FORUM Nebojse.si
Novice:

*
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.
Ali ste pozabili aktivirati vaš račun?
sobota, 18. april 2026 ura: 20:16

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.

Strani: [1] 2   Pojdi dol
  Natisni  
avtor Tema: Vrtoglavica in omotica, ko stojimo na mestu  (Prebrano 15007 krat)
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Ženska
Prispevki: 4.159

« dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 18:29 »

Pozdravljeni moji dragi forumaši.  rozicodam

Mene pa zanima, če se kdo med vami spopada s sledečim problemom, kot ga ima moja prijateljica in sicer, če stoji v vrsti npr. pri blagajni v trgovini, pošti, banki....ali pa kar tako nekje pri miru, jo obide čuden občutek omotice...oblije jo vročina in dobi občutek, da bo omedlela.

Jaz mislim, da je to neke vrste panični napad, vendar nisem čisto prepričana  unsure....se je pa to tudi meni že dogajalo in je res grozljiv občutek.

Ima še kdo podobno izkušnjo in kako si je pri tem pomagal?

Hvala za vaša mnenja  oki
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Libby
Druge motnje
Izkušen član/ica
*
Odsotni Odsotni

Prispevki: 422

Hrabra miška

« Odgovori #1 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 19:03 »

Meni se to še vedno zgodi. Ni ravno panični, je pa visoka stopnja anksioznosti. Spopadam pa se s preprosto dihalno vajo ali pa s predstavo, da sem močna smreka z globokimi koreninami, ki je nič ne more zrušiti (naša Toja mi je nekoč to vajo svetovala, pa sem si jo sama malce priredila).
Prijavljen

Let's run away and live in the woods.
Suzy
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 2.154

« Odgovori #2 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 19:23 »

Tudi mene včasih na banki,v trgovini,....zajame občutek kot,da bom skupaj padla....vročina,zamegljen vid,mehke okončine,.....nekje se moram hitro usest ali česa trdega oprijet in si začet ponavljat v glavi oh saj ni nič hudega,dihaj,sprosti se,...sej pol mine in ko pridem na svež zrak je potem bolje....včasih se pa orng prestrašim in prijokam domov ko kaka šolarka.
Prijavljen

No matter how dark the darkness, there’s always Light...
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 6.606

Dokler zaupaš vase, ni nobena pot pretežka.

« Odgovori #3 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 20:09 »

Slavči, vse to se je meni dogajalo, pa ni bilo nujno, da je bilo to v prostoru ali kje na prostem,
na dvorišču, ob avtu ali ob pogovoru s kakšno osebo, največkrat se to dogaja kje zunaj na odprtem.
Vse to sem povedala terapevtki in ona je potrdila, da je to začetek paničnega napada, ki
ga lahko obvladamo s tem, da trdno stopimo z nogami na tla, si domišljamo,
da so naše noge korenine visoke smreke in poganjajo v zemljo, veter jo maje, vendar
pa je zaradi globokih korenin ne more podreti.

Tega se je potrebno naučit, vadit in do popolnosti osvojit.
Vse to se lahko izvaja kjerkoli, brez da bi kdo opazil.
Meni je to uspelo in teh občutkov ni več. Je pa potrebna vaja, vaja  in vaja.

Tudi jaz sem vedno iskala oporo, da se kam naslonim.

Zdaj sem ta opora jaz sama

Prijavljen

KAR TE NE UBIJE, TE OKREPI!
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #4 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 20:12 »

Hvala dekleta  rozicodam, za vaše izkušnje....saj se bo morda oglasila tudi moja prijateljica, ki je tudi forumašica, vendar bolj malo piše, ponavadi zgolj bere.  rozicodam
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #5 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 20:58 »

sesmejem
Pa po telefonu pokliče.... haj, haj N.....  rozicodam
Pridi po knjigo, te čakam.... oki
Prijavljen

Lost
Administrator
Heroj
Odsotni Odsotni

Spol: Moški
Prispevki: 8.083

I'm not lost, just undiscovered.

« Odgovori #6 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 21:01 »

Tega se je potrebno naučit, vadit in do popolnosti osvojit.
Vse to se lahko izvaja kjerkoli, brez da bi kdo opazil.
Meni je to uspelo in teh občutkov ni več. Je pa potrebna vaja, vaja  in vaja.

Tudi jaz sem vedno iskala oporo, da se kam naslonim.

Zdaj sem ta opora jaz sama

clap rozicodam
Prijavljen

Štoparski vodnik po poteh anksioznosti in depresije www.nebojse.si
Jagodka
Veteran
Odsotni Odsotni

Prispevki: 957

« Odgovori #7 dne:: ponedeljek, 12. december 2011 ura: 21:08 »

Toja  oki

Jaz tudi začnem poganjat korenine v takem primeru. Veliko jih je bilo. Poudarek na bilo.  rozicodam
Prijavljen

Jagodni sladoled: 175 g jagod, 2 žlici mlečnega prahu, 4 medu, 150 g jogurta, 150 ml smetane.
V mešalcu zmešamo jagode, mlečni prah in med. Dodamo še jogurt in stepeno smetano in zmrznemo. Dober tek
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

Prispevki: 253

« Odgovori #8 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 10:50 »

Pri meni je tudi tako,bilo včasih zdej je bolje.  Res je da se na našem forumu bolj malo piše o teh problemih,pravo o teh simptomih. Jaz berem veliko tujih forumov ,kjer je ta problem vsakdanji,veliko pišejo o tem,ogromno no. In ljudi s takimi problemi je oooogggrrrooommmnnnooo .  To je visoka stopnja anksioznosti.
Omotičnost,gibanje tal, če stojiš pri miru se ti zdi kot da si na ladji,ki se giblje,v dvigalu kjer se ustavi in zaniha,...... občutek kot da se boš dobesedno razlezel,... velik je tega sam je treba mal pobrskat po netu.
Prijavljen
white.rat
gost
« Odgovori #9 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 11:01 »

Uh, mene ta občutek spremlja najbolj ko hodim med ljudmi...takrat je grozno...res močan občutek kot da bom ravnokar padla, čutim kot da so vse moje kosti nekako mehke.  zardevam Kaj naredim takrat? Če je možnost se čimpreje umaknim nekam kjer ni ljudi...samo pa če ni te možnosti pa si samo mislim da bo vse v redu, itd. Sicer ne pomaga ravno dosti in sem še bolj izgubljena, tko da ne vem.
Prijavljen
Forza
gost
« Odgovori #10 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 11:20 »

Uh, tale smreka s koreninami je pa res fina tehnika. Mi je všeč in bom sprobala.

Če se mi kaj takega dogaja, zaenkrat samo stojim - ampak korenine bolje držijo, hehe.

Moja stara mama je imela resnično omotico in vrtoglavico. In njena teorija je bila, ker je hotela še vedno samostojno med ljudi in po opravkih, naslednja:"Če se mi bo zavrtelo, se moram nečesa oprijeti. Če ni ničesar drugega v bližini, bom pa še bolj prijela torbico ali pa sama sebe." In tako se je z eno roko držala za drugo roko... In NIKDAR ni padla!
Prijavljen
julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #11 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 11:22 »

Jaz lahko rečem ,da je meni pomagalo to da sem se nehala obremenjevat s tem, oz. malo manj se obremenjujem. Takoj zjutraj ,ko sem se zbudila je bilo že v moji glavi,a sem omotična,a se gibljejo tla,se preizkušala in ja majalo se je in spet in spet,skoz,ko sem nehala s tem je izvenelo,no,izvanja počasi. Pride kakšen dan,pa tudi mine. Je pa težko,izredno težko,ker imaš skoz v glavi kaj pa če,joj kako pa bom prišla do tam,ko se mi vse tako giblje,.... uh kristusove muke so to in kdor ne proba nima pojma kako je. Kdor reče ja dej se sam probaj nazaj,pa sej to ni nič,pa kr morš it,tistemu privoščim naj za 1 teden proba tkole živet pa pol govori kako in kaj.  Samo moja izkušnja in mišljenje.

Forza ja meni je toja tudi dala tale nasvet in  pravi tale naša toja da je potrebno velik vaje,hvala toja za tole,te spoštujem in te imam zelo rada.Si mi veliko svetovala in pomagala ,takrat ko je bilo najhuje.

Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #12 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:04 »

Moja stara mama je imela resnično omotico in vrtoglavico. In njena teorija je bila, ker je hotela še vedno samostojno med ljudi in po opravkih, naslednja:"Če se mi bo zavrtelo, se moram nečesa oprijeti. Če ni ničesar drugega v bližini, bom pa še bolj prijela torbico ali pa sama sebe." In tako se je z eno roko držala za drugo roko... In NIKDAR ni padla!

No vidiš Forza, to je tudi ene vrste preusmeritev misli in kadar zaupamo sami sebi, je dovolj
že naša roka....primimo se zanjo, kajti sami sebi vedno najbolj zaupamo.

Forza ja meni je toja tudi dala tale nasvet in  pravi tale naša toja da je potrebno velik vaje,hvala toja za tole,te spoštujem in te imam zelo rada.Si mi veliko svetovala in pomagala ,takrat ko je bilo najhuje.

Julija, sem vesela, da ti moji nasveti pomagajo, vedno sem na razpolago, podelim samo
svoje izkušnje, ki so mene dvignile v kolikor toliko RL...ko pa se to zgodi, pa postanejo
določene težave dosti manjše.

Trenutno se meni tudi  vrti, uganite kaj počenjam... sesmejem

Dekleta držte se!  rozicodam rozicodam
Prijavljen

julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #13 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:07 »

Toja vrti se ti,al imaš doma vrteljak,al pa piješ kej omamnega ,hmmm? ej hec, oprosti hecam se res.
 Kaj je toja? Me zanima res!?
Prijavljen
Slavka
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #14 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:11 »

Toja, a "zmanjšuješ svojo stabilnost"  pomisli.... hja...jaz sem lahko pametna, k sem dobila tvoje ZS...  sesmejem sesmejem
Prijavljen

"Per aspera ad astra"
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #15 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:22 »

Julija, Slavka   rozicodam rozicodam, moja "nestabilnost" je že "stabilna"... sesmejem

Zdaj sem že na lestvi in pomivam okna in gledam prelepo naravo... Smiley
Prijavljen

julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #16 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 12:24 »

ja ja vidve imate ene svoje fore ne,mene pa na suhem pustite  Cry ne,hec ženske moje ,hec kiselnasmeh sesmejem
Prijavljen
Toja
Global Moderator
Heroj
Odsotni Odsotni

« Odgovori #17 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 18:23 »

Julija, si na dobri poti, da naju dohitiš, nič se ne ve, morda celo prehitiš,
ker si vsega zmožna ... sesmejem
Prijavljen

julija30
Izkušen član/ica
Odsotni Odsotni

« Odgovori #18 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 19:52 »

Toja ,naj te bog usliši,angeli,vsi,...rtm,zelo in tebe Slavka ,pa kdžji,vse 3 ste mi priskočile na pomoč prve. hvala vam in nikoli vas ne pozabim! rozicodam Vas spoštujem!
Prijavljen
trzinka
Heroj
Odsotni Odsotni

Prispevki: 3.815

« Odgovori #19 dne:: torek, 13. december 2011 ura: 20:41 »

Vidm, da ga že spet serjete, babe moje  sesmejem

ej, resno, Slavči, take težave imam tudi jaz, še vedno, posebej, če moram na avtobus v gužvo, al pa v kakšen nakupovalni center, kjer ni zraka....tale anksa me zasleduje, sam se je zmer otresem, k ji jezik pokažem  obliznjen
Prijavljen
Strani: [1] 2   Pojdi gor
  Natisni  

Pojdi na:  

oglas oglas ETIKETA medicinski slovar