FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
petek, 21. avgust 2026 ura: 09:19

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 48   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Slabo :(  (Prebrano 168444 krat)
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.103

« Odgovori #240 dne:: nedelja, 08. april 2012 ura: 13:50 »

še malo pa bo!

in ja, OKM je tole. rekel si odrasteš. lahko je to tudi sestavni del odraščanja, ki pa se je delno manifestiral še skozi težave povezane z OKM. stvari boš počasi postavil na svoje mesto. tako kemijo z zdravili kot lasten pogled na zadeve. gotova sem, da enkrat ne boš več trpel zaradi istih zadev, Onix!

drži se in bdi dobro!

vsem lepe praznike!  pomezik rozicodam

in Onix stremi k tistemu, kar je dobrega, fokusiraj se na dobro. slabo pride pa mine. prevrednoti malo te zadeve.

maja

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 1.527

« Odgovori #241 dne:: nedelja, 08. april 2012 ura: 16:43 »

Hvala Maja in lepe praznike tudi tebi! rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #242 dne:: nedelja, 08. april 2012 ura: 17:39 »

Hvala tudi tebi Koki!!! rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #243 dne:: ponedeljek, 09. april 2012 ura: 17:52 »

Tesnoba je kr fajn padla, ampak me še vedno skrbi, da je vse res in ni OKM... V sebi se zavedam, da je butasto ampak obsesije so še vedno močne... Pol mam pa skos misel "Kaj pa če si OKM uporabljal samo za izgovor in da ni OKM" itd... Upam, da se bom enkrat lahko temu nasmejal tako kot sm se nekaterim preteklim obsesijam...
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #244 dne:: ponedeljek, 09. april 2012 ura: 21:07 »

veš, kdaj boš res vedel, da to ni bilo kaj zares pomembnega in resnega in predvsem resničnega? ko bo minilo in ko boš dejansko videl, da se je to v resnici dogajalo samo tebi in v tem kontektstu ni nihče drug prizadet in zasekeran, kot edino ti sam. resno. to je tvoja prtljaga, tvoj problem, s katerim moraš ti razpucat. vse bo o.k.. morda ti bo pomagalo, ko bodo nove vsebine prišle v življenje in se boš nehal ubadat z zadevami, ki za tvojo osebno zgodbo enostavno niso tako bistvene.

drži se onix!

maja
Prijavljen

Vse, kar pretežko je, enkrat mine. Vse, kar boli, počasi bledi.-Poplnoma vsak dan se na novo začne in vsako trpljenje enkrat umre.
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #245 dne:: torek, 10. april 2012 ura: 15:46 »

A so se tistim ki ste tukaj dali skoz OKM obsesije tudi zdele resnične? Oziroma veš, da je vse pretirano ampak telo se pa odziva kot da je vse res...
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #246 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 08:30 »

ja če pustiš, da dbijo vso svojo razsežnost, potem res temu verjameš, ampak kmalu ugoviš, da si v tem zelo osamljen in mene osebno potem to zel potre in imam občutek, da sem spet pustila, da so se takšne misli in čustva preveč razrasla in slednje doživljala kot osebni neuspeh. ko pa znaš s slednjimi ravnati in jih ustrezno umesiti in razumeti, je najbrž vse lažje.

maja
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #247 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 15:19 »

Mam še eno vprašanje... Ene 3 tedne nazaj sm bil na stranišču in sm pustil vrata samo priprta. Pol je pa mami notr uletela (ni vedela da sm noter) in je takoj rekla oprost, nisem vedela da si noter in zaprla vrata. Men pa zdej OKM vsiljuje, da je šla noter zanalašč... Prov zmešal se mi bo že od teh vsiljivk. Iz čist navadnih stvari mi dela štalo. A vi mislite, da je to OKM misel?
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #248 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 15:25 »

Kolkrat je že sestra to naredila al pa njen fant, pa se mi je zdel čist navadn, ponesreči pač. Ampak zdej me pa OKM še s tem matra...
Prijavljen
alexx
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 3.216

« Odgovori #249 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 17:57 »

A vi mislite, da je to OKM misel?

Mi ni treb misliti. To JE OKM. 100%
Prijavljen

alexx Afro 
vesna25
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 88

« Odgovori #250 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 19:05 »

Dragi Onix,veckrat sem brala tvoje poste,in vedno si nasel izhod..Jaz sem bila v podobni situaciji kot ti,kaj ce,kaj ce,...vsiljivke,...kaj pa ce je realno..kaj pa ce se to res zgodi..Enkrat sem bila res na tleh,kot se nikoli,ena blesava vsiljivka me je dajala,in sem sama sebi rekla:Zberi se,na dnu ves da to ni res,ne bodi smesna:)in to sem si ponavljala,in kar naenkrat je izginilo...ko se nisem ubadala vec s tem.Gledala komedije,se druzila non stop..in tako pozabila.seveda se vrnejo tu pa tam,panicarim,poklicem vse zdravnike v imeniku v razdalji 100km,narocim se na vse preglede ki so in niso,in potem se kr naenkrat umirim in si recem k....gleda:)To je tudi naslov ene zakon knjige,se opravicujem izrazu..jo priporocam:)upam da sem kaj pomagala..lp;)
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #251 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 19:14 »

Hvala vesna in alexx!! rozicodam rozicodam
Prijavljen
PETRAČKA
Aktiven član/ica
**
Odsotni Odsotni

Prispevki: 103

« Odgovori #252 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 19:25 »

Onix, zdej je pa dost!
Nehaj se mučit, tega si ne zaslužiš.
Moraš verjet, ker si vedno premagal in zmagal nad temi vsiljivkami.
Verjemi, dobro poznam to agonijo, sem imela fajn krizo zaradi vsiljivk.
Ampak nikar se ne zanašaj samo na AD-je.
Daj zraven še sam kaj stori zase, za boljše počutje. Vsak vložek (pozitivne misli, telovadba, sproščanje, knjige,...), se obrestuje in pripomore k hitrejšemu in trajnejšemu okrevanju.

Vse dobro in držim pesti zate.   wav
Prijavljen
majč
Druge motnje
Heroj
*
Odsotni Odsotni

« Odgovori #253 dne:: sreda, 11. april 2012 ura: 23:03 »

Onix, če bo možno, si naroči tale EFT za telebane, ko končno zares izide. i zna pomagat. pa pol da ne čakaš, da pridejo spet vsiljivke, ampak intenzivno delaš na avtosugestiji že vnaprej. nihče od nas te ne morem prepričati in pomiriti, kot se lahko ti sam in Un tam zgori. pot je v tebi. vire moči imaš v sebi. poišči jih, dokoplji se, odloči se in vztrajaj.
vse bo še o.k.. ampak delaj Wink

maja
Prijavljen

Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #254 dne:: četrtek, 12. april 2012 ura: 16:07 »

Ja se strinjam, treba bo kar nekaj naredit preden bom res lahko dober... Ampak zdaj se ukvarjam s preprostimi stvarmi zato, ker ne morem kaj dosti več. Čakam, da tablete vsaj za ene 50% primejo in potem pa sigurno začnem delat na sebi... Začel bom pa pri malih stvareh in šel skos bolj k zahtevnejšim. A vi mislite, da ADji lahko naredijo tisto razliko, ki jo rabiš da zaštartaš?
Prijavljen
MucaMaca
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 375

« Odgovori #255 dne:: četrtek, 12. april 2012 ura: 16:20 »

Ja, lahko naredilo. Jaz jih primerjam z berglami. Ne bodo nadomestile tvojih nog, ti pa pomagajo postaviti se nanje in narediti prve korake - prve korake proti temu, da sčasoma (spet) hodiš bolj ali manj sam.
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #256 dne:: četrtek, 12. april 2012 ura: 16:41 »

Upam, da bo ratalo. Sm pa naredil včeraj en velik napredek... Spet sm jedel meso, zaradi obsesij ga nisem jedel 2 meseca (kao da sm slab človek če ga jem) in sm res vidu, da je to čist naravno in mi ni povzročilo tolk hudih misli... wav
Prijavljen
melita
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 459

« Odgovori #257 dne:: četrtek, 12. april 2012 ura: 23:20 »

Pozdravljen Onix,

Berem tvoje zapise in odgovore in vem, da si super fant in da vse kar doživljaš, je okm. Ob vsaki vsiljivki si to povej tudi sam - to nisem jaz, to niso moje misli, to je moj okm (to sem enkrat nazaj prebrala tudi v tvojih nasvetih) in pri meni to pomaga.
Zelo pa mi je (in mi še) pomaga knjiga "Obsessive-Compulsive Disorder for Dummies", ki sicer še ni izšla v prevodu, ampak mislim, da angleščina tudi zate ni problem.
Avtorja tako nazorno, simpatično in prijazno prikažeta vse naše bojazni, soočanje z vsiljivkami (saj ni važno, za katero obliko gre, ker so vedno prisotni strah, tesnoba, dvom v sebe, nezaupanje, samospraševanje...), da sproti spoznavam(o), da se to dogaja tudi drugim in potem postaja sprejemanje sebe, svojih misli lažje in predvsem manj tesnobno.

Srečno! 
Prijavljen

Nikoli ni prepozno za drugačen pogled nase. In na druge. (Alenka Rebula)
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #258 dne:: petek, 13. april 2012 ura: 09:59 »

Hvala Melita!

Ja sm razmišljal, da bi se lotil kakšne knjige o OKM. Uglavnem hvala za lepe besede! rozicodam
Prijavljen
Onix
Expert
Odsotni Odsotni

« Odgovori #259 dne:: petek, 13. april 2012 ura: 14:53 »

Spet mi je mal bed, sm kr en apaurin uzel. Vsiljujejo se mi lažni spomini in je res beda od bede. Zdi se kot spomin, v resnici je pa samo vsiljiva misel... Res upam, da bom počasi spet našel pot vn iz tega, čeprav je že malo bolje pa sm še vedno bombardiran z OKM vsebinami... Najlažje mi je zvečer, ko vidim kakšne bedarije so vse te obsesije... Uglavnem upam na najboljše in da je res vse samo v moji glavi...
Prijavljen
Strani: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 ... 48   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar