ne odločam jaz sama in nimam ne izbire pa tudi ne vpliva.

Skušaj zaupati v to, kar se ti dogaja in verjeti, da boš dospel tja, kjer ti je namenjeno in kjer boš lahko srečen in zadovoljen.

Ugotovila sem pa, da nas venomer življenje skuša in to dvojno. Imamo v sebi nekako dva močni sili, ki nam prigovarjata. Ena je Božja in če se želiš naučiti prepoznavati slednjo, moraš prisluhniti občutku globoko v sebi in tudi spoznati, kak je Bog bil, da razumeš in veš, kako deluje (tu osebno apeliram na spoznavanje življenja Jezusa Kristusa, njegove evangelije in njegove besede). ko te spoznaš, potem veš, da Bog ni nikoli destruktiven do ničesar, da je dober, milostljiv, poln ljubezni, odpuščanja, a z močnimi smernicami za to, kaj je prav in kaj ne, vendar ne obsoja in vedno čaka, da ga izbereš. Druga močna sila je hudi duh oz. tisto, kar nas dela nesrečne, lahko direktno ali posredno. to je tisto, kar nas onesrečuje. In ta hudi duh, sem ugotovila v zadnjem obdobju, se zelo zelo bori za svoje stranke, ki jim gospoduje. to pomeni, da če si se enkrat pustil podleči le temu, boš rabil ogromno naresti in se na veliko upirati ter prositi Boga za pomoč, da te ta vrag spusti iz svojih kremljev. malo metaforično, pa vendar. zato pravim, da ne parlamentiraj s strahovi in da izbiraj dobre misli, itd. izbiraj tisto, kar pomaga in ne onesrečuje ne tebe in ne ljudi v tvoji okolici. in ne boj se, ker Bog je zares dober. Je ljubezen sama, resno.

In bližje kot smo Bogu, bolj nas skuša tudi tisto hudo. tudi slednje sem pred kratkim ugotovila na lastni izkušnji. tko da tako.

Onix, vidim, da počrpam ogromno energije iz vira, ki me napolnjuje in mi osmišljuje vsak moj trud. vidim, da nisem samo jaz tista, ki tu lahko nekomu dajem, ampak da tudi s tem, ko nekdo to sprejema in mu pomaga, slednje napolnjuje mene samo.

vesela sem, da so hudi časi mimo in ti želim, da bi vedno, ampak VEDNO izbiral dobro. ko pridejo zoperne misli pa se ne daj. potopi se v molitev in prošnjo k Bogu, ki te spremlja in ga prosi, da te vzame v zaščito, ker včasih edino on to lahko. ne razmišljaj slabo ne o sebi in ne o drugih, išči v sebi in ljudeh okrog sebe, tisto, kar je dobro in kar pomaga. ko se sprašuješ ali egoizem in lastna sreča ali spoštovanje, sprejemanje, ljubezen in razumevanje, izberi to drugo, ker ko s prvim onesrečiš druge, je to hkrati vir tvoje lastne nesreče in če s tem drugim komu prineseš olajšanje, bo to tudi vir tvojega veselja in miru v duši.

drži se! Wink  rozicodam

maja
Prijavljen

Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 2.154

« Odgovori #529 dne:: ponedeljek, 30. julij 2012 ura: 19:07 »

Maja res hvala ti za vse, si super človek! rozicodam rozicodam

Tudi jaz mislim,da si ti Majč ena zelo dobra,topla,razumevajoča,....oseba!! rozicodam
Onix drži se rozicodam
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #530 dne:: ponedeljek, 30. julij 2012 ura: 20:04 »

tale komad pa mene iz žalosti spravlja navadno:  Grin

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=PgJQ6LQ8x1E
glasba res lahko pomaga  Grin

zdej me pa nehite hvalit, k se bom še prevzela. tudi vi ste super, sej drgač pa sploh ne bi skupi tuki "visel" ane Wink  pomezik rozicodam

maja
Prijavljen

kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #531 dne:: ponedeljek, 30. julij 2012 ura: 21:50 »

Tudi jaz mislim,da si ti Majč ena zelo dobra,topla,razumevajoča,....oseba!! rozicodam
Onix drži se rozicodam

jaz tud mislim, da si ti super suzy
Prijavljen
kinto
Expert
Odsotni Odsotni

Prispevki: 1.206

« Odgovori #532 dne:: ponedeljek, 30. julij 2012 ura: 21:52 »

onix, jz sm že kr neki cajta na 300 mg, ampak a veš da opažam, da se mi še zmeraj izboljšuje
ravno danes sem se opazoval, ali bo samo zjutraj tako ali tudi čez dan, ker sem se zjutraj počutil res dobro.. in je počutje ostalo tudi tekom dneva.

tako da, ti si komaj 14 dni.. čaki.. zdej se bo šele začel Cool
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #533 dne:: torek, 31. julij 2012 ura: 05:09 »

kinto, lepo to slišat. vesela tudi zate, evo Wink

Onix, rekel si maturitetni tečaj...kater študij pa te zanima po tem tečaju?  Smiley

maja
Prijavljen

majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #534 dne:: torek, 31. julij 2012 ura: 21:29 »

Onix, se držiš?

maja
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #535 dne:: torek, 31. julij 2012 ura: 21:35 »

Hey Maja Smiley

Ja kr gre počas na bolš... Ne pričakujem samo vzpona tako da tokrat sm pripravljen tud na kakšen slabši dan. Drugač pa bom šel naprej študirat pomoje kkšno tehnično smer (informatika al pa kej takga), če bom seveda dovolj zdrav da bom lahko... Kako si ti kaj Maja?  rozicodam
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #536 dne:: torek, 31. julij 2012 ura: 21:50 »

Smiley

jaz sem v redu, hvala. tole z informaiko se super sliši, ker se mi tudi zdi, da se ta foh kar išče. sicer pa so tudi tu vedno nihanja (na trgu delavne sile itd.).

jaz sem kar ok, morda mi je malo tesno, ker sem sama in ker moj dragi fant dela. zdi se mi, da je vse drugače, kadar ga ni. težko sem sama skratka ob večerih v hiši pa tko. no, saj spodaj sta še njegova starša, kar me malo rešuje. pa včasih moje pokličem. ne vem kako to, ampak ob večerih sem težko sama. tako da tudi tale forum pride prav.

drugače je pa en moj prijatelj študial tudi FRI. vmes je imel krizo in prepisal na teologijo, a se je potem vrnil nazaj, doštudiral in se tudi uspešno zaposlil. čisto nič ga ne slišim zadnje čase. enostavno mi ne rata vsega.

no onix, držim pesi za uspešen vpis. pa še sporoči, kako ti gre. sem vesela, da se ti je povrnil optimizem Wink
tko je tudi prav. Wink

maja
Prijavljen

majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #537 dne:: sreda, 01. avgust 2012 ura: 06:21 »

evo, tkole pa dela Un od zgori:

http://www.youtube.com/watch?v=I-G8IfjPAII

pomezik

maja
Prijavljen

majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #538 dne:: sreda, 01. avgust 2012 ura: 06:34 »

evo, pa še eno verzijo sem našla:

http://www.youtube.com/watch?v=EBSwA8pMgrA&feature=related
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #539 dne:: sreda, 01. avgust 2012 ura: 14:23 »

Posvoje sm razmišljal, da ko bom tolk bolj stabilen, da bi se potem lotil psihoterapije, ampak sam sm pristaš KVTja, problem je pa to, ker so tako hudičevo dragi terapevti. Vem, da niso samo tablete vse in da me čaka delo, samo nevem še a se bom lotil sam, a bom poiskal še pomoč terapevta ki se ukvarja s KVT terapijo. Mogoče enkrat, če bo finančna situacija malo boljša. Je pa pri meni pomoje bistvenega pomena to, da spet začnem normalno funkcionirat in da nebom mel toliko prostega časa. Res močno upam, da mi jeseni rata it v šolo ampak kr malo dvomim. Mam še 2 meseca časa, da se stanje še malo izboljša da bo mal lažje it, ampak čutim da bo treba to narest.
Prijavljen
Strani: 1 ... 24 25 26 [27] 28 29 30 ... 48   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar